Kahramanmaraş ekonomisi masaya yatırıldı!

Kahramanmaraş’ta KMTSO ve Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde ‘Kahramanmaraş Sanayi ve İş Fırsatlarının Değerlendirilmesi' konulu çalıştay yapıldı.

Kahramanmaraş ekonomisi masaya yatırıldı!

Kahramanmaraş ekonomisi masaya yatırıldı!

Kahramanmaraş’ta KMTSO ve Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde ‘Kahramanmaraş Sanayi ve İş Fırsatlarının Değerlendirilmesi' konulu çalıştay yapıldı.

28 Şubat 2019 Perşembe 16:08

Kahramanmaraş’ta KMTSO ve Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde ‘Kahramanmaraş Sanayi ve İş Fırsatlarının Değerlendirilmesi' konulu çalıştay yapıldı.Ramada otelde düzenlenen çalıştay’a; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Milletvekilleri, Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, iş adamları ve davetliler katıldı.

Toplantıda, Kahramanmaraş Ekonomisi, Sanayi ve İhracatı rakamları konuşuldu. Yatırım ve iş fırsatlarıyla ilgili tiyolar verildiği.

Toplantının açılış konuşmasını tapan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, kentteki sanayicilerin 125 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin en yatırım yapılabilir şehir olduğunu vurgulayan Zabun, “Şehrimiz özel sektör yatırmaları lider konuma ulaşıştır. Tekstilden enerji sektörüne birçok alanda önemli bir aktör olmuştur. Dürüst çalışkan üreticileriyle var gücüyle çalışıp, aldığı teşviki son kuruşuna kadar Türkiye için harcayan Kahramanmaraş, katmadeğeri yüksek ürünler üretimi hedefi noktasında emin adımlarla ilerlemektedir. 300 ihracatçı şirketiyle 125 ülkeye ihracat yapan Kahramanmaraş ekonomide yoluna emin adımlarla devam etmektedir. KMTSO olarak amacımız kentimizin kalkınmasına öncü olmak, insanlarımıza daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmaktır. Endüstriyel alt yapı ve finansal hizmetler bakımından Türkiye’nin en yatırım yapılabilir kenti olan Kahramanmaraş ülkemizin en güvenli 4. Kenti olarak yatırımcıların yüzünü güldürmektedir.” Dedi.

ŞEHRİMİZİ YATIRIMCI İÇİN CAZİP HALE GETİRECEĞİZ

Toplantıya katılan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu Üyesi ve Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör, tecrübe paylaşımının önemine değindi.

Ak Parti’nin yerel kalkınmanın öncüsü olduğunu ifade eden Güngör, göreve geldiklerinde Kahramanmaraş’ı yatırımcı için daha cazip hale getireceklerini aktardı.

Güngör; “Tecrübe paylaşımı son derece önemli. Bazen çok küçük gördüğümüz hususlar hayatımıza önemli katkılar sağlıyor. Burada yerel yönetimler olarak bizim misyonlarımızdan biride iş dünyamıza alan açarak yerel kalkınmayı sağlamak. Bu nasıl olur? Belediyelere ekonomi ve ticareti geliştirmeyle ilgili bir görev tanımlanmıştır. Bu nasıl yapılır? İş dünyasına alan açarak, o şehir yatırımcıya cazip hale getirilir. Yerel kalkınmanın öncüsü olan Ak Parti yerel yönetimlerde önemli başarılar elde etmiştir. Şehrimiz bu mana önemli aşamalar kaydetti. Bizde bundan sonra bu sorumluluğu üstlendiğimizde iş dünyamıza ve şehrimize yatırımcıyı cazip hale getirecek faaliyetlere ağırlık vereceğimizi belirtmek istiyorum.” Diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’da konuk olarak katıldığı toplantıda şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş coğrafyasıyla deşik birçok özelliği barındıran kentimiz. Her bir ilçenin kendine has yapısı ve güzelliği var. Bu durum şehrimiz açısından ekonomik, sosyal ve kültürel alanda nitelikli bir potansiyel olarak tezahür ediyor. Kahramanmaraş kurtuluş savaşındaki öncü rolüyle de örnek bir şehir. Dolayısıyla Kahramanmaraşlı olmak, Kahramanmaraş’a hizmet etmek anlamlı bir durum. Kahramanmaraş sanayi ve ekonomide topraktan gelen bir sermaye birikimi olduğunu görüyoruz. Kahramanmaraş, alın teriyle çiftçilikten gelen tasarrufların sanayide gelişme gösterdiği görülmektedir. Kahramanmaraş’ta üretim ve istihdam yapan iş adamları devletten aldıkları teşvikleri örnek teşkil edecek şekilde en iyi şekilde değerlendirdiklerini görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde Anadolu sermayesinin gelişmesi için teşvikleri en güzel şekilde katma değer oluşturan bir şehir.”

Son Güncelleme: 28.02.2019 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326