Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı

Kahramanmaraş’ın ilk ve tek operatörlük kursu Arslanbey Operatörlük Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şarklı, belgelerin sınıflandırılması alım süreci ve hizmetin Kahramanmaraş’a gelmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı

Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı

Kahramanmaraş’ın ilk ve tek operatörlük kursu Arslanbey Operatörlük Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şarklı, belgelerin sınıflandırılması alım süreci ve hizmetin Kahramanmaraş’a gelmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

02 Ağustos 2019 Cuma 09:05

Operatörlük belgesinin günümüzde iş makinesi kullanan işletmelerde ve iş makinesi operatörlerinin almalarının zorunluluğunu vurgulayan Abdurrahman Şarklı; “Şehrimizde olmayan iş makinesi operatörlük kursunu ilk olarak Türkoğlu ilçemize açtık. 2018 yılında Türkoğlu ilçemizde bulunan iş makinesi operatörlük kursumuzu şehir merkezine getirdik, Dulkadiroğlu ilçemizde ilk ve tek olarak vatandaşlarımıza hizmeti sunmaya gayret gösteriyoruz. İş makinesi operatörlerinin belge almaş zorunlu hale geldi. İş yerlerimizde kullandığımız bütün makineleri kullanan bireylerin makine kullanma yetki belgesi olması zorunlu hale geldi. Makine kullanma yetki belgesine de operatörlük belgesi diyoruz. Operatör yetki belgesini her makine operatörünü alması gerekiyor ve sadece iş makinelerini kullanan yetkili makineyi kullanabilir. Devlet tarafından görevlendirilmiş denetmenlerin, bünyesinde iş makinesi çalıştıran iş yerlerinde makineyi kullanacak belgeli bir operatörün varlığını ister. Belgeli operatörün bulunmaması ve belgesiz kişilerce iş makinelerinin kullanıldığı takdirde cezai yaptırımlar uygulanacaktır. Uygulanan cezalar ise; uyarı, para cezası ve iş yeri kapatma olarak ilerleyerek süreçleri oluşturuyor” dedi.

Operatörlük belgelerinin türlerini, belge alma süreci ve en sık kullanılanların kendileri tarafından verildiğini ifade eden Şarklı; “45 çeşit sınıfı olan iş makineleri belgelendirmesinin en sık talep edilen 8 tanesinin bünyemizde eğitimlerini operatör ve operatör adaylarına sağlıyor ve eğitimlerini veriyoruz. Forklift, tavan vinçleri, genel olarak iş sahasında aktif olarak kullanılan; ekskavatör, loder, beko loder, silindir, mobil vinç olmak üzere iş hayatında kolaylık sağlayacak iş makineleri kullanıcılarını sertifikalandırıyoruz. Süreç ise motorlu taşıtlar sürücü kursunda olduğu gibi belirli evraklar kursiyerlerden talep ederek kayıtlarını gerçekleştiriyoruz. Kayıt işleminin ardından mevcut uygulamalı ve teorik eğitimlerini veriyoruz. 76 saat gibi bir süreçte gerçekleşen dersler neticesinde kursiyer teorik ve direksiyon eğitimini bitirdikten sonra aynı gün içerisinde sabah erken vakitlerde 25 soruluk yazılı sınavına giriyor. Sınavlarını başarıyla geçenler aynı gün içerisinde devam eden öğle vakitlerinde direksiyon sınavına girerek aynı gün içerisin tüm iş makinesi eğitim ve sınavını bitirmiş oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Karayolları ve sınırları belirlenmiş alanlar olarak iki ayrı sınıfa ayrılan iş makinelerinin sertifikalarının belgeye dönüşüm sürecinden bahseden şarklı; “Karayollarında kullanılanlar ve kullanılmayanlar olarak iki sınıfa arıyoruz. Kursiyerimiz süreci başarıyla tamamladıktan sonra sertifikalarını kendilerine teslim ediyoruz. Eğer sertifikasını aldığınız iş makinesi karayollarında kullanılan lastik tekerlekli bir alet ise, bu aleti karayolunda kullanmak için sürü belgesine dönüştürmeni gerekiyor. Aynı sürücü belgesi gibi verdiğimiz sertifikayı nüfus müdürlüğünden sürücü belgenize G sınıfı olarak işletebiliyorsunuz. Eğer aldığınız belge lastik tekerlekli bir iş makinesini kullanacak bir belge değilse ve bu belge sınırları belirlenmiş bir alanın içerisinde karayolunun dışında kullanılacaksa vermiş olduğumuz sertifikayı belge sahibi yanında bulundurarak iş makinesi kullanımı yetki belgesine sahip oluyorsunuz. Karayoluna çıkmak istiyorsak sürücü belgesine dönüştürmek zorundayız. Bizim genel olarak şehir merkezimizde operatörlük kursu yeni olması dolayısıyla tam olarak bilinmiyor. Tam olarak bölgeye hitap eden Osmaniye’de varlığı biliniyor ve bundan dolayı da insanlar önceden orada almalarından kaynaklı oraya yöneliyorlar. Artık şehrimizde operatörlük kursu var. Halkımız bilsin ki şehrimizin merkezinde böyle bir kurum var başka bir yere gitmeden şehir merkezimizde eğitim ve sınav sürecini rahat bir şekilde geçirip belgelerini şehrimizden alabilirler” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326