Kutsal yolculuk başladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı önderliğinde, Kutsal topraklara giden hacı adayları Kahramanmaraş’tan dualar eşliğinde uğurlandı.

Kutsal yolculuk başladı!

Kutsal yolculuk başladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı önderliğinde, Kutsal topraklara giden hacı adayları Kahramanmaraş’tan dualar eşliğinde uğurlandı.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 11:22

İlk hac kafilesinin kutsal topraklara ziyareti öncesinde, Hz Yunus Camii ve Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Hac ve Umre Müdürü Osman Aydın, hacı adaylarının akrabaları ve çevreden vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Hz. Yunus Camii ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran Tilaveti ve İlahilerin söylenmesinin ardında , İl  Müftüsü  Sürgeç, Hacı adaylarına hitap etti. Müftü Sürgeç yaptığı konuşmasında, "kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması" dileğinde bulundu.

İHRAM KEFENDİR

Hz Muhammed (s.a.v)’in "Eğer birisi hacda gayri ahlaki birtakım davranışlar içine girmezse, bu ibadeti sadece Allah rızası için yaparsa, anasından doğduğu gün gibi evine geri döner." hadis-i şerifini anımsatan İl Müftüsü Sürgeç, Hacı adaylarının giydiği ihram elbisesinin aynı zamanda bir kefen olduğunu belirtirken, “ihramlarınız giyeceksiniz, ihram kefendir.”  dedi

Müftü Sürgeç devam eden konuşmasında, “Arafat mahşerin provasıdır, mahşer meydanıdır. İşte orada ne olur kendinize dua edin, Ülkenize dua edin, geçmiş günahlarınızı affettirmek için dua edin, “Ya rabbi ben beni bıraksam da sen beni bırakma Allah’ım ”deyin. “Ya Rab biz bizi bırak sakta sen bizi bırakma ”deyin. O şekilde Allahü tealaya iltica edin, yalvarın. Zira Rabbimiz Kur’an-ı Hâkiminde; ““Ey nefislerine uyup da sınırlarımı aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin, Allah bütün günahlarınızı bağışlar, şüphe yok ki O, çok bağışlayan ve çok acıyandır.” diyen bir Rabbimiz vardır, O Rabbimiz merhamet sahibidir, rahmet, mağfiret sahibidir, ona yönelelim.” İfadelerine yer verdi.

BU BİR TURİSTİK SEYAHAT DEĞİL

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Hacı adaylarına ithafen herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmalarına karşın sabretmelerini ve dayanmalarını istedi. Müftü Sürgeç, “Bu bir turistik seyahat değil. Gittiğiniz yer turistik bir mekân değil. Allah'ın evinde, Allah'ın misafirleriyle birlikte olacaksınız. Eğer Allah'ın misafirlerine, evine, haremine saygısızlıkta bulunursanız bu Allah'a yapılmış saygısızlıktır." dedi.

BÜYÜK BİR İMTİHAN BAŞINDASINIZ

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç konuşmasının sonlarında "Hacı olmak, bundan sonra verdiğiniz sınavlarla mümkün olacak. Büyük bir imtihanın başındasınız. İnşallah bundan sonraki hayatınızda da orada edindiğiniz ruh halini sürdürme kararlılığıyla dönersiniz. Şimdiden haccınız mebrur ve makbul olsun” ifadelerini dile getirdi.

GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI DA İLK HAC KAFİLESİNDE

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu sene uygulamaya geçirdiği gaziler ve şehit yakınlarına kurasız hac" uygulamamasından yararlanan şehir Serkan Yılmaz anne ve babası, "Oğlum, şehitim bizi hacca götürüyor. Buruk olarak gidiyoruz, Cenab-ı Allah buna layık gördü. Vatan, millet için oğlum şehit oldu. Vatanımız, milletimiz sağ olsun. Bu kutsal yolculuk için çok heyecanlıyız. Efendimizi, Mekke'yi ziyaret edeceğiz. Tarif etmesi zor, heyecandan da konuşamıyorum." dedi.

Kutsal topraklara yolculuğu  5 ile 10  senedir bekleyen hacı adayları, çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bu yıl Kahramanmaraş’tan Diyanet ve acenteler olmak üzere yaklaşık 1190 hacı adayından 1.Kafilede bulunan 174 Hacı adayı Kahramanmaraş havaalanından kutsal topraklara uçtu. Perşembe günü 2 ve 3 kafile, Cuma günü de 4 kafile uğurlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326