KOSGEB, teklif çağrısını yayınladı!

Kahramanmaraş KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Gülden Uslu, Kobi Gelişim Destek Programı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

KOSGEB, teklif çağrısını yayınladı!

KOSGEB, teklif çağrısını yayınladı!

Kahramanmaraş KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Gülden Uslu, Kobi Gelişim Destek Programı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 12:25

Uslu yaptığı açıklamada; “KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan yeni Proje Teklif Çağrısı yayınlanmıştır. Ülke çapında eş zamanlı olarak KOSGEB ve paydaş kurumların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz  çalıştaylarda illerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri listesi belirlenmiştir. Yapılan çalışma sonucu Kahramanmaraş’ın  öncelikli sektörler sıralaması “Makine ve teçhizat hariç, fabrikasyon metal ürünleri imalatı (NACE Kodu:25), Tekstil ürünlerinin imalatı (NACE Kodu: 13), Gıda ürünlerinin imalatı (NACE Kodu:10), Deri ve ilgili ürünlerin imalatı (NACE Kodu:15), Ana metal sanayi (NACE Kodu:24)”  olarak belirlenmiştir. Anılan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin yanı sıra yüksek teknolojili imalat sanayi sektörü KOBİ’leri (NACE Kodu: 21, 26, 30.3) ve yazılım sektörü KOBİ’leri çağrıya başvuru yapabileceklerdir.

Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı bulunmamaktadır.

Destek oranı %60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

Başvuru şartlarını karşılayan KOBİ’ler, “rekabet gücünün geliştirilmesi” genel teması ile ilişkilendirilen aşağıdaki stratejilerden biri veya birkaçını birlikte içeren proje sunabilecektir.

Strateji 1. Üretimde maliyet düşürme ve/veya verimliliği arttırma amaçlı makine – teçhizat edinimi ve devreye alma

Strateji 2. Ürün kalitesini ve /veya katma değerini arttırma

Strateji 3. Ölçüm – analiz altyapısını iyileştirme

Strateji 4. Pazarlama etkinliğini geliştirme

Strateji 5. İhracat kapasitesini arttırma

Strateji 6. (Yazılım işletmeleri için zorunlu)

Proje çağrısı için son başvuru tarihi 22 Haziran 2018’dir. 10 Mayıs 2018 gününden itibaren program hakkında son başvuru tarihine kadar her hafta Salı ve Perşembe günleri 14:00’da KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğü binasında uzmanlarımız tarafından bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Kahramanmaraş Merkez ve ilçelerinde ilimiz yerel aktörleriyle işbirliği çerçevesinde de ayrıca tanıtım toplantıları düzenlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326