Chp’de büyük kavga! Muharrem ince kurultay istedi

24 Haziran’da büyük hezimete uğrayan CHP’de kılıçlar çekildi. Seçimden hemen sonra “kongre yok” diyen Muharrem İnce, kurultay istedi, Kemal Kılıçdaroğlu’na “koltuğu bırak” mesajı verdiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu yönetimi ise Muharrem İnce’yi hedef aldı

Chp’de büyük kavga! Muharrem ince kurultay istedi

Chp’de büyük kavga! Muharrem ince kurultay istedi

24 Haziran’da büyük hezimete uğrayan CHP’de kılıçlar çekildi. Seçimden hemen sonra “kongre yok” diyen Muharrem İnce, kurultay istedi, Kemal Kılıçdaroğlu’na “koltuğu bırak” mesajı verdiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu yönetimi ise Muharrem İnce’yi hedef aldı

04 Temmuz 2018 Çarşamba 09:22

CHP'nin büyük hüsran yaşadığı 24 Haziran sonrasında "Kurultay çağrısı yapmayacağını" açıklayan CHP'li Muharrem İnce, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. İnce, dün CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel'e kayıt işlemleri sırasında eşlik edip rozetini takmak için TBMM'ye geldi. 25 Haziran'da "Benden kurultay diye bir şey duymayacaksınız" diye açıklama yapan İnce, gazetecilerin soruları üzerine bombayı patlattı. Önceki akşam yapılan yemekli toplantıda ise Kılıçdaroğlu'na, "Koltuğu bırak, onursal başkan ol, ben de genel başkan olayım" dediğini aktardı.

'GENEL BAŞKAN OLURUM'
İnce, önceki akşam düzenlenen yemekli görüşmede Kılıçdaroğlu'na "onursal başkanlık" teklifinde bulunduğunu, "Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultayı toplayarak kendisinin de genel başkan olabileceğini" söylediğini ifade etti. Pazarlığın bizzat İnce tarafından ifşa edilmesi ise partide tansiyonu yükseltti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İnce'nin bu açıklamalarını "Siyasi nezaketle uyuşmayan bir tutum" olarak değerlendirirken, "Gündemimizde kurultay yok" dedi. Bir başka CHP'li Erol Aksünger ise "Kongre kaçınılmaz" dedi.

360 DERECE ÇARK ETTİ
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız" diyen İnce, aradan sadece 1 hafta geçmesi ardından 360 derece çark etmiş oldu.

TEZCAN: NEZAKETSİZ TUTUM
* (CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan): Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile özel bir yemekte bir araya geldi. Bu özel görüşmedeki konuların bir bölümünün alınıp anabağlamından koparılıp verilmesi yakışık almamıştır. Siyasi nezaketle uyuşmayan bir tutum. Gündemimizde kurultay yok. 

KONGRE KAÇINILMAZ
* (CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger): Ben ilk günden beri söylüyorum, sonuçta Muharrem Bey kurultayı isteyecektir. Bundan daha doğal bir şey yok. En doğal hakkı zaten. Kim ne derse desin ortada bir başarısızlık var.

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY YALAN
CHP'de, seçim başarısızlığını değerlendirmek, vatandaşa nasıl ulaşılacağını tartışmak yerine "kurultay ve genel başkan" kavgası başladı. Sürekli "aday değilim, kurultay istemem" diyen İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolundan gitti. 24 Haziran'ın hemen sonrasında kurultayı ağzına almayacağını söyleyen İnce, bu sözlerinden kısa sürede çark ederek, Kılıçdaroğlu'na "sen çekil, onursal başkan ol, ben genel başkanlığa adayım" dediğini açıkladı. Benzer stratejiyle koltuğa gelen Kılıçdaroğlu kanadı ise bu tutumu "Siyasi nezaketsizlik, kurultay gündemimizde yok" sözleriyle değerlendirdi.

Son Güncelleme: 04.07.2018 09:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326