Hanefi Mahçiçek’ten öğrencilere “Allah aklınızı, zihninizi…”

Kahramanmaraş’ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Onikişubat Belediyesi arasında bu yıl 3’ncüsü imzalanan ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ Projesi kapsamında hazırlana kitap setleri, öğrencilerle buluştu.

Hanefi Mahçiçek’ten öğrencilere “Allah aklınızı, zihninizi…”

Hanefi Mahçiçek’ten öğrencilere “Allah aklınızı, zihninizi…”

Kahramanmaraş’ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Onikişubat Belediyesi arasında bu yıl 3’ncüsü imzalanan ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ Projesi kapsamında hazırlana kitap setleri, öğrencilerle buluştu.

26 Eylül 2017 Salı 17:25

Teslim töreni için, Necmettin Erbakan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde program düzenlendi.

Programa, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Kuran tilaveti ve istiklala marşının okunmasını ardından öğrencilere hitap eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “İlk yıl 37 bin, ikinci yıl 49 bin, bu sene 50 bin in üzerine kitap alacağız. Geçen yıl yine 37 bin safahat kitabı dağıttık. Bizim aklımızın, zihnimizin büyümesi için kitap okumamamız lazım.” dedi.

Öğrencilere zihin açıklığı dileğinde bulunan Başkan Mahçiçek; “Burada günün bütün yorgunluğunu unuttum. Sizlerle beraber olmak bizlere büyük mutluluk veriyor. Onikişubat belediyesi fiziki manada her türlü hizmeti yapar, ama esas olan insan odaklı çalışmalarımız. Bu fiziki manada yaptığımız yatırımların içini dolduramamışsak onlar kuru bina yada kuru yolardan öte bir anlam taşımaz. Yapılan tesislerin içini donatacak iyi yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Bir ülke düşünün ki 600 yıl cihan imparatorluğu kurmuş, medeniyetin abidesi olmuş, bilimsel buluşların en önde geleni olmuş, ama o ülkeyi geçmişinin bağlantısıyla yok etmişiz. Böyle bir şey olamaz, 600 yıl cihan imparatorluğu yapmış bir ülkenin insanları geçmişinden kopartılmamalı. Unutunca ne oldu, bu ülkenin o manevi bağlarından kopardığınız insanlar yanlış yolara gitti. Bu ülkeyi bölmeye çalıştılar, onun için bu yeni bastığımız kitap bu anlamda büyük önem taşıyor. Geçmişimizi öğrenme adına bu kitapların daha ayrıntılılarını basmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.  

Bakanlık bünyesinde kurulan talim terbiye kurulunun önemli işlere imza attığını kaydeden Mahçiçek “Artık Mili Eğitim Bakanlığımız Talim Terbiye Kurulumuz çalışıyor. Önümüzdeki senelerde bu ülkenin geçmişiyle çok daha güzel örnekler okuyacağınız ders kitapları okuyacaksınız. Geçen yıl ve önceki yıl Mili Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşa belirlediğimiz kitaplar aldık. İlk yıl 37 bin, ikinci yıl 49 bin, bu sene 50 bin in üzerine kitap alacağız. Beşli setler halinde bütün okullarımıza dağıtıyoruz. Geçen yıl yine 37 bin safahat kitabı dağıttık. Bizim aklımızın, zihnimizin büyümesi için kitap okumamız lazım. Yurt yapıyoruz, okular yapıyoruz, böyle böyle çok daha iyi noktalara geleceğiz.” ifadelerini kulandı.  

Dünya Müslümanlarının umudunu Türkiye’ye bağladığını anımsatan Başkan Mahçiçek şunları söyledi; “Dünyadaki bütün Müslümanların umudu bu ülke. Bütün mazlum Miletleri kurtaracak olan ülke Türkiye’dir. Başka bir ülke yok. Bir insanın ideali olmazsa okusa ne olur ki? Bizim öğretmenlerimiz 10 dakika teneffüsün 5 dakikasını çalardı iki kelime daha öğretelim diye. O ideali yeniden yakalamamız lazım. Bizim usulümüz komşusu açken tok yatan bizden değildir demek. Böyle bir yardımlaşmayı başka bir sistemde bulamazsınız. Kendini iyi ifade edebilen psikolojik saplantıları olmayan çok iyi bir nesil olmamız lazım. Bu ülkeyi gelecekte yönetecek iyi nesiler olmamız lazım. Bizlerde her fırsatta sizlerin daha iyi şartlarda eğitim görmeniz için her zaman çalışacağız. Eğitim sisteminde yanlışlıklar var. Bu eğitim sisteminin önümüz açması lazım. Liseyi 3-4 yılda bitirilecek diye bir süre koymamak gerek. Eğer çalışıyorsa, kabiliyeti varsa 2 senede bitirmesi lazım öğrencinin. Bizim zamanımızda böyle bir imkan vardı, bir senede 3 sınıf geçmiştik. Çalışanın emeğinin karşılığının verilmesi gerek. Allah zihninizi, aklınızı açık tutsun.”  

Konuşmaların ardından teslim töreninde 5’li set halindeki kitaplar okul idarecilerine verildi. (Muttalip Akkuş) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326