“Paramızla rezil oluyoruz”

Kahramanmaraş’ta, toplu taşımada yapılan sistem değişikliğinin ardından geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Kahramankart’ta alt yapı yetersizliğinden kaynaklı şikayetler gün geçtikçe artıyor.

“Paramızla rezil oluyoruz”

“Paramızla rezil oluyoruz”

Kahramanmaraş’ta, toplu taşımada yapılan sistem değişikliğinin ardından geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Kahramankart’ta alt yapı yetersizliğinden kaynaklı şikayetler gün geçtikçe artıyor.

27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46

Vatandaşlar, Kahramankart dolum noktalarının yetersizliğinden ve karta para yüklemesi yapan bakkal