Kunduracılar Odası, sanayi sitesi kuruyor!

Kahramanmaraş’ta Kunduracılar Odası Başkanlığına yeniden seçilen Ali Köfte, yeni dönemde Doğukentte bulunan odaya bağlı kooperatif arazisine, sanayi sitesi yapımı için kolları sıvadıklarını söyledi.

Kunduracılar Odası, sanayi sitesi kuruyor!

Kunduracılar Odası, sanayi sitesi kuruyor!

Kahramanmaraş’ta Kunduracılar Odası Başkanlığına yeniden seçilen Ali Köfte, yeni dönemde Doğukentte bulunan odaya bağlı kooperatif arazisine, sanayi sitesi yapımı için kolları sıvadıklarını söyledi.

22 Ocak 2018 Pazartesi 13:01

Kunduracılar Odası Başkanı ve Serra Ayakkabıcılık Şirket Müdürü Ali Köfte, kongre sürecini geride bıraktıklarını hatırlattı. Başkanlığa seçildiği ilk dönemde önemli işler yaptıklarını aktaran Köfte; “2014 yılında göreve gelmiştik dört yılı geride bıraktık. Bu görev süresince tüm oda üyelerimize verdiğimiz vaatleri Allah'ın izniyle yerine getirdik Kahramanmaraş da ayakkabıcılık, Selçuk sitesinin zemin katında idi. Ayakkabıcıları buradan çıkardık, belediyemizin yaptığı haller bölgesindeki yere taşıdık. Ayakkabıcılar nasıl geliştiririz diye çalıştay yaptık. Elimizden geldiğince ayakkabıcıları teşvik kapsamına aldırdık, esnaf kefalet aracılığıyla devletimizin verdiği kredilerden tüm esnaflarımızı faydalandırdık.” diye konuştu. 

“ÇIRAKLIKTAN KALFALIĞA GEÇTİK”

Oda başkanlığında çıraklıktan kalfalığa terfi ettiklerinin altını çizen Köfte, Peygamber Efendimizin komşuluk ilişkilerindeki davranışını örnek aldıkların ve bu düsturla odayı yönettiklerini belirtti.

Başkanlığın ilk yılında Ahi Evra'nın kitabını okuduğunu anımsatan Köfte; “Biz şimdi çıraklıktan kalfalığa geçtik. Esnaflarla ilgili ilk oda başkanı olduğumda Ahi Evra'nın kitabını okumuştum. Esnaflığın nasıl yapılması gerektiği orada anlatılıyordu. Peygamber Efendimiz ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor. Bizde bu düsturla tüm esnaflarımıza hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Küs esnaflarımızı barıştırdık, ekonomik durumu iyi olan arkadaşlarımız zor durumdaki meslektaşlarımıza yardımda bulundu. Bunlar 2014 ile 2018 yılı arasında yaptık yaptığımız işler.” açıklamasında bulundu.

SANAYİ SİTESİ YAPTIRACAĞIZ”

Doğukent bölgesindeki kooperatif arazisine sanayi sitesi yaptıracaklarını anlatan Köfte şöyle konuştu;

“2018 ile 2022 arasındaki dönemde ise Bismillah deyip yola başladık. Seçileli bir hafta oldu. Hedefimiz Kahramanmaraş'ta Doğukent bölgesinde bir arazimiz var. Buradaki kooperatif arazimize 132 adet iş yerinden oluşan Sanayi Sitesi yaptıracağız.

 “Çevre illerde sanayileşme artınca onlarla rekabet gücümüz azaldı. Bizde bu Sanayi sitesini biran önce kurup devletimizin verdiği teşviklerden faydalanarak seri üretime geçmek istiyoruz. Yeni dönemdeki hedefimiz Ortadoğu ülkelerine ihracat yapabilmek. Büyükşehir belediye başkanımız ile görüşerek yılın 1 ayı fuar düzenlemeyi planlıyoruz. Oda seçimlerinde bizi destekleyen ve desteklemeyen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçim geride kaldı, hepsi bizim esnafımız, hepsine hizmet etmeye devam edeceğiz.” (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326