Hayrettin Güngör projelerini açıkladı!

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör projelerini açıkladığı toplantıda, belediye başkanı seçildiği takdirde vicdanları rahatsız edecek bir imar değişikliği girişiminde bulunmayacağını, kentin güney yakasına ise yatay ve yerel mimariye uygun mahalle kültürüyle barışık yeni bir şehir inşa edeceğini açıkladı.

Hayrettin Güngör projelerini açıkladı!

Hayrettin Güngör projelerini açıkladı!

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör projelerini açıkladığı toplantıda, belediye başkanı seçildiği takdirde vicdanları rahatsız edecek bir imar değişikliği girişiminde bulunmayacağını, kentin güney yakasına ise yatay ve yerel mimariye uygun mahalle kültürüyle barışık yeni bir şehir inşa edeceğini açıkladı.

02 Mart 2019 Cumartesi 17:35

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla, Proje Tanıtım Toplantısı’nda projelerini açıkladı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, MHP Milletvekili Sefer Aycan, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve çok sayıda partili katıldı.   

MHP İL BAŞKANI DOĞAN; “İT SÜRÜLERİNE GEREKEN CEVABI VERDİK”

Programda kısa film gösteriminin ardından konuşmalara geçildi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ertuğrul Doğan toplantının ilk konuşmasını gerçekleştirerek; “Cumhur ittifakı 16 Temmuz sabahı kuruldu. 15 Temmuz gecesi aziz Türk milletini önce cenabı Allahın yardımıyla daha sonra da halkımızın dik duruşuyla ve o gece MHP Genel merkezini bir karar gah gibi kullanan Devlet babamızın dik duruşuyla hükümetimizin ve devletimizin yanında yer aldık. Bizler o gece sokağa çıktık it sürülerine gereken cevabı verdik. Biz MHP’liler Devlet babamız ne emretmişse oradayız. Bizim 2 belediye başkan adayımız yok, fitne fesat çıkartanlara bir kez daha söylüyorum bizim 11 belediye başkan adayımız var, birde büyükşehir başkan adayımız var. Bir kez daha tekrarlıyorum biz ülkücüler için Adana’da Hüseyin Sözlü neyi ifade ediyorsa Kahramanmaraş’ta da Hayrettin Güngör aynı şeyi ifade ediyor.” Dedi.

SEFER AYCAN; “ASLA BELEDİYE PAZARLIĞI YAPMADIK”

Daha sonra söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’da ittifak sürecinde devlet ve millet bekası için asla belediye pazarlığı yapmadıklarını belirterek; “Burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Cumhur ittifakı bir zafere daha hazırlanıyor. Hep birlikte yola çıktığımızda dosta düşmana karşı verdiğimiz cevap bizi birbirimize daha çok yakınlaştırdı. Aynı değerlere inanan insanlarız. Allah birlik ve beraberliğimiz daim etsin. Bu sadece belediye başkanlık seçimi değil, Genel başkanımız bunun en güzel şekilde gösterdi. Asla belediye pazarlığı yapmadık, genel başkanımız bizim için beka önemlidir dedi. Bu duruşun eseri olarak ta Kahramanmaraş’ta birlik ve beraberlik içerisindeyiz.” Diye konuştu.

 MAHİR ÜNAL; “BUNUN ADI ZİLLETTİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’da proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada;

