21.yy'da köyümüzün yolu 2. hafta

Dost ve arkadaşları bilgilendirme,

21.yy'da köyümüzün yolu 2. hafta

21.yy'da köyümüzün yolu 2. hafta

Dost ve arkadaşları bilgilendirme,

05 Ekim 2021 Salı 17:34

Gecen hafta hatırlayacağınız üzere, Bertiz Yenipınar köyü ile ilgili bir sitem yazısı yazmıştım.

Yazımın girişinde de her hafta bu konuyu gündemde tutup yazacağım demiştim.

Bazı arkadaşlarım gelişme oldu mu, diye arayarak sorular sordular.

Öncelikle bazı konulara açıklık getirmem gerektiğine inanıyorum.

Sevgili dostlarım, benim ilk gördüğüm ve okuduğum dergi, Yetmişli yıllarda Üstad Kadir Mısıroglu'nun çıkardığı Sebil dergisidir.

Sebil Dergisiyle Amcam sayesinde tanışmıştım.

Amcam, Milli Nizam Partisi , Milli Selamet Partisi ve Milli Türk Talebe birliğinin yılmaz savunuculugunu yapmiş bir din görevlisiydi, şimdi emekli, emekli dediysem davasından değil, elbette işinden emekli.

Benim bildiğim, amcamın bu mücadelede rıza i ilahi dışında hiç bir beklentisi olmamıştır. Hayatını davasına adamış, mücadelede en önde, ödülde ise hep arkada olmuştur. Hiç bir makam mevki talebinde bulunmamış, ekonomik zorluklara rağmen hep davasının eri olmuştur.

Evet, amcamın her hafta alıp bütün sayılarını ciltlettigi Sebil dergisi benim ilk okudugum dergidir.

Amcam benim hem ilk öğretmenim hem de idolüm olmuştur.

İlkokulu bitirince, amcam elimden tuttu ve beni 1980 yılında imam hatip lisesine götürdü. Okulun ilk açıldığı seneydi, rahmetli M.Sait Kırmacı hocamızın okul müdürü oldugu, Halil Kirişci, Kemal Tabak, Behzat Türkkahraman, Hüseyin Bahar gibi adını daha anamadığım bir çok hocanın bulunduğu ve o mükemmel eğitimin verildiği okula yazdırdı.

Gençliğimiz bu nadide okulda Mehmet Akif Ersoy okuyarak vatan sevgisi, Necip Fazıl okuyarak da dava bilincini öğrenerek geçti.

Necmettin Erbakan hocamızdan da yeni dünya düzeni, siyaset ve nezaketi öğrendik.

Böyle bir iklimde yetiştik ve hep şuna inandık, inandırıldık.

Adil olacağız, Hakkaniyetli olacağız, dürüst olacağız bu duygularla vatana ve bu aziz millete hizmet edeceğiz, aramıza girmiş yanlış yapan çürük elmalar olursa da hep ayıklayacağız. Bu inandığımız davaya kim zarar verirse de gözünün yaşına bakmayacagiz.

Gelelim konumuza

Evet arkadaşlar yazımın üzerinden tam 10 gün geçti, şu ana kadar bir gelişme maalesef olmadı. Ne Büyükşehir belediyesinden ne de Dulkadiroglu İlçe belediyesinden bir ses çıkmadı. Ne bilgilendirme oldu Ne de umursayıp evet şöyle yapacağız veya şu sebepten yapamayacağız demediler.

Evet sevgili arkadaşlar, bende bu şehirde yaşıyorum Ak parti davasına gönlünü ve omzunu vermiş bir seçmenim. Bizim tek arzumuz uzun yıllar yapılmayan köyümüzün yolunun yapılması. Bu haklı talebimiz Ak Partiye zarar vermiyor, o yolun yapılmaması Ak partiye daha çok zarar veriyor. İnsanlar maalesef gönül koyuyorlar.

Başkanlar elbette yoğun olabilirler,usanmış olabilirler, yorgun düşebilirler, of bıktım da diyebilirler ama seçmeni küstüremezler. Çünkü bu davanın yirmi milyondan fazla hiç bir ücret almadan gecesini gündüzüne katan sahipleri var.

Eğer, seçmeninizin sosyal medyada yazdığı ve iki yerel gazetenin de gündemine aldığı, o sitem yazısını okumadıysanız, seçmenlerinizi takip etmiyorsunuz vatandaşı dinlemiyorsunuz demektir.

Eğer okuyup da, seçmeninizin dile getirdiği sitemini cevaplamıyor veya umursamıyorsanız, o zaman davaya zarar veriyorsunuz demektir. Nasıl mı? O seçmeni küstürerek.

Elbette o seçmen davasına küsmes, o seçmen ya çürük elmaları ayıklar yoluna devam eder, olmuyorsa davasına yeni bir tabela asar, yoluna öyle devam eder.

Kimseyi küstürmeye hakkınız yok, herkesi muhatap kabul edip ve de bilgilendirmekle mükellefsiniz. Ayrıca Vatandaşın haklı taleplerini de karşılamak zorundasınız. Aksi takdirde bu davanın sahipleri, kimsenin gözünün yaşına bakmazlar gereğini yaparlar.

Vebali üzerinize olur.

Allah ömur verirse haftaya pazartesi gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

Not: Hâlâ o yolun kimin sorumluluğunda olduğunu bilmiyorum, en son dilekçemize Büyükşehir yol bana ait değil demişti. Dulkadiroglu ise şifaen yol bize ait değil demişti. Bekliyoruz göreceğiz öğrenince sizleri de bilgilendireceğim.

Tüm dostlara saygılar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurettin Boz 2 yıl önce

Çok güzel yazmışsınız,tebrik ederim Fatih bey,Bertiz yıllarca usanmadan,oy desdeğinde bulundu.Siyasilerde usanmadan hizmetlerini yapacaklar.Başka köylerede örnek bir çalışma olur umuduyla kolay gelsin diyorum.İstemeden kuluna ancak Allah verir.İsteyin,istemeye devam edin.Allah her türlü imkanı vermiş,kullarıda adaletli olarak dağıtsın.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326