Kahramanmaraş’a Fransız Füzeleri Geliyor!

NATO Savunma Bakanları toplanıyor. Gündemde, Barış Pınarı Harekatı ve Harekat nedeniyle NATO üyeleri ile Ankara arasında yaşanan gerilim var.

Kahramanmaraş’a Fransız Füzeleri Geliyor!

Kahramanmaraş’a Fransız Füzeleri Geliyor!

NATO Savunma Bakanları toplanıyor. Gündemde, Barış Pınarı Harekatı ve Harekat nedeniyle NATO üyeleri ile Ankara arasında yaşanan gerilim var.

24 Ekim 2019 Perşembe 10:50

Savunma bakanlarının gündemindeki bir başka önemli konu da, NATO'nun 2012'den bu yana Türkiye'ye sağladığı hava savunma desteğini devam ettirip ettirmeyeceği.

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye tepki gösteren İtalya'nın SAMP/T sistemlerini konuşlandırdığı Kahramanmaraş’tan çekme kararı aldığı basına yansımıştı. Fransa ise 2019 ortasında NATO misyonu kapsamında kendisine ait SAMP/T hava savunma sistemini Türkiye’ye ve şehir olarak da Kahramanmaraş’a kurmayı önermişti.

Alınan bilgiye göre Mevcut durumda İtalya, Kahramanmaraş'ta konuşlandırdığı SAMP/T hava savunma sistemleriyle, İspanya'da İncirlik Üssü'nde yerleşik Patriot sistemleriyle Türk hava sahasını Suriye'den atılabilecek füzelere karşı koruyor.

Ancak Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye tepki gösteren İtalya'nın SAMP/T sistemlerini Türkiye'den çekme kararı aldığı basına yansımıştı. İspanya'nın da 2015'den bu yana bulundurduğu Patriot sistemlerini periyodik bakım ihtiyacı nedeniyle çekmeyi düşündüğü kaydedilmişti.

Fransa ise 2019 ortasında NATO misyonu kapsamında kendisine ait SAMP/T hava savunma sistemini Türkiye'ye yerleştirme önerisinde bulunmuş, bu teklif Ankara tarafından memnuniyetle kabul edilmişti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bu konunun zirveden görüşüleceğini ancak kesin kararın katkıda bulunan ülkelerin ulusal karar alma süreçlerinden tamamlanacağını kaydetti.

NATO'da yapılan değerlendirmeler ise Türkiye'ye kolektif savunma ilkesi ve dayanışma ruhu içinde yapılan bu katkıların Suriye'deki diğer süreçlerden ayrı tutulması gerektiği görüşünün öne çıktığı şeklinde.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326