“17 yıldan beri hamd olsun biz bu millete hizmetkarız. Dertleri, sorunları , sıkıntıları küçük büyük demeden çözüyoruz. Yollar yapıyoruz, hastaneler, okullar… Bunların hepsi olur. Ama korunması gereken, bu projelerin içerisi doldurulması gereken  işte bu salondaki ruhtur, bu ruh bin yıldan beri bu topraklarda Allah’ın izniyle daha binlerce yıl varlığını sürdürecektir. Çünkü asıl mücadelemiz kardeşlerim bu ruhun  bu topraklarda bir bağımsızlık karakteri olarak var oluşudur. İşte bizim verdiğimiz mücadele budur. Beka mücadele dediğimiz mücadele budur. Birilerin ısrarla beka mücadelesini , beka meselesini anlamamalarını  anlayamıyoruz. Biz beka dediğimizde  onlar başka bir şey anlıyorlar. Biz beka dediğimizde bu toprakların ruhunu korumayı ve binlerce  yıldan beri karakteri bağımsızlı  olan bu kimliği korumayı kastediyoruz. Biz 15 Temmuzda yaşadıklarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuzu tahrif eden, hafife alan, kontrollü darbe diyen , o gece tankların arasından sıyrılıp kaçanları unutmayacağız. O yüzden ne diyoruz? Onların oluşturduğu ittifak millet ismi hak etmiyor. Bu topraklarda bağımsızlığımıza, özgürlüğünüze, istiklalinize , istikbalinize sahip çıkmazsanız, diz çökmemek için, boyun eğmemek için  mücadele etmezseniz bunun bir adı vardır. Bunun adı zillettir. Memleket meselesi olduğunda sağına soluna bakmadan her bir ferdin memleketine sahip çıkıp ülkesini bayrak gibi tuttuğu bir ülkedir bu ülke. Ama biz bugün Cumhur ittifakı olarak MHP ve Ak Parti memleket meselesi olduğunda ne yapıyoruz? Kenetleniyoruz. Kendi siyasetimiz söz konusu olduğunda da  centilmence hayırda yarışıyoruz. İşte olması gereken de budur. Cumhur ittifakı aynı zamanda siyasetin de nasıl yapılması gerektiğini bunlara anlatıyor. Memleket meselesinde tek yumruk, siyasi meselelerde hayırda yarışmak. Genelgemize biz ne yazdık? Hem MHP Genel merkezi hem de Ak Parti Genel Merkezi bir genelge gönderdi teşkilatlarına . Genelgede ne dedik? Ortak aday gösterdiğimiz yerlerde bu adaylar Cumhur ittifakının adaylarıdır. Az evvel il başkanımız Ertuğrul Doğan bey söyledi; Adana’da Hüseyin Sözlü ne ise Kahramanmaraş'ta Hayrettin Güngör odur. Ama aynı ilden farklı adaylar gösterdiğiniz zaman ; örnek Düzce, Karabük, orada da adaylarımız ne yapıyorlar? Hayırda yarışıyorlar. Asla birbirlerine dönük yalan, iftira, fitne asla..Ne yapıyorlar? Kendi projelerini anlatıyorlar. Kendi çözümlerini anlatıyorlar. Kendi önerilerini anlatıyorlar. İşte siyaset budur kardeşlerim" açıklanmasında bulundu.

Konuşmaların ardından il ve ilçe belediye başkan adayları tek tek sahneye davet edildi.

Sahneye en son çıkarak konuşma yapan Hayrettin Güngör ise, Kahramanmaraş için 10 ana başlıkta hazırladığı projelerini slaytla eşliğinde tek tek anlattı.

İŞTE HAYRETTİN GÜNGÖRÜN PROJELERİ

“Adaylık açıklamasının ardından 3 aydır şehrimiz geziyoruz. Bugün burada partimiz ve Cumhur ittifakının projelerini açıklıyoruz. Bu seçimin sloganı belediye işi gönül işi. Bizde Kahramanmaraş şehir işi Gönül işi diyoruz. Biz şehrimize bir bütün olarak bakıyoruz. Samimi olacağız. Hakkaniyeti gözeteceğiz. Liyakate önem vereceğiz. Hizmetlerde süründürülebilirliğe önem vereceğiz.”

“PROJELERİMİZ 10 BAŞLIKTA AÇIKLIYORUZ”

Projelerimiz 10 başlıkta açıklıyoruz. Çevre ve şehircilik, kentsel dönüşüm, su ve kanalizasyon, kültür-sata-turizm ve tanıtım, tarihi ve kültürel varlıklar, yerel kalkınma, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, meslek ve iş edindirme başlıkları altında açıklıyoruz.

“KİŞİ ODAKLI İMAR PLANI YAPMAYACAĞIZ”

Plan son derece önemli. Öncelikle şehrimizin planlarını gözden geçireceğiz. Revize ve ıslah ihtiyacı varsa bunların planlamalarını yapacağız. Uzun vadeli planlar yapacağız. Çevreye ve doğaya hasa olacağız, yatay mimariyi özendireceğiz. Kişi odaklı imar planı yapmayacağız. Parsel bazında değişikliğe son derece karşı olacağız. Hemşerilerimizin vicdanın rahatsız eden hiçbir imar değişikliği içerisine girmeyeceğiz.    

“EXPO FUAR ALANINI YENİDEN ELE ALACAĞIZ”

Kılavuzlu bölgesinde EXPO fuar alanını yolların genişlemesiyle bütüncül olarak tekrar ele alacağız.

“İLÇEMİZDE MİLLET BAHÇELERİ VE MİLLET KONAKLARI KURACAĞIZ”

Her ilçemizde millet bahçeleri ve millet konakları kuracağız. Buraların içerisinde çok amaçlı salonlar yer alacak. Park ve konakları iç içe yapacağız.  

Aliya İzzetbegoviç parkı kazandırılmış. Onun hemen bitişiğinde 200 bin metrekarelik alan var. Biz burayı da temalı bir park oluşturmayı düşünüyoruz.

