Maraş’ın halis inciri piyasaya çıktı!

Kahramanmaraş’ta, her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Sarı Abbas’ şeklinde adlandırılan taze incir, Fatmalı Mahallesinde hasat edilmeye başladı.

Maraş’ın halis inciri piyasaya çıktı!

Maraş’ın halis inciri piyasaya çıktı!

Kahramanmaraş’ta, her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Sarı Abbas’ şeklinde adlandırılan taze incir, Fatmalı Mahallesinde hasat edilmeye başladı.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 10:47

Kahramanmaraş’a özgü incir çeşidi olan ve halk arasında renginden dolayı sarı Abbas inciri olarak isimlendirilen meyve hem iç pazarda hem de çevre illerde alıcı buluyor.

Fatmalı Mahallesi sakinlerinden incir üreticisi Ahmet Kavak, her yıl Ağustos ayının başında Abbas incirinin piyasaya çıktığını ifade etti.

Bahçesinden topladığı incirleri Trabzon caddesinde kilosu 10 liradan satışa sunan Ahmet Kavak, “Bu incir Kahramanmaraş’ın halis inciri. İncir Kurna’da adı geçen nadir meyvelerdendir. 70 derde deva olduğu biliniyor. Bizde Fatmalıdaki bahçemizde yetiştirdiğimiz organik incileri vatandaşlarımıza sunuyoruz. Kilosu 10 liradan satıyoruz. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz bizi sabah saatlerinde Trabzon caddesinde bulabilirler. Onlara tavsiyemiz kahvaltılarını incirle yapsınlar.” Dedi.

sarı abbas inciri-kahramanmaraş

İNCİRİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

İncirin insan sağlığını olumlu yönde etkilediği belirtilmektedir. Yüksek miktarda lifiçermesi sindirim sorunlarını olumlu yönde etkilemektedir. İncirin insan vücuduna faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sorunu yaşayan kişilerde sindirimi kolaylaştırıyor. İncir düşük kalorili bir meyvedir. Bu yüzden diyet listelerinde mutlaka yer almaktadır. Yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıklarını önleyici özelliği bulunmaktadır.Kabızlık ve sindirim sorunu yaşayan kişilerin incir tüketmesi sindirim sorunlarına çözüm olacaktır. Diyabet hastalarının yiyecek listesinde yer alabilecek bir meyve olacaktır. Kemik sağlığı açısından da önemli yere sahiptir. İçerisindeki kalsiyum kemiklerin güçlenmesinde yardımcı olmaktadır. Antioksidan bakımından en zengin kuru meyve incirdir. Bu yüzden göz hastalıklarından korunmamıza destek olur.

Günlük demir ihtiyacını bir adet incirden alabilirsiniz. Demir eksikliği yaşayan kişiler, incir tüketmelidir. Diyet yapan kişilerin diyet listelerinde incir mutlaka yer almalıdır. Düşük kalorili ve tok tutma özelliği olan bir meyvedir. B5 vitamini, B9 vitamini, B3 vitamini ve B6 vitamini içermektedir. Araştırmalara göre meme kanseri olma riskini düşürmektedir. Kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını sağlamaktadır. 

Göğüs kanseri riskini azaltır.

Kalp ve damar hastalıklarını engeller.

Kandaki yağ oranını dengeleyerek kolesterolü düşürür.

Lif oranı ile tokluk hissi verir ve zayıflamaya yardımcı olur.

İçerdiği yüksek kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir. Kemik sağlığına katkıda bulunur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326