“Hastanedeyiz, hazırız, başaracağız”

Hak-İş’e bağlı Öz Büro İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Murat Arifoğlu, corona virüs salgını nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

“Hastanedeyiz, hazırız, başaracağız”

“Hastanedeyiz, hazırız, başaracağız”

Hak-İş’e bağlı Öz Büro İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Murat Arifoğlu, corona virüs salgını nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

30 Mart 2020 Pazartesi 18:39

Görevlerinin başında olduğunu açıklayan Arifoğlu şunları ifade etti;

Tüm dünyayı etkisi altına alan öldürücü virüsle mücadele büyük bir gayret, titizlik ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bütün kurumlarıyla seferber durumdadır. Bu sıkıntılı süreci ülke olarak en kısa sürede atlatacağımıza olan inancımızla ayaktayız. Bir an önce ve en az kayıpla bu beladan kurtulma çabasının asıl kahramanları hiç kuşku yok ki sağlık çalışanlarıdır.

Güvenlik görevlisinden başhekimine, tıbbi sekreterinden doktoruna, veri kayıt görevlisinden temizlik elamanına, ambulans şoföründen hemşiresine, acil görevlisinden klinik destek elemanına birbirini tamamlayan bu zincirin başarısı hep birlikte ve olağanüstü bir emekle mümkün olmaktadır.

Bu zincire işçi memur ayrımı ile yaklaşılmamalı ve tüm sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissettikleri, ekonomik kaygılardan olabildiğince uzak oldukları ve moral–motivasyon değerlerinin yüksek olduğu hastane ortamından asla ödün verilmemelidir. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın ek ödeme ile ilgili açıklaması bu anlamda olumsuz bir tablonun ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Hastaneye gelen her hastayı ilk karşılayan, ilk kaydını yapan, ilk yönlendiren, muayeneden reçeteye, ayakta tedaviden ameliyata kadarki bütün süreçlerde görev yapan üyelerimiz, ayrımcılığı değil saygıyı ve takdiri hak etmektedir. Bu kapsamda aşağıdaki önerilerin acil olarak hayata geçirilmesi son derece önemli hale gelmiştir.

1. Covid-19 virüsü ile mücadele sürecinin başından itibaren yanlış bir algıya neden olmamak için üyelerimiz adına hiçbir parasal talepte bulunmadık. Ancak ortaya çıkan bu olumsuzluğun giderilmesi için tüm Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanesi çalışanlarına bu süreç bitinceye kadar her ay maaşlarına ek olarak 1.000 TL ENFEKSİYON PRİMİ ödenmesi yerinde olacaktır.

2. Çalışanların virüse yakalanmamaları için her tür koruyucu önlemin salt malzeme boyutuyla değil, ÇALIŞMA SÜRELERİ VE KOŞULLARI anlamında da başhekimliklerce sendika temsilcileri ile birlikte düzenlenmesi, çalışanların görevlerini daha iyi yapabilmelerini sağlayacaktır. Ayrıca Örneğin; Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı “Covıd-19 Hastalığına Yönelik Sağlık Kuruluşu, Personel Ve Faaliyet Türüne Göre Kullanılması Önerilen Koruyucu Ekipman Listesinde” veri kayıt ve bilgi işlem personeli açısından KKD belirlenmemesi birçok üyemizin hastalığa yakalanmasına sebep olacaktır.

3. Eleman yetersizliği sebebiyle ortaya çıkan iş yükünün karşılanabilmesi için 32.000 yeni istihdam kararı son derece yerinde bir karar olup bu çerçevede hastane bilgi yönetim sisteminde yıllardır görev yapan HBYS çalışanlarının KADROLARININ VERİLMESİ DE gerçekleştirilmelidir.

4. KHK ile güvence altına alındığı halde verilmeyen yüzdelik alacakların en kısa sürede ödenmesi, eğitim intibaklarının yapılması ve enflasyonun altında kalan ücret artışlarının yeniden değerlendirilerek maaşların güncellenmesini TALEP EDİYORUZ.

Edirne’den Ardahan’a, Kahramanmaraş’tan Sinop’a tüm sağlık çalışanları olarak şartlar ne olursa olsun büyük sorumluluğumuzun farkında olarak ülkemizin geleceği ve halkımızın sağlığı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hastaneye gelen her hastayı sağlığına kavuşturarak taburcu etmek bizim için en büyük ödül ve gurur kaynağıdır. Yeter ki kıymetimiz bilinsin yeter ki haklarımız verilsin.

İçerisinde bulunduğumuz zorlu dönemde can siperane çalışan Sağlık Çalışanları arasında ayrım yapılmamalıdır.Çünkü Virüs Personel ayrımı yapmıyor.

Emeğe Sadakat Şerefimizdir

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sergül 4 yıl önce

Kesinlikle katılıyorum kardeşim ????????????

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326