“KÖPRÜ PROJESİ İLE YENİ ŞEHİR İNŞA EDİLECEK”

Şehrimizin önsen tarafında ulaşım kolaylaştırmak amacıyla mimarisi güzel bir köprü projesi düşünüyoruz. Bu sayede bölgeye ulaşım 10 kilometre kısalmış olacak. Köprüyle birlikte şehrimizin güney yakasında yatay ve yerel mimariye uygun mahalle kültürüyle barışık yeni bir şehir inşa edeceğiz. Buda şehrin yeni gelişim alanı olacak.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU FALİYETE GEÇECEK”

Güney çevre yolunda organize sanayi bölgesinden kapıçama kadar olan güney çevre yolunu faaliyete geçerceğiz.

“DULAKDİROĞLUNA 2 ALT GEÇİT”

Trafik akışına engel teşkil eden unsurları ortadan kaldırarak akıllı sistemle trafik desteklenecek. Tüketici davranışları dikkate alınarak otopark ve trafik akışı yeniden ele alınacak. Dulakdiroğlu bölgesinde 2 alt geçit projesi var. Teyfik Kadıoğlu ve Vezir Hoca kavşağına yapılacak.   

“KAYSERİ-GAZİANTEP YOLUNDA KESİNTİSİZ ULAŞIM”

Kayseri-Gaziantep yolunda kesintisiz ulaşım sağlamak amacıyla yeni kavşaklar yapılacak. Toplu taşımada ulaşım mastır planı yaptıktan sonra hangi toplu taşıma aracı uygun ise o yapılacak. Coğrafi yapı ve  nüfus kapasitesini dikkate alarak planlamada hangisi öncelikli ise ona göre hafi raylı yada metrobüs sistemi düşünülebilir.

“MERKEZİ ULAŞIM İSTESYONU”  

Önümüzdeki süreçte hava alnı tren garı ve otobüs terminalinden oluşan merkezi ulaşım istasyonu oluşturacağız.

“AKSU-ERKENEZ ÇAYI ISLAH EDİLECEK”

Aksu-Erkenez çayı ıslah projesi ilgili kurumların desteği ile kirlilikten kurtarılacak.

Şehrimizde iyi bir turizm güzergahı oluşturarak tarihi ve turistik değerlerimizi ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtacağız.

“MARAŞ KÜLTÜR KÖYÜ KURACAĞIZ”

Maraş Kültür Köyü kuracağız. Geniş bir alana Kahramanmaraş’ın tarihini kültürünü yansıtan, 11 ilçemiz temsil eden temalı bir park kuracağız.  

“YEDİKUYULAR KAYAK MERKEZİ STANDARTLARI YÜKSELTİLECEK”

Yedikuyular Kayak Merkezi son derce önemli bir hizmet. Buranın standartları yükselterek yaz ve kış turizmine hizmet için sosyal donatı alanlarını geliştirmeyi düşünüyoruz.

“ILICAYA TESİS YATIRMI”

Ilıca termal merkezinde bölgenin yatak kapasitesini artırarak, Kongre ve spor tesisleri ile bölgeyi cazibe merkezine dönüştüreceğiz.

“SANAT SOKAĞI OLUŞTURACAĞIZ”

Sanat sokağı oluşturacağız. Bu sokak eski mahallelerimizden birinde kurulacak.

“UNESCO’YA TESCİL ETTİRECEĞİZ”

Kahramanmaraş’ı UNESCO’ya Dünya Edebiyat Şehri olarak tescil edilmesini sağlayacağız.

“GERMENICIA ANTİK KENTİNDE HIZLI İLERLEME SAĞLANACAK”

Germenıcıa kültürel mirasının korunması 140 bin metre karelik antik kent alanında Kültür ve turizm bakanlığımız ile ortak proje yürüterek sondaj ve mozaik çalışmaların hızla tamamlayacağız. Hemşerilerimizin o bölgedeki kısıtlamalarını kaldıracağız.

Hem ilçe belediyelerimiz hem hükümetimizle, hem de şehrimizin aktörleriyle en üst düzeyde koordinasyonla çalışacağız.

Proje tanıtım toplantısı Güngör’ün ardından ilçe belediye başkan adaylarının sırasıyla kısa konuşmalar yapmasıyla sona erdi.

Son Güncelleme: 02.03.2019 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali altın Afşin 5 yıl önce

Başkanım Allah muvaffak etsin başlangıç için güzel mega projeler ama biz Kuzey ilçeleri maraşa daha kısa yoldan ulaşmamız için DERHAL EN KISA ZAMANDA GÖKSUN ÇARDAK YOL AYRIMINDAN TÜNELE YOL VERİLMELİ saygılarımla

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326