‘Çetin cevizler’ reçel oluyor!

Aydın’dan, Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na katılan Serdar Kavas, açtığı stantta yöresel lezzetleri Kahramanmaraşlıların beğenisine sunuyor.

‘Çetin cevizler’ reçel oluyor!

‘Çetin cevizler’ reçel oluyor!

Aydın’dan, Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na katılan Serdar Kavas, açtığı stantta yöresel lezzetleri Kahramanmaraşlıların beğenisine sunuyor.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 18:20

Farklı ürünlerin yer aldığı stantta en dikkat çeken ürün ise ceviz reçeli.  Zahmetli ama bir o kadar da şifa deposu olan ceviz reçeli, fuara gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Aydın’ın bahçelerinden sofralara taşınan ve damaklarda farklı bir tat bırakan ceviz reçeli, son yıllarda büyük şehirlerdeki vatandaşlardan da ilgi görüyor. Henüz yeşilken toplanan cevizlerin, 20 gün süren tatlandırma işlemi sonrası uzun süre kaynatılarak kıvamına geldiğinde pekmezle buluşturulan ceviz, uzun bir lezzet yolculuğu sonrası reçele dönüşüyor.

Ceviz reçelinin zahmetli bir çalışmayla yapıldığını ifade eden Aydınlı üretici Serdar Kavas, reçelin, kabuğu kalın, içi çıkmayan çetin cevizlerden yapıldığını belirtti.

Kavas, reçelin içinde hiçbir şekilde katkı ve koruyucu madde kullanmadıklarını bildirerek, şöyle devam etti:

“Lezzeti bulana kadar çeşitli denemeler yaptık. En son pekmezle karıştırarak cevizli reçel yaptık. Şuan gelen talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Ceviz henüz yeşilken, hassas bir şekilde toplanıyor. Topladığımız cevizleri iyice yıkıyoruz. 15-20 gün cevizin tatlandırmasını yapıyoruz. Tatlandırmanın ardından cevizi yine yıkıyoruz ve ardından haşladığımız cevizleri pekmezle kaynatarak dinlenmeye alıyoruz.

Hedefimiz altyapıyı çalışmalarının ardından hedefimizde markalaşmak var. Daha sonra Aydın’ımıza ait incir ve cevizi kendi markamızla ihraç etmeyi arzuluyoruz.” (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326