Kahramanmaraş'ı onlar yıkıyor

Tüm Türkiye ile Kahramanmaraş'ta yenilenmesi gereken veya ömrünü tamamlayarak yıkılmasına karar verilen binaların söküm işleri kentsel dönüşüm projeleriyle ivme kazandı. Bu durum yıkım sektörüne olan ilgiyi artırırken, kentte geçmişi 30 yıl öncesine dayanan Yıksan Yıkım Sanayi bu alandaki açığı dolduruyor. 

Kahramanmaraş'ı onlar yıkıyor

Kahramanmaraş'ı onlar yıkıyor

Tüm Türkiye ile Kahramanmaraş'ta yenilenmesi gereken veya ömrünü tamamlayarak yıkılmasına karar verilen binaların söküm işleri kentsel dönüşüm projeleriyle ivme kazandı. Bu durum yıkım sektörüne olan ilgiyi artırırken, kentte geçmişi 30 yıl öncesine dayanan Yıksan Yıkım Sanayi bu alandaki açığı dolduruyor. 

17 Kasım 2017 Cuma 17:28

Kent genelinde yıkım aşamasına gelen eski binaların yüzde 80'i Yıksan tarafından yıkılıyor. Profesyonel ekip ve uygun teknik ekipmanlar ile en kısa zamanda ve güvenli bir şekilde binaları yıkan firma kamu ilahelerine girerek bu alandaki başarısını Türkiye genelinde gösteriyor. 

Binaların nasıl yıkılacağıyla ilgili detayları açıklayan Yıksan Genel Müdürü İbrahim Köklü, “Binası riskli kişinin istediği üzerine mühendisler inceleme yapar ve yıkım metodu belirlenir. Ayrıca binadan çıkması tahmin edilen geri dönüşüm bedeli de hesaplanır ve yıkım bedeli ona göre belirlenir. Yıkımda firma bir geri dönüşüm maliyeti elde eder ve yıkım maliyetinin bir kısmını amorti eder. Fakat binayı yıkmadan bu maliyet hesaplanamaz.” dedi.

"MESLEK TECRÜBEMİZ 30 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR"

Baba mesleğini sürdürdüklerini kaydeden Köklü, "Firmamız 30 yıl öncesine dayanıyor. İşimiz baba mesleğimiz. Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşümde yıkım işinde öncelikli olan firmalardanız. Kentsel dönüşüm yok’ken bu kadar yıkım işi yoktu. Kentsel dönüşümle yıkım işinde ağırlık oldu. Daha önce yılda 3-5 tane yıkım yaparken şimdi bu sayı çok çok arttı." diye konuştu. 

"KAR ETMEK BİRYANA DURSUN BEDAVA YIKIYORUZ"

Sektörde artan rekabet sonucu kar etmek bir yana dursun konutları bedava yıktıklarını kaydeden Köklü şöyle konuştu; "İşi bildiğimiz için müteahhitler bizi daha çok tercih ediyorlar. Hafriyat işiyle uğraşanlarda bu işi yapmaya başlayınca cazibesi kalmadı. İşi bilmeyenlerin yaptığı tekliflerle kar etmek bir yana dursun bedava bina yıkıyoruz. Kahramanmaraş’ın yanında İstanbul'da, Kayseri’de yıkım ihalelerine katıldık. Kentsel dönüşümde durağanlık var. Bu sene çok durgun geçiyor, müteahhitlerin verdiği kontratlarla demirin birden artması piyasayı durdurdu. Kentsel dönüşümden 5 yılda para kazanılacak yerlerin yapılıp bitmesi gibi nedenler var. Kahramanmaraş’ta binaların yüzde 80’ini biz yıktık."

"DEVLET STANDART GETİRMELİ"

Yıkım işinin tehlikeli ve riskli bir iş olduğuna işaret eden Köklü, devletin yıkım yapan firmalara belirli bir standart getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Günümüzde kepçe alanın bina yıkımına başladığını aktaran Köklü; "Yıkım işini güvenli firmaların yapması gerekli. Çünkü çok tehlikeli ve riskli. İş Güvenliği açısından çok maliyetli bir iş. Biz kaliteden ödün vermeden işlerimize devam ediyoruz. Devletin yıkım işine çözüm getirmesi için bir kota oluşturması gerekiyor. Eline makineyi alanın bu işi yapmaması gerekiyor. Normal yıkım işi yapmanız önemli değil, bir tane kepçeniz olsun bina yıkım işine girebilirsiniz. Bizim inşaat mühendisi kontrolünde yıktığımız binalarımız var. Eski SSK binasının bir bölümü yıkıldı. Ek binayı da biz yıkacağız. Önceki yıkımla, bizim yapacağımız yıkım arasındaki farkı ve kalite standardımızı ortaya koyacağız.  Orada gerekli tüm iş güvenliği önlemleri alınarak, insanları ve çevreyi rahatsız etmeden yıkımımızı gerçekleştireceğiz." dedi.

"ÇIKAN MALZEMELER GERİ DÖNÜŞEME GİDİYOR"

İbrahim Köklü, binalardan çıkan geri dönüşümü olan malzemelere de vurgu yaparak, “Bir binadan çıkan malzemeleri geri dönüşüme kazandırıyoruz. İşçilikli, kullanılabilir ürünleri de yeniden kullanıma hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 22.11.2017 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326