Akedaş Genel Müdürü Medine Tanış, öğrencilere iş dünyasının altın kurallarını anlattı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin desteği ile KSÜ Institute of Electrical and Electronics Engineers (İEEE) Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen “Kampüste Sektörel Bakış” etkinliğinin bu yıl 8. düzenlendi. Etkinlikte, Akedaş Genel Müdürü Medine Tanış, öğrencilere iş dünyasının altın kurallarını anlattı.

Akedaş Genel Müdürü Medine Tanış, öğrencilere iş dünyasının altın kurallarını anlattı!

Akedaş Genel Müdürü Medine Tanış, öğrencilere iş dünyasının altın kurallarını anlattı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin desteği ile KSÜ Institute of Electrical and Electronics Engineers (İEEE) Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen “Kampüste Sektörel Bakış” etkinliğinin bu yıl 8. düzenlendi. Etkinlikte, Akedaş Genel Müdürü Medine Tanış, öğrencilere iş dünyasının altın kurallarını anlattı.

03 Mayıs 2018 Perşembe 18:08

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen  “Kampüste Sektörel Bakış 8” etkinliğinin bu yılki teması ‘Bilgi güvenliği’ olarak belirlenirken, etkinlik kapsamında, alanında uzman isimlerin katıldığı oturum düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Can, yaptığı konuşmada bilgi güvenliğinin önemine değindi. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeleri gerektiğini anlatan Can;

“Bilgi güvenliği hepimizi ilgilendiriyor. Kötü niyetli insanlar bu alanda bizim geliştirdiğimiz programları çökertecek faaliyette bulunuyorlar. İyi ve kötünün mücadelesi kıyamete kadar sürecek. Ancak bizim bu konuda uyanık olmamız gerekiyor. Bu tür faaliyetleri öğrencilerimizin katılımında sağlayarak hangi tedbirlerin alınması gerektiğiyle ilgili bilinçlenmeliyiz.

Bu yılın konusu bilgi güvenliği, gençlerimizin girişimcilik ve liderlikle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmeleri gerekiyor. Günümüzde bir üniversiteyi bitirmek yetmiyor, birikim ve donanımızı ortaya koyabilecek özelliklere sahip olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Etkinliğe konuk olarak katılan Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış, üniversiteleri gençlere iş hayatında yaşadığı tecrübeleri aktardı.

İş dünyasında başarıyı elde etmek için bireylerin hem liderlik hem de yönetici özelliklerine sahip olması gerektiğini kaydeden Tanış şöyle konuştu;

“Yaptığınız işi sevmek bu yoldaki altın kuraldır. Bu yolda kurduğunuz hayalleri gerçekleştirmek için hedeflerin planlanması ve planlanan hedeflerin takibinin yapılarak, bunların hayata geçirilmesi de çok önemlidir. Benim çalışma arkadaşlarıma da her zaman tavsiyem bu yöndedir.

Herkesin artık bir ‘yönder’ olabilmesi gerekiyor. Yani bireyler hem liderlik hem de yönetici özelliklerine sahip olmalı. Bu iki kavram birbirini tamamlamalı. Yönder, her şeyden önce teknolojiyi çok iyi kullanabilmeli ve teknolojiyi çok iyi takip etmeli.

Tabi teknolojiyi her zaman, hayatı kolaylaştırmak ve değer yaratmak için kullanmalısınız.Biz de çalışma arkadaşlarımızla toplantılar yapıp, bazen sadece sosyal medya üzerinde stratejiler geliştiriyoruz. Bu konuda birbirimize önerilerde bulunuyor ve fikirlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

Söylediğim gibi, günümüzde zorunluluk haline gelmiş bir durum olan dijitalleşme, hayatın her alanında karşımızda hatta yanımızda ve böyle olmaya da devam edecek. Hayatımızın her alanına yerleşmiş olan bu olgu, sizlerin geleceklerinizi kurgularken  ihtiyacınız olmaya devam edecek. Bu noktada kendinizi iyi tanıyın, kendinize ve donanımınıza güvenin ancak akıl almaktan, sormaktan ve öğrenmeye devam etmekten de hiçbir zaman vazgeçmeyin.

Alanından uzak bir işte, sadece çalışmış olmak için çalışmaya başlayan kişi, türlü olumsuzluklar yaşadığında; bunları tolere etmekte zorlanırken, kendi alanı için sarf edeceği eforu fazlasıyla harcayıp, hiç deneyimlemediği alanla ilgili olumsuz çıkarımlarda bulunabilir. Çünkü önemli olan başlamak değil, fark edilebilmektir sevgili arkadaşlar. Bunun için de her zaman, kendinizle yarışmanız gerekir.

Yeni mezun olacak arkadaşlarımıza önerim; insan kaynakları sitelerinde yayınlanan her ilana başvuru yapmamaları olacak. Yaşamlarınızın, büyük bir oranda sizin tercihlerinizle şekillendiğini, hiçbir zaman unutmayın sevgili arkadaşlar.

Bu süreçte en spesifik noktalardan birisi tabi ki CV hazırlama zira, iş başvurularında yanlış hazırlanmış CV’ler, kötü veya uygunsuz fotoğraf seçimi gibi basit sebepler yüzünden adayların büyük kısmı eleniyor. Hazırlanan CV’nin kişinin ne tür özelliklere sahip olduğunu anlatan, neler yapabilmeye muktedir olduğunu gösteren bir yazı olması gerekiyor. Büyük kısmınızın ilk iş deneyimi olacağı için CV’lerinizde yaptığınız sosyal etkinliklerin, mesleki proje ve stajların, katıldığınız kursların, eğitimlerin ve workshopların yazılması çok büyük önem arz ediyor.

Yeni mezun arkadaşlarımızın birçoğu mülakatlarda da sıkıntı çekiyor ve yoğun stres yaşıyor.Benim bu noktada  size bazı önerilerim olacak. İş görüşmelerinde size sorulan her şeyi doğru, açık ve net bir şekilde belirtmeniz; sizi, işverenin gözünde rakiplerinizden bir adım ileriye taşıyacaktır.

Kariyer hedeflerinizi, gelecekten beklentilerinizi, güçlü olduğunuz yanları  paylaşmanızda her zaman fayda var. Görüşmelerde karşı tarafın sizin ne kadar istekli ve kararlı olduğunuzu görmeleri de, yine rakiplerinizi elemenizde son derece etkili olacaktır. Gerek iş hayatında, gerek sosyal hayatta ve öncesinde yani öğrencilikte, başarmanın en büyük sırrı takipçilik ve sorgulamadır sevgili arkadaşlar. Plan ve program, çalışma hayatında başarıyı getirdiği gibi, sosyal hayatın da düzenini getirir.”

Daha sonra söz alan TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü Araştırmacısı Göksel Uçtu da, günümüzde yaşanan siber saldırılara dikkat çekti.

Uçtu; “2007 yılından sonra siber savaş kavramı ortaya çıktı. Siber saldırlar bireylere yönelik değil ülkelere yönelik çok daha ağır olay haline geldi. Günümüzde nükleer savaşlardan ziyade siber savaşlar konuşuluyor. Günümüzde çok büyük tehditler var. Bunlara karşı ulusal boyutta önlemler var. açıklamasında bulundu. (Muttalip Akkuş)     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326