Kurtuluş coşkusu İstanbul’a taşındı!

İstanbul’da, Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED) tarafından Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu’nun  99. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kurtuluş coşkusu İstanbul’a taşındı!

Kurtuluş coşkusu İstanbul’a taşındı!

İstanbul’da, Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED) tarafından Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu’nun  99. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

18 Şubat 2019 Pazartesi 10:21

Program Eski Kahramanmaraş fotoğrafları sergisi ve Kokteyl ikramları ile başladı. Bahçelievler Kongre Merkezindeki program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Hafız Yemliha Görür tarafından okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Programa  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile toplantısı olduğundan dolayı programa katılamayan TBMM Başkanı ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın videolu konuşmasıyla programa katılarak İstanbul’daki Kahramanmaraşlılara seslendi.

Yıldırım konuşmasında “Kahramanmaraş’ın Kahramanlık mücadelesinden bahsetti. İstanbul Büyükşehir Başkanı olursam MARAŞFED ile daha çok işler yapacağından dile getirdi.

Açılış konuşmasını İstanbul’daki Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu Uğur Yinanç  yaptı. Birlik beraberliğe ve kardeşliğe değinen Uğur Yinanç federasyonun bundan sonraki süreçte yapacakları projeleri ve hedefleri açıkladı.

Organizasyona en büyük desteği veren Bahçelievler Belediye Başkanı Sayın Osman Develioğlu yaptığı konuşmada “Anayurdu olan Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesiyle büyüdüklerini, Bu organizasyonun yapıldığı yeni yapılan  Bahçelievler Kongre merkezindeki ilk programın 12 Şubat Kurtuluş coşkusuyla başladığını belirterek mutluluğunu dile getirdi.

Programın onur konuğu Kahramanmaraş Milletvekili, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım medya sorumlusu , Eski Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal konuşmasına yoğun kalabalığı görünce “Maşallah diyerek başladı.

Toplumların tarihinde bazı günler vardır asla unutulmamalı çünkü o günler o şehrin o toplumun ruhuna bir anlam nakşeder tıpkı 12 Şubat gibi tıpkı 15 Temmuz gibi o yüzden her zaman söylediğim bir şey var 12 Şubat'ın ruhundan 15 Temmuz’un ruhuna selam olsun, Sütçü İmam’dan, Ömer Halis Demir’e selam olsun. 15 Temmuz ruhunun ocağı Kahramanmaraş’tır. Bugün sizlerle burada, İstanbul’da bir arada olmak, 12 Şubat Ruhunu bu salonda sizlerle hissetmek benim için ayrı bir onur ayrı bir gururdur. Bugün Binali bey ile beraber burada olacaktık.Cumhurbaşkanı ile toplantısı olduğu için gelemedi.Dün akşam A Haber Canlı yayını öncesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu program hakkında bilgi verdim onunda  sizlere Selamını iletmemi söyledi.” Dedi.

Sonrasında Kerim Kabalcı’nın yazıp yönettiği  Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı’nı anlatan Tiyatro Gösterisi Gerçekleştirildi. Programa katılan misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Alpedo tarafından misafirlere dondurma ikramında bulunuldu.

MARAŞFED başkanı Uğur Yinanç  programa katkı sunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a, Kahramanmaraş MÜSİAD Başkanı Sami Kervancıoğlu’na, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na , Edeler Diyarı Derneği Başkanı Şeref Dere’ye , Kahramanmaraş’ın Darıca’daki Temsilcisi Haydar Usta’ya teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326