Ünal Ateş’ten 8 Mart Dünya kadınlar günü mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş il başkanı Ünal Ateş 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Ünal Ateş’ten 8 Mart Dünya kadınlar günü mesajı!

Ünal Ateş’ten 8 Mart Dünya kadınlar günü mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş il başkanı Ünal Ateş 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

08 Mart 2024 Cuma 11:19

Kahramanmaraş CHP İl Başkanı Ünal Ateş mesajında, "8 Mart 1857 yılında Amerikalı dokuma işçisi kadınlar, eşit işe eşit ücret ve sekiz saatlik iş günü taleplerinin bedelini canları ile ödediler. 1910 yılında Kopenhag’da Avrupa da oy hakkı mücadelesi için güç birliği yapmak amacı ile toplanmış olan sosyalist kadınlar kongresi aldığı  kararla 8 Mart’ı Amerikalı dokuma işçisi kadınların anısına ‘ Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak ilan etti o günden bugüne kadar 8 Marı Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutluyoruz.

Kadınlarımız analarımız bacılarımız kızlarımız yarimiz Yarenlerimiz.

Esitimiz ..

Yıllarca horlanan ezilen dövülen öldürülen kadınlarımız. Tarihin akışını değiştirecek evladımın anası olan kadınlarımız. Yaşamımızı borçlu olduğumuz kadınlarımız.

Size yapılan her türlü haksızlık hukuksuzluk ve adaletsizlik için bir kez daha Özür diliyoruz.  başta az gelişmiş ülkeler olmak üzere  yakın komşularımızda süren  çatışma ve savaşlarda hergün onlarca kadın ölüyor, binlercesi başta evlat acısı olmak üzere her türü acı ve şiddetle kavruluyor. Onlarcası hergün daha iyi bir yaşam için çıktıkları yolda ya azgın sularda can veriyor ya da tecavüze, şiddete, işkenceye maruz kalıyor.yine dünya da erkeklere oranla %25-50 oranında daha düşük ücretle çalışıyor  her 3 kadından biri şiddette, her 5 kadından biri tecavüze maruz kalıyor. Üstelik bu şiddet ve tecavüz vakalarının %50’sinden fazlası, kadınlarımızın ya ayrıldıkları eşleri ya da hala evli olmak zorunda kaldıkları eşleri tarafından gerçekleştiriliyor. Çocuk yaşta denebilecek kadınlarımızın, genç kızlarımızın ise, bu şiddete maruz kalma oranı %7. Yani eğitim seviyesi ne olursa olsun; her 10 aileden birinde şiddet vakası görülürken, her 100 çocuktan 4 de tacize ve şiddete maruz kalıyor. Ülkemizde 4+4+4 eğitim sisteminin getirilmesiyle çocuk gelin sayısının artmasında toplumun büyük bir endişesi bulunmakta ve bu sistemin dezavantajlarının büyük olacağı da vurgulanmaktadır. 21 yüzyılda kadınların hala en yakınları tarafından öldürüldüğü, kız çocuklarının okula gidemediği, çocuk gelin ve çocuk annelerin bulunduğu, insan Hakları Bildirgesi’nin ilk maddesi olan Yaşama Hakkını bile kullanamayan kadınların olduğu bir dünyada yaşamaktan dolayı utanç duymaktayız Gelecekten beklentimiz Kadına Yönelik her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması ; töre cinayetlerinin son bulması, kız çocuklarının eğitim ve iş yaşamında hiçbir Engele takılmaması, hiçbir şartta kadının kılık kıyafet yaşam tarzı ve tercihleri dolayısıyla ötekileştirilmemesidir.

Son günlerde ekonomik anlamda en zor günlerin yaşandığı ülkemizde evine çocuklarına kol kanat geren kadınlarımızın yaşadığı tüm sıkıntıların bir an evvel son bulması dileklerimizle tüm kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326