Gayberli Mahallesinin Makus Talihi Gülmüyor

Kahramanmaraş’ın merkez mahallelerinden olan gayberli mahallesi takriben kentin 60 yıllık bir yerleşkesi. Bu bölge bugüne kadar siyasiler tarafından hep üvey evlat muamelesi görmüş, hizmetten yoksun bir bölgedir. 

Gayberli Mahallesinin Makus Talihi Gülmüyor

Gayberli Mahallesinin Makus Talihi Gülmüyor

Kahramanmaraş’ın merkez mahallelerinden olan gayberli mahallesi takriben kentin 60 yıllık bir yerleşkesi. Bu bölge bugüne kadar siyasiler tarafından hep üvey evlat muamelesi görmüş, hizmetten yoksun bir bölgedir. 

01 Temmuz 2019 Pazartesi 14:42

Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasından sonra hizmet ağının genişlediği dönemde bile hizmetten yoksunluğu devam ediyor. 

Onikişubat bölgesinde yapılan milyonluk yatarımlar yapıla dursun, Barbaros ve Gayberli Mahalleleri hizmetten yoksun yoluna devam ediyor.

Mahalle sakinleri kreşler istiyor, ilkokul istiyor, ortaokul var ama ilkokul olmayan mahallede mağduriyetin yaşandığını vurguluyor.  Çünkü mahallenin yanı başındaki akıllı kavşak ilkokula gitmek için yola koyulan çocuklar için büyük tehdit oluşturuyor. Bu tehlikenin mahalleye yapılacak bir ilkokulla çözümü mümkün. Hiç olmazsa akıllı kavşak tarafında yapılacak bir üst geçit ile bu sıkıntı giderilebilir. 

Kahramanmaraş, başkan Erkoç döneminde yeni projelere merhaba dedi. Fakat Gayberli ve Barbaros mahalleleri bu projelerinden payına düşeni alamadı. Kayseri yolu güzergahında yapılan çalışmayla ek bir servis yolu açıldı, bu yolla mahalledeki arsa fiyatlarının değerleneceği, bölgenin makus talihinden kurtulacağı düşünülürken takriben 10 dönümlük bir arsa tüm bu güzel düşüncülere engel oldu.

Bölge halkı “yetkililer, bizim evlerimizin altında su var diyerek yıktılar, mahallenin deprem kuşağında bulunduğunu küçük bir sallantıda mahallenin sulara gömüleceğini bildirdikleri için can korkusuyla bize sundukları teklife razı geldik.” Diyor.

Ancak rantın bol olduğu günümüz Türkiye’sinde akıllara 10 dönümlük arazi geliyor. Bu arazi kafa karışıklığına yol açıyor. Piazza AVM’den düz gelmesi gereken yol düz gitmek yerine ortadaki akıllı kavşakla yol 5-10 metre yukarı çekilip dolandırılıyor. Bu durum yolun gidiş güzergahındaki tüm evlerin yıkılmasıyla sonuçlandı. Yol düz gitse önünde yıkacağı ev sayısı ve devletin istimlak bedeli de önemli ölçüde düşecektir.

Ancak bu yapılmadı, o 10 dönümlük arazi için onlarca vatandaş mağdur edildi.

Tüm yapılanları doğular nitelikte yeni bir gelişme daha yaşandı. Mahallenin altında su var diyerek vatandaşın evlerini yıkanlar, yıkmış oldukları evlerin tam 10 metre altında bir apartmana kısa süre önce 11 kat yoğunluk verdiler. Yaşanan bu gelişmenin tek bir açıklaması var! O da RANT. 

Şayet RANT değilse çıkıp bir yetkilinin '10 metre üstündeki  evlerin altında su var, 10 metre altında ise Göl niteliğinde bir su bulgusu yok' diye bir kanıtı ortaya koyması gerekir.

Yapılan bu yanlıştan biran önce dönülmeli, bölgede vatandaşların lehine kararlarla mahallenin çehresinin  şehrin şanına yakışır bir şekle getirilmesi kanaatimce herkesin faydasına olacaktır. Özellikle devletimizin sırtına binen bu Kanbur yükten de Devletimiz Kurtulmuş olacaktır.

Umudumuz, Kahramanmaraş’a yeni bir soluk getireceğine inandığımız Hayrettin Güngör beyin başkanlığında Gayberli ve Barbaros Mahallerinin gün görmesini temenni ediyoruz" Diyorlar.

Bizde Anadolu Press ekibi olarak başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve ilgili Bakanlığı buradaki projeyi incelemeye ve yapılan bir usulsüzlük varsa, bir an önce gidermeye davet ediyoruz.

Saygılarımla Muttalip Akkuş

Son Güncelleme: 02.07.2019 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Cerit 4 yıl önce

Bence tam olarak anlatmak istediklerimiz bu saçmalığa bir an önce dur denilmesi lazım yani diline sağlık abim

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326