Kahramanmaraşlı seçmen, gönlündeki adayı açıkladı!

Türkiye, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin fitilini ateşlediği, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tarih verdiği 24 Haziran'da yapılacak erken seçime doğru hızla yol alıyor. Bir anda seçim havasına bürünen yurtta, vatandaşların ana gündem maddesi 24 Haziran seçimleri oldu.

Kahramanmaraşlı seçmen, gönlündeki adayı açıkladı!

Kahramanmaraşlı seçmen, gönlündeki adayı açıkladı!

Türkiye, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin fitilini ateşlediği, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tarih verdiği 24 Haziran'da yapılacak erken seçime doğru hızla yol alıyor. Bir anda seçim havasına bürünen yurtta, vatandaşların ana gündem maddesi 24 Haziran seçimleri oldu.

06 Mayıs 2018 Pazar 15:49

Siyasi partiler, aday adaylık başvuru sürecinin tamamlanmasıyla, adayların durumunu temayül yoklamaları ile değerlendirmeye alırken, seçmenin siyasi tercihini hangi partiden yana kullanacağı merak konusu oldu.

Tüm yurtta olduğu gibi 24 Haziran günü Kahramanmaraş halkıda sandık başına gidecek. Toplam 8 milletvekili kontenjanı bulunan kentte, 24 Haziran’a 2 aydan az bir süre kala milletvekili adaylarının vaatleri, seçimde belirleyici olacak.

Bizde, Anadolupress Gazetesi ve İnternet sitesi olarak, yaklaşan seçim öncesi Kahramanmaraş’ta, siyasi parti adaylarının halkın nazarında nabzını tuttuk, kentin sorunlarını ve siyasetçilerden beklentilerini sorduk.

Vatandaşların büyük bir çoğunluğu, seçimlerinden sonra göreve gelecek siyasilerden şehre yatırım bekliyor. İşte, Kahramanmaraş’taki seçmenlerin milletvekili aday sıralamasıyla ilgili yorumları ve seçilecek milletvekillerinden beklentileri.

ABDULLAH CEYHAN

“Tekstilde lokomotif şehiriz. Ama markamız yok, bunun geliştirilmesi lazım. Turizm alanında kayak merkezi yapıldı çok güzel oldu. Barajlarımız var, suni plajlar yapılabilir. Turizm alanında yatırımlar hızlandırılmalı. 12 Şubat kurtuluş etkinliklerinin yurt çapında reklamı yapılmalı. Kahramanmaraş için büyük bir stadyum yapılmalı. Çevre illerin hepsinde var, Kahramanmaraş’ımızda eksik kalmamalı. Alternatif caddelerin açılması için çalışmalar yapılmalı.

MHP’den aday adayı olan Mehmet Ceyhan’ı milletvekili olarak görmek istiyorum.”

ALİ BAŞÇIL

“Ak Parti olarak Türkiye genelinde memnunuz. Ama milletvekili olarak Kahramanmaraş’ta kayda değer bir icraat yok. Bu seçimde halkın sesini dinleyerek milletvekillerinin ön plana çıkartılması gerekiyor. Siyasi koordinasyonu tam anlamıyla kuramayan bir milletvekili yapısına sahibiz. Bunun giderilmesi lazım. Ak Parti İl başkanlığındaki gruplaşmanın farkındayız. Bunun giderilmesi lazım. 

Ankara’da görev yapmış, ilimizin sorunların bilen, Ak Partinin içinden gelen, Feyzullah Tecirli’yi milletvekili olabilir. Ayrıca Kahramanmaraş siyasetine damga vuran Mahir Ünal beyi de yeniden mecliste görmek istiyorum.”

ÖMER KAYA

“Bu seçim milat olacak. Esnaf olarak çok sıkıntılıyız. Ama ülkemizin beka sorunu var. Bizim tek derdimiz bu. Rabbim ülkemizi milletimizi korusun. Milletvekillerinden beklentimiz, Maraş’ın problemlerine biraz daha fazla odaklanmalarını istiyoruz. Esnafı, halkı ziyaret etsinler, sorunlarını dinlesinler, isteğimiz budur.

Herhangi bir isim üzerinden konuşmaya gerek yok. Memleketin beka sorununu aşacak milletvekillerinin başa gelmesini istiyorum.

EMRULLAH ÖZER

“Seçimler vatana, millete hayırlı olur. Milletvekillerinden vatanımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Seçim zamanı bizi hatırlamasınlar. Her daim bizi ziyaret edip sorunlarımızı dinlesinler, çözüm bulsunlar.

Ak Parti aday adayı Feyzullah Tecirli’yi, halkın arasından biri olduğuna inandığım için, bizi mecliste temsil eden milletvekili olarak görmek istiyoruz.”  

YUSUF KİRAZ

“Atamalardaki adaletsizliğin düzeltilmesi lazım. Yapılan hizmetlerin kontrolünün sağlanması varsa eksiklik hızlı bir şekilde çözüme kavuşmalı. Dilekçe yazıyorsun, günler geçiyor, cevap verilmiyor, bu tip durumlar giderilmeli. Bürokraside işleyiş değişmeli. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından insanların bir kısmı gerçekten suçlu olarak tutuklandı ama bir kısmı mağdur oldu. Mağdurlar adına mevcut milletvekillerine gittiğimizde; ‘o davalar için bize gelmeyin’ dendi. Bu adaletsizliğin giderilmesi lazım. Bu durmaları mecliste gündeme getirecek milletvekilleri istiyoruz. Milletvekillerinin seçim sürecinde paraya ihtiyacı olmayan insanlardan seçmeli ki hizmet gelsin.     

İlimizde 5-6 milletvekilini sadece mesajla görüyoruz. Halkın içine girerek, insanların sorunlarını dinleyip, çözüm üretmeliler. Milletvekilleri arasında kesin olarak bir tane küçük esnaf istiyoruz. Günlümüz Ak Parti ve MHP’den yana.”

ABDULMECİD GÜZLEK

“Milletvekillerimiz memleketimizi yok güzergahı yapmalı. Şehirlimize giriş çıkışın hızlandırılması ve ticari anlamda canlandırılması gerekiyor. Bunun için genç milletvekillerinin gelmesi gerekiyor.” (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326