Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye giden genel müdür görevi devraldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)’nin eski genel müdürü Doç.Dr. Özgür Özdemir (fotoğraftaki), son olarak görev yaptığı Kahramanmaraş KASKİ Genel Müdürlüğü görevinden ayrılarak Kayseri KASKİ Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye giden genel müdür görevi devraldı!

Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye giden genel müdür görevi devraldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)’nin eski genel müdürü Doç.Dr. Özgür Özdemir (fotoğraftaki), son olarak görev yaptığı Kahramanmaraş KASKİ Genel Müdürlüğü görevinden ayrılarak Kayseri KASKİ Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

06 Ağustos 2019 Salı 10:10

MALATYA, ANKARA, KAHRAMANMARAŞ VE KAYSERİ
Malatya’nın 2014 yılında Büyükşehir olmasıyla birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde görevli iken MASKİ’nin kurucu genel müdürü olarak Malatya’da görev üstlenen, Ahmet Çakır’ın milletvekilliği için istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Hacı Uğur Polat tarafından “Başarılısın ama biz kendi ekibimizle çalışacağız” açıklamasıyla apar topar görevinden alınan MASKİ’nin eski genel müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, Polat’ın yaptığı bu işlemin ardından hemşehrimiz Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın Genel Müdürlüğü’nü yaptığı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başlamıştı. Kahramanmaraş’tan teklif alan Özdemir, başkanlığı CHP’ye geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ’deki görevinden ayrılmıştı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Kahramanmaraş Belediye Başkanı seçilen Türkiye Belediyeler Birliği Eski Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’ün, seçimlerin hemen ardından, Doç. KASKİ Genel Müdürlüğü teklifi götürdüğü Doç.Dr. Özdemir, Nisan ayının ilk haftasında Kahramanmaraş’taki görevine başlamıştı.

Ailevi nedenlerle Kahramanmaraş’tan ayrılmak durumunda kalan ve Kayseri’den gelen teklifi kabul eden Özdemir, Kayseri’ye giderek, daha önce 16 yıl birlikte çalıştığı KASKİ eski Genel Müdürü Ender Batukan’dan görevi devraldı.

HACI UĞUR POLAT, ‘ÖVE ÖVE’ GÖREVDEN ALMIŞTI..
Doç. Dr. Özgür Özdemir, 2014 yılında Malatya’nın Büyükşehir olması ile birlikte MASKİ’nin kurucu genel müdürü olarak görev almış, 4 yıl boyunca yaptığı çalışmalarda Türkiye’deki su ve kanalizasyon idarelerinin örnek aldığı başarılı projelere imza atmıştı. MASKİ’nin kuruluşunu gerçekleştiren ve sistemini kuran Doç. Dr. Özdemir, çalıştığı süre içinde kurumsallaşma kültürünün inşa edilmesinin dışında temel görevi olan içme suyu ve kanalizasyondan oluşan alt yapı hizmetlerini Malatya merkez, ilçeler ve en uzak kırsal bölgelere kadar ulaştırmayı büyük oranda tamamlamıştı.

Hazırladığı master planı, alternatif su kaynakları çalışmaları, bilimsel, ölçülebilir ve denetlenebilir bir su yönetimi sistematiği, (DMA), SCADA sistemi kurarak, Malatya’nın bu alanda sağladığı başarıyı ulusal ve uluslararası sempozyumlara taşımış, MASKİ’yi Türkiye’de Malatya ile birlikte büyükşehir olan illerin yanı sıra 80 il belediyesinin su idareleri için de adeta bir okul konumuna dönüştürmüştü. Özdemir’in yetiştirdiği MASKİ ekibi, personel eğitmeye ve diğer illere seminer vermeye başlamıştı.

Tam da böylesine bir başarı grafiğinin yakalandığı dönemde, Ahmet Çakır’ın milletvekilliği için istifasıyla boşalan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Hacı Uğur Polat, ilk icraat olarak ‘Başarılısın ama kendi ekibimle çalışmak istiyorum’ diyerek Özdemir’i 2018 yılının Mayıs ayında ‘mühendis işi’ olan MASKİ’deki görevinden almış, yerine asıl mesleği Mali Müşavirlik olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu’yu getirmişti.

MASKİ’deki devir teslim töreninde Hacı Uğur Polat’ın öve öve gönderdiği Doç. Dr. Özgür Özdemir, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı iken Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda su yönetiminde üst düzey görevlerde bulunan, son olarak Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken, Başkentte yaşanan su sorununu çözmek üzere Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin başına getirilen hemşehrimiz Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın, Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla ASKİ’ye davet etmiş ve Özdemir, ASKİ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştı. (Yeni Malatya Gazetesi)



 

Son Güncelleme: 06.08.2019 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326