Mutlu Bolat “Bizde varız”

Kahramanmaraş’ta, şehrin adıyla özdeşleşen Germenicia hediyelik işletme mağazalarının sahibi Mutlu Bolat, kentin tanıtımına katkı sağlamak adına gelecek yıl düzenlenecek festival etkinliklerinde yer almak istediklerini söyledi.

Mutlu Bolat “Bizde varız”

Mutlu Bolat “Bizde varız”

Kahramanmaraş’ta, şehrin adıyla özdeşleşen Germenicia hediyelik işletme mağazalarının sahibi Mutlu Bolat, kentin tanıtımına katkı sağlamak adına gelecek yıl düzenlenecek festival etkinliklerinde yer almak istediklerini söyledi.

25 Eylül 2017 Pazartesi 12:48

Bolat; “Biz burada yaşıyor, bu şehrin nefesini kokluyoruz. Germenicia olarak ilimizin tanıtımında bizde yer almak istiyoruz. Kültürel değerlerimizin insanlara tanıtımını önemsiyoruz.” dedi.  

Kahramanmaraş’ta bu yıl ilk kez düzenlen 1. Uluslararası Dondurma ve Kültür Festivalini değerlendiren Bolat, geç kalınmış bir etkinliğin eksikliğinin giderildiğini ifade etti. Festivale şehrin tanıtımına büyük katkı sağlandığını kaydeden Bolat, “dondurma tırı 14 il gezildi. Bu ilerin gezilmesi benim için şu anlama geldi, insanlar o tırda yedikleri dondurma ile ‘biz senelerdir dondurma yemiyorduk’ dediler. Maraş dondurmasında emek ver. Hazır dondurma adı üstünde hazır, paketleme sistemiyle insanlar tüketiyor. Biz sektör olarak gelecek yıl bu etkinliklerde yer almak istiyoruz. Dondurma tırında konsept değişikliği ile bizimde dondurma ile ilgili kalıcı eserlerimize yer verilebilir.” diye konuştu.  

“ŞEHRİN TANITIMINDA BİZDE YER ALMAK İSTİYORUZ”

Sponsor firma ve büyükşehir belediyesinin organizasyon süresince büyük emek harcadığını aktaran Bolat; “Ana sponsor firmalar büyük iş yaptı. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin büyük emeği var. Bundan sonra küçük firmalar olarak bizlerde bir şeyler yapıp bu şehir için adım atmamız gerek. Biz burada yaşıyor, bu şehrin nefesini kokluyoruz. Germenicia olarak ilimizin tanıtımında bizde yer almak istiyoruz. Kültürel değerlerimizin insanlara tanıtımını önemsiyoruz.” ifadelerini kulandı.  

“TARİHİ AYAKTA TUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Germenicia firması olarak tarihi ayakta tutmaya çalıştıklarını kaydeden Bolat konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz ilk yola çıktığımızda hedefimiz şehrimizin tarihteki isimlerinden de bir tanesi olan markamız (Germenicia) ismini hem şehrin markası olsun hem antik kentimizin daha çok bilinirliği ve de duyulması noktasında adım adım ilerleyerek hedefimizi kısa vade ve uzun vade zaman sürecine yaydık. Bu süreçte ilk girişimimizi Kahramanmaraş’ın ekonomideki can damarı kapalı çarşıda ikinci girişimimizi ise birçok markanın da içinde barındığı yine şehrin cazibe ve sosyal merkezi olan Piazza Avm içerisinde Kahramanmaraş’ın markası Kahramanmaraş’ı temsil ederek yerimizi aldık.  Amacımız Avm’de yer alarak birçok ulusal markanın da içerisinde bizde varız bizde buradayız diyerek markalaşma ve de kurumsallaşma yolunda ilerliyoruz. Mevcut konseptimizi daha genişleterek zaten var olan el sanatları, sanatsal ürünler, Kahramanmaraş hatıra ürünleri, çini sanatı ürün adige & Çerkeş – alevi& Bektaşi ürün gruplarımızı daha da genişleterek tüm hediyelik ürünler, gümüş takı ürünleri, Kahramanmaraş bakırcılığı, Kahramanmaraş ceviz oyma ürünlerini de katarak daha çok müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz.” (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326