Faruk Atlı; “12 Şubat Kurtuluş Bayramı, TBMM’nin kuruluşuna ilham kaynağı olmuştur”

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Dr. Faruk Atlı, 12 Şubat Kurtuluş Bayramının, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşuna ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Faruk Atlı; “12 Şubat Kurtuluş Bayramı, TBMM’nin kuruluşuna ilham kaynağı olmuştur”

Faruk Atlı; “12 Şubat Kurtuluş Bayramı, TBMM’nin kuruluşuna ilham kaynağı olmuştur”

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Dr. Faruk Atlı, 12 Şubat Kurtuluş Bayramının, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşuna ilham kaynağı olduğunu söyledi.

10 Şubat 2018 Cumartesi 15:55

Atlı; “12 Şubat TBMM’nin kuruluşuna ilham kaynağı olmuştur. Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluşundan 2 ay sonra meclis kurulmuştur. Maraş’lılar aslında bu konuda büyük bir işi başarmışlardır. Ortaya konulan mücadele basit bir iş değil.” dedi. 

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı nedeniyle şehir halkının kurtuluş bayramını kutlayan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Dr. Faruk Atlı, 12 Şubat kurtuluş Bayramının önemine değindi.

12 Şubat’ın milli bayram ilan edilmesi gerektiğini savunan Atlı; “Kahramanmaraş, tek başına dışardan hiçbir güç almadan, Atatürk’ün gönderdiği 2 asker vasıtasıyla organize edilerek kurtuluş meşalesini yakmıştır. 12 Şubat’ın özelliği, Atatürk her yerde Kuvayi Milliye’yi harekete geçirmek için bütün illere 2 tane asker göndermiştir. Kahramanmaraş’a da biri yüzbaşı, biri teğmen 2 asker gelir. Yüzbaşının adı Yörük Selimdir, Maraşlı değildir Yörük Selim. Burada Kuvayi Milliye’yi organize etmiştir. Daha sonra Kuvayi Milliye’nin başına yerli bir lider gelmesi içinde mısırdan Aslan Beyi çağırmışlardır. 22 günlük bir savaştan sonra Maraş, 12 Şubat 1920’de kurtulmuştur. Yörük Selim, buradan sonra Gaziantep savunmasında şehit düşmüştür.” diye konuştu.  

Maraş’ın kurtuluşunun TBMM’nin kuruluşuna ilham kaynağı olduğunu belirten Atlı, şöyle konuştu;  

“12 Şubat Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşuna ilham kaynağı olmuştur. Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluşundan 2 ay sonra meclis kurulmuştur. Maraş’lılar aslında bu konuda büyük bir işi başarmışlardır. Ortaya konulan mücadele basit bir iş değil.

Maraşlılar kahramanlığı birçok şehit vererek, günlerce savaşarak, topyekûn şekilde kahramanlığı kazanmıştır. Şimdi ilçenin birine kahramanlık payesi verildi, aslında bu unvanı alabilmek için çok ciddi sıvalardan geçmiş olmak gerekir. Bana göre bu Kahramanmaraşlılar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi adına büyük bir ayıptır.”

Kurtuluş etkinliklerinin Milli Bayram statüsüne alınması gerektiğini de kaydeden Atlı şunları dile getirdi; 

“Kurtuluş etkinliklerinin TBMM eliyle tüm Türkiye’de ayrı bir bayram havasında kutlanması gerekli. TBMM bir hafta süreyle buraya, ilimize gelmeli, bu çok önemli bir bayramdır. Diğer kurtuluş bayramları gibi değil, onların hepsi illerin kurtuluşunu temsil eder. Ama Maraş’ın kurtuluşu ülkenin kurtuluşuna ışık olmuştur. Maraş’ın kurtuluşunun mecliste çıkartılacak bir kararname ile ülkenin milli bayramı olarak düzenlenmesi gerekir. Biz İYİ Parti olarak bunu her yerde dillendiriyorum, kahramanlığımıza sahip çıkmamız gerektiğini savunuyorum.

Bu duygularla, bize bu vatanı ve kurtuluş madalyasını bize armağan eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Açtıkları yolu bu gün milli ruha ışık tutması açısından çok değerli buluyorum. Ne kadar dua etsek, ne kadar mihnet duysak azdır. Mekânları cennet olsun, Peygamber Efendimize yoldaş olsunlar, inşallah. Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin kurtuluş bayramını da en kalbi duygularla kutluyorum.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326