Dilipak, rakam vererek konuştu, işte Kahramanmaraş’a yapılan kamu yatırımları

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Kahramanmaraş’a son bir yılda 1,7 katrilyonluk kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

Dilipak, rakam vererek konuştu, işte Kahramanmaraş’a yapılan kamu yatırımları

Dilipak, rakam vererek konuştu, işte Kahramanmaraş’a yapılan kamu yatırımları

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Kahramanmaraş’a son bir yılda 1,7 katrilyonluk kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

20 Ağustos 2017 Pazar 20:57

Dilipak; “79 trilyon maliyeti olan hava alanı inşaatımız hızla devam ediyor, yeni bir apron binası yapılıyor. Adana yolundan gelmeye başladığımız zaman yatırımlara, sayın başbakan yardımcımızın da büyük katkılarıyla açılan bin 500 kişilik ek koğuş sistemiyle ceza evi yatır mı var.  85 trilyonluk lojistik merkezi var. 20 trilyonluk Türkoğlu hastanesi var. 65 trilyonluk adana yolu ihalesi var.” dedi.

Memleketi Kahramanmaraş’ta bir dizi temaslarda bulunan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Onikişubat Belediyesince Piri Reis Mahallesi’ne yapılan kapalı yüzme havuzunun açılış programına katıldı.

Burada konuşan Dilipak, kent genelinde yapılan yatırımlara değindi. Net rakamlar vererek alandaki vatandaşları bilgilendiren Dilipak, Kahramanmaraş-Göksun yolunun bu yılsonu itibariyle biteceğini anlattı. Güzergahta yapılan çalışmanın Türkiye’de tek olduğuna işaret eden Dilipak, coğrafi koşular gereği bu yola harcanan para ile 640 kilometre bölünmüş yol yapılabileceği bilgisini verdi.

Yol yapım çalışmalarının yavaş ilerlemesine de değinen Dilipak, iş siyasete düştüğü zaman kısa sürede yatırımların takipçisi olduklarını ancak, önlerindeki tek engelin kamulaştırma ve kanuni sorunlar olduğunu ifade etti.

İŞTE UĞUR DİLİPAK’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI      

“Piri Reis mahallesi sakinlerimiz, buraya daha önce doğalgaz gelecek dediğimizde bazıları hayal diyordu, elhamdülillah doğalgazlarımız geldi. Mahallemize yapılan yatırımlar bir ilçeye yapılan yatırımlardan daha fazla. Biz büyük Türkiye’yi oluşturmak için hep birlikte koşacağız. Eskiden İzlanda diye bir futbol takım vardı, İzlanda’nın nüfusu 340 bin. İzlanda gelir, milli takımımız yener giderdi eskiden. Niye? Çünkü İzlanda’nın alt yapısı sağlamdı. İşte bizim belediyelerimiz büyükşehir olduktan sonra tüm hizmetlerini getiriyorlar.”

“KAHRAMANMARAŞ’A, 1,7 KATRİLYONLUK KAMU YATIRIMI YAPIYORUZ”

“Bu sene biz Kahramanmaraş’a kamu yatırımları açısından yaklaşık 1,7 katrilyonluk kamu yatırımı yapıyoruz. Ama bazen bunları söylemediğimiz için veya vatandaşlarımızın bilgiye ulaşmasında sıkıntı olduğu için bunları göremiyoruz. Ben kısaca bunlardan bahsetmek istiyorum; 79 trilyon maliyeti olan hava alanı inşaatımız hızla devam ediyor, yeni bir apron binası yapılıyor. Adana yolundan gelmeye başladığımız zaman yatırımlara, sayın başbakan yardımcımızın da büyük katkılarıyla açılan bin 500 kişilik ek koğuş sistemiyle ceza evi yatır mı var.  85 trilyonluk lojistik merkezi var. 20 trilyonluk Türkoğlu hastanesi var. 65 trilyonluk adana yolu ihalesi var.”

“ÖNÜMÜZDEKİ TEK ENGEL KAMULAŞTIRMA VE KANUNİ SIKINTILAR”

“Özelikle bu bölge için hayati önem taşıyan batıya bir köprü atılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Maalesef kamulaştırma sorunlarından dolayı bunlarla ilgili ilerlememiz yavaş oluyor. Bu sorunlar hallolunduğu zaman biz siyaseten bu işi hemen hızlandırırız. Ama kamulaştırma ve kanuni problemler olduğu zaman biz maalesef çok yavaş ilerlemek zorunda kalıyoruz. Maraş’ta, Kılavuzlu köprü ile Kayımlar petrol arasında bir problem vardı, yol tek şeride düşüyordu. Bununla ilgili çalışmaları yaptık, acele kamulaştırma kararını çıkarttık ve geçen hafta Çarşamba günü mahkeme kararı çıktı, Perşembe günü parasını yatırdık, Cuma günü işe başladık, Cumartesi bitirdik. İş siyasete düştüğü zaman biz 3 gün gibi kısa bir sürede yatırımların takipçisi oluyoruz. Bu bölgede özelikle batıya yapılacak köprüyle alakalı çok spekülasyonlar oluyor, önümüzdeki tek engel kamulaştırma ve kanuni sıkıntılar.”

“GÖKSUN YOLU YIL SONU BİTECEK”

“Bu yılsonu itibariyle andırın yol ayrımından Göksun tünel çıkışına kadar yatırımlarımız tamamlanacak. 2 tane tünelimiz var Çağlayan ve Tekir tüneli. Buradaki gecikmenin sebebi de yine kamulaştırma ve kanunu engeller. Buradaki sorunlarda acele kamulaştırma kararıyla orası bir şantiye alanına çevrildi. Bunu hep birlikte görüyoruz. Yakın bir tarihte Elbistan ve Afşin doğalgazınızı getireceğiz. Barajlarla ilgili Orman Su İşleri Bakanımız Veysel bey geldi, eski parayla 270 trilyonluk yatırımla geldi.”

“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ TEK, BU YOLA HARCADIĞIMIZA PARAYLA 640 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPABİLİYORDUK”

“Göksun yolumuza 150 trilyonluk bütçe ile bu sene için yatırım vardı, şuanda 200 trilyona yaklaştı. Göksun yolu, bir il ile ilçe arasındaki yatırımın 16,5 kilometre ile Türkiye’de örneği olmayan tünel yapılıyor. Bu tüneler tamamlandığında toplam 12 tünel ile devam ediyor. Biz bu yola harcadığımıza parayla normal değerlerde 640 kilometre bölünmüş yol yapabiliyorduk. Ama biz buradaki tünel ve yarmalarda yaptığımız çalışmalarda biz bu yolu hukuki engellerden dolayı biraz geciktirdik. Ama sonu geldi. Önümüzdeki yıl tamamını bitireceğiz.” (Haber: Muttalip Akkuş)  

Son Güncelleme: 23.08.2017 08:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326