Mahçiçek, geride bıraktığı 3,5 yılı değerlendirdi

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gazetecilere bir araya geldiği basın toplantısında 3,5 yıllık görev süresini değerlendirdi. Yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Mahçiçek; 30 trilyon borç yüklenen, çalışacak bir binası bile olmayan bir belediyeden 3,5 yılda bugün nerdeyse borcu olmayan ve çok ciddi yatırımları olan bir belediye olduk.” dedi.

Mahçiçek, geride bıraktığı 3,5 yılı değerlendirdi

Mahçiçek, geride bıraktığı 3,5 yılı değerlendirdi

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gazetecilere bir araya geldiği basın toplantısında 3,5 yıllık görev süresini değerlendirdi. Yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Mahçiçek; 30 trilyon borç yüklenen, çalışacak bir binası bile olmayan bir belediyeden 3,5 yılda bugün nerdeyse borcu olmayan ve çok ciddi yatırımları olan bir belediye olduk.” dedi.

24 Ekim 2017 Salı 13:06

405 bin nüfuslu ilçenin devletten 72 milyar TL bütçe aldığını hatırlatan Mahçiçek; “Belediyemizin eski bir tarihi yok. 3, 5 yılda hiçbir şeyi olmayan ama kendisine bağlanan beldelerden 30 trilyon borç yüklenen, çalışacak bir binası bile olmayan bir belediye idi Onikişubat belediyesi. Hep beraber şahit olduk ki bugün 3,5 yılda o borçlar ödenmiş, bugün nerdeyse borcu olmayan bir belediye ve çok ciddi yatırımları olan bir belediye olduk.  Biraz somutlaştıracak olursak; önümüzdeki yıl Onikişuabt belediyesinin bütçesi 290 trilyon eski parayla. Bizimde devletten, 405 bin nüfusumuz var, ayda ortala 6 bin lira gelir, çarpın 12 ile 72 bin lira yapar. Yani 290 trilyonun 72 trilyonunu devletten alacaksınız, üstünü kendiniz temin edeceksiniz, bunları da hizmete dönüştüreceksiniz. Belediyemiz devletimiz ve kendi ürettiğimiz kaynaklarla iyi bir noktada.” diye konuştu.

Mahçiçek ilçe halkının gördüğü hizmetlerden memnuniyetinin oy oranlarına yansıdığını söyleyerek,   2014 yılında partisine yüzde 64 oy veren ilçenin son 2 seçimde bu rakamı yüzde 80’ e çıkarttığını belirtti.

Mahçiçek; “Bu demektir ki; Onikişubatlı hemşerilerimiz yaptıklarımızdan memnun ve yapılanın karşılığını vermişler.” yorumunu yaptı.  

Fizik hizmetlerin dışında insan odaklı yatırımlara önem verdiklerini vurgulayan Başkan Mahçiçek şöyle konuştu; “Fiziki hizmetlerin yanında bizim için en önemlisi insan odaklı çalışmalar. Çünkü fiziki imkanları iyi kullanabilecek donanımlı inşalar yetiştirilmezse o kaynaklar çarçur edilir. Bu bağlamda bizim insan odaklı yaptığımız çalışmalarda 7 okul, 62 köye kültür merkezi yapmışız. Çocuklarımız eğitimlerini daha iyi şartlarda yapsınlar diye. Her sene 45 ile 52 bin arasında kitap aldık, Milliği Eğitim Müdürlüğümüzle beraber aldığımız kitapları 5’li setler haline dönüştürüp il geneline dağıttık. Öğrencilere kurslar düzenledik, ayrıca 4 noktada özellikle dar gelirli ailelerimizin çocuklarının faydalanması için üniversite hazırlık kursları düzenledik. Sanayide çalışan çocuklara 3 bin kaban dağıttık. Komşuluk münasebetleri için geniş sitelerde kahvaltı programı düzenledik.”

Hizmete yeni açılan yürüyüş ve bisiklet yoluna da değinen Mahçiçek; “15 günden beri bu bisiklet ve yürüyüş parkuru çok ciddi rağbet görüyor. Özellikle hafta sonları binlerce insanımız buradan istifade ediyor. Sağlıklı kalmak için çok rahat bir şekilde spor yapılabiliyor.” açıklamasında bulundu.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Toplantıda Hasancıklı bölgesine yapılması planlanan ‘Hasancıklı Rekresayon’ projesinde değinen Mahçiçek, alanın içine 65 bin metre kare büyüklüğünde Avrupa’nın en büyük yapay Lagün ’nün yapılacağını söyledi. Projenin, turkuaz rengi ve kristal olma özelliğiyle de vatandaşları cezbedeceğini aktaran Mahçiçek; “Avrupa’nın en büyük lagün denilen havuzunu yapacağız. Firmayla anlaşma sağlandı, içi tertemiz, mas mavi olacak. Havuzun 2 kenarına bir tane lokanta bir tane kafe yapılacak. O havuzun kenarlarında 450 civarında hobi evleri yapacağız. Bunun yanında kelebek müzesi, Maraş sokağı yapacağız. Bizim kurtuluş mücadelemizde şehit olanların özgeçmişlerini yazacağız. Düğün salonu, tenis kortuyla beraber Kahramanmaraş’a bugüne kadar yapılamayan yaşam alanlarını kazandıracağız. (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326