Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı geldi!

Dışarı çıkacaklar dikkat! İki gündür havaların ılıman seyretmesinin ardından bugün akşama doğru tekrar soğuk hava etkili olmaya başlayacak.

Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı geldi!

Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı geldi!

Dışarı çıkacaklar dikkat! İki gündür havaların ılıman seyretmesinin ardından bugün akşama doğru tekrar soğuk hava etkili olmaya başlayacak.

05 Aralık 2018 Çarşamba 09:54

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı bir çok yeri beyaz örtüye bürüdü. Meteoroloji'nin sitesindeki son dakika tahminlerine göre yarından itibaren yurdun büyük kesiminde kar yağışları etkili olacak. İstanbul'da da bugün sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar "Kar ne zaman yağacak" sorusunu yoğun şekilde araştırıyor. Dün akşam saatlerinden beri İstanbul'da etkili olan yağışların bugün öğleden sonra yerini sağanak yağışlara bırakacağı belirtilerek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması belirtildi. Peki bugün hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde başlayan kar yağışları bir çok kentimizi beyaza bürüdü. Bazı bölgelerde yoğun kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yapılan yeni uyarılara göre yarından itibaren özellikle Cuma günü yurdun büyük kesiminde kar yağışları etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz'in kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olmak üzere ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Mersin, Adana ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde ve Şırnak'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı İç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Kıyı Ege'de kuzeyli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR ÇOK ŞİDDETLİ OLACAK!

Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde ve Şırnak'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326