Kahramanmaraş’ın ilk Bakanı hakka yürüdü

Kahramanmaraşlı siyaset adamı Ahmet Tevfik Paksu, vefat etti.

Kahramanmaraş’ın ilk Bakanı hakka yürüdü

Kahramanmaraş’ın ilk Bakanı hakka yürüdü

Kahramanmaraşlı siyaset adamı Ahmet Tevfik Paksu, vefat etti.

28 Ağustos 2017 Pazartesi 18:24

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği önemli siyasetçiler arasında bulunan Ahmet Tevfik Paksu, 39’ncu hükümet döneminde yaptığı Çalışma Bakanlığı ile Kahramanmaraş’ın ilk bakanı olmuştu.

1926 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Paksu,  İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nu bitirdikten sonra 2 yıl Cumhuriyet Senatosu Kahramanmaraş Üyeliği yaptı. Paksu, bu tarihten sonra siyaset arenasında yoluna milletvekilliği ile devam etti. Milli Nizam ve Milli Selamet Partisinin kuruluşlarında Prof.Dr. Necmettin Erbakan’la beraber kurucu üye olarak yer aldı. 31.03.1975 ile 11.11.1976 tarihleri arasında Milli Selamet Partisinden Kahramanmaraş  Milletvekili olarak seçildi. Kahramanmaraş’tan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerine giren ilk bakan olarak çalışma bakanı oldu. 1983 yılında Türkiye’de İslami Bankacılığın kurucusu olarak Finans Kurumunun kurucu ve Murahhas Azası olarak görev yaptı. Aynı zamanda şair ve yazar olan Ahmet Tevfik Paksu’nun ‘Şiirlerim’ adını verdiği kitabı bulunuyor.

Paksu’nun cenazesi, yarın ulu camiinde öğle namazı müteakibinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Son Güncelleme: 28.08.2017 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326