Pkk Suriye'de 61 öğretmeni kaçırdı!

Terör örgütü PKK'nın insanlık dışı faaliyetleri komşu ülke topraklarında da devam ediyor. Eli kanlı katiller sinsice yaklaştıkları öğretmenleri zorla silah altına almak istedi.

Pkk Suriye'de 61 öğretmeni kaçırdı!

Pkk Suriye'de 61 öğretmeni kaçırdı!

Terör örgütü PKK'nın insanlık dışı faaliyetleri komşu ülke topraklarında da devam ediyor. Eli kanlı katiller sinsice yaklaştıkları öğretmenleri zorla silah altına almak istedi.

18 Şubat 2021 Perşembe 13:36

Bu olmayınca 61 öğretmeni alıkoydu. Suriye İnsan Hakları Ağı, SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın, edinilen son dakika haberine göre dayattığı eğitim sistemine karşı çıkanlar başta olmak üzere zorla silah altına almak istedikleri öğretmenleri alıkoymaya devam ettiğini bildirdi

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye'de SDG adını kullanan terör örgüt YPG/PKK'nın, işgal ettiği bölgelerde, 1,5 ayda dayattığı eğitim müfredatını uygulamayan veya zorla silah altına almak istedikleri en az 61 öğretmeni alıkoyduğunu açıkladı. Serbest kalan öğretmenlerden olan Ahmet Şamti "SDG adı altında ABD desteğiyle bölgede terör estiren PKK tarafından evlere yapılan baskınlarda ve kontrol noktalarında, örgütün isteğine karşı çıkan öğretmenler alıkonuldu" dedi.

İşte bölgeden çarpıcı son dakika gelişmeleri;

Suriye'de sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen SNHR, Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde 1 Ocak-15 Şubat'ta alıkonulan öğretmenlere yönelik hazırladığı raporunu AA muhabiriyle paylaştı.

"PKK'NIN İSTEDİĞİ DERSLERİ ANLATMADILAR DİYE..."

Ağın raporunda, söz konusu sürede, çocuklara SDG'nin dayattığı müfredat yerine eski sisteme göre özel ders veren en az 27 öğretmenin alıkonulduğu bilgisine yer verildi.

Öğretmenlerden 14'ü örgüt müfredatı dışına çıkmayacaklarına dair imza attıktan sonra serbest bırakıldı.

34 ÖĞRETMENİ DAHA KAÇIRDILAR

Son 1,5 ayda 34 öğretmen de zorla silah altına alınmak üzere terör örgütü tarafından alıkonuldu.

ÖRGÜT SAFINA KATILMAYAN ÖĞRETMENLER HEDEFTE

SNHR raporunda, terör örgütünün Deyrizor, Rakka ve Haseke illerinde örgütün saflarına katılmayı reddeden yaklaşık 550 öğretmenin peşine düştüğü bilgisine yer verildi.

Söz konusu öğretmenlerin, okullarıyla da ilişiği kesildi.

KAÇIRDILAR!

SNHR'nin raporunda açıklamalarına yer verilen öğretmenlerden Ahmet Şamti, örgüt müfredatı dışına çıkmayacaklarına dair imza attıktan sonra serbest kaldığını söyledi.

19 Ocak'ta Haseke'nin Derbesiye ilçesinde alıkonulan Şamti, yaşadıklarını şöyle anlattı:

EVLERİ BASTILAR

"2020'nin sonlarında bazı öğretmenler rejimin kontrolündeki bölgelerde yer alan okullarda ders vermeyeceklerine dair imza attı. Bazı öğretmenler ise buna karşı çıktı. (YPG/PKK) SDG'ye bağlı güvenlik güçlerinin 19 Ocak'ta evlere yaptığı baskınlarda ve kontrol noktalarında, örgütün isteğine karşı çıkan öğretmenler alıkonuldu."

Şamti, Derbesiye'de örgütün bir merkezinde tutulduktan sonra, başlayan gösteriler ve baskılar yüzünden 23 Ocak'ta salıverildiklerini söyledi.

"OKULA GİDEMİYORUM"

SNHR'nin telefon görüşmesi yoluyla ulaştığı Deyrizorlu öğretmen Halit Ömer, YPG/PKK'nın saflarına katılmadığı için okulla ilişiğinin kesildiğini aktardı.

31 yaşındaki Ömer, başından geçenleri şöyle anlattı:

MAAŞINI DA ALAMIYOR

"Yaklaşık 2 ay önce beldemizdeki okulun müdürü bana Whatsapp üzerinden, adımın SDG'nin zorunlu askerlik listesinde olduğunu bildirdi. O günden beri kolayca hareket edemiyorum. SDG güçlerince eğitim merkezlerine baskın yapılarak aranan öğretmenlerin alıkonulmasından dolayı okula gidemiyorum." Ömer, "kaçak" durumuna düştüğü için maaşının da kesildiğini kaydetti.

Rakkalı Abdullah Ali de örgütün "zorunlu askerlik" listesinde olan kaçak öğretmenlerden biri. SNHR'ye konuşan Ali, örgüt saflarına katılmamaları halinde okulla ilişiklerinin kesileceği tehdidini aldıklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326