İşte Huzur, İşte Ramazan

 Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri bereketiyle donatan Ramazan ayımız mübarek olsun..

İşte Huzur, İşte Ramazan

İşte Huzur, İşte Ramazan

 Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri bereketiyle donatan Ramazan ayımız mübarek olsun..

07 Mayıs 2019 Salı 11:18

Ramazan ayında Allahu teâlâ meleklere, müminlere istiğfar etmelerini emreder.Yani Günahlarımızdan temizlenmemiz için adeta bir nimet ,güzellik,huzur ve kurtuluş ayıdır Ramazan ayı.Çünkü bu ayda Cennet kapıları açılır,cehennem kapıları kapanır ve şeytan zincire vurulur.

Yüce Rabbimiz’in affı ve mağfiretin bu ay boyunca üzerimizde olacak imama giden tüm yollarda Rabbimiz bizimle olacaktır..ve dolayısıyla bizler bu ayı oruçlarımızı ve namazlarımızı eksiksiz yerine getirerek bol Kur’an okuyarak affa ve mağfirete Nail olmalıyız. Ömrümüz su misali ve bu ay da su gibi gelip geçecektir. Bol maneviyat yaparak değerlendirmesini bilelim.

Tabi Ramazan ayın da ibadetlerimizin yanı sıra Rabbimiz bizden daha farklı güzelliklerde istiyor.Bu ay’da yoksul ve zor durumda olanlar için bizleri onlara vesile kılmış,onlara yardımcı olmamız emredilmiştir. Bizler bu tür yardımlaşmaları çevremizden başlayarak yapmalıyız. Yani komşumuz aç iken atlayıp başkasına koşmamalıyız. Önce ona el uzatıp, daha sonra imkanlar dahilinde başkalarına yardım edelim.

 Yardımlaşmanın en huzurlu geçtiği bu günlerde yardıma muhtaç kardeşlerimizin yüzlerini ve Gönüllerini güldürelim.. Susmamızdan,uyumamızdan,konuşmamızdan geçen her anı ibadet sayan Rabbimize dolu dolu bir Ramazan gönderelim.. Bana göre Ramazan ayı Rabbimizle aramızdaki en ince perdedir. Çünkü insanoğlunun en büyük zaafı nefsidir bizler bu ayda ağzımı kapatarak ,aç,susuz kalarak en saf halimizle Rabbimize yöneliyoruz.

Allah bizim aç kalıp oruç tutmamıza muhtaç değil,hiç bir ibadetimize muhtaç değil ki bizden iştesin? Ve istediği her imtihanın altında güzellikler yatmaktadır. Oruç tut diyor, aç olanın halinden anla ve ona el uzat.. eğer sadece oruç tutup aç olanın halinden anlamazsak,sofralarımızı başkalarına açmazsak filtre ve zekâtlarımızı yerine getirmezsek bir anlamı olur mu boş yere kendimizi aç bırakmamız? Bir sıcak  tas çorbadan yaşlı ve yoksula vermen seni fakir mi eder? Bir günlük iftarını yoksul bir aile ile açsan fakir mi olursun? Yılda bir kere verdiğin kurban etleri seni nelerden eksik etti? Bunları hem ibadet hem sadaka sayan bir Rab’be sahipsin sen. Verdiğinin yerini dolduran verdikçe malına mülküne bereket yağdıran bir Rab’be sahibiz çok şükür.. Ramazanı sadece ibadet ayı görmeyin ibadet+yardımlaşma ayıdır.Bol şükrün,bol duanın ayıdır.. tevekkül ayıdır.. kırgınlık ve küskünlüklerin bir tarafa atılıp sabrın ve sebâtın ayıdır.

Bembeyaz yağan bir karın, geçmişte ne yaşanırsa yaşansın,tüm hataları örttüğü gibi Ramazan ayının da bizlerin tüm hatalarını örtmesi Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve umutla yarınlara, Dünyada ki Tüm insanlığın barış içinde,Mazlum coğrafyaların yep yeni umut dolu kaderlerinin olacağını Yüce Rabbimden ümit ediyor ver hepinize Ramazan huzuruna başlangıç için Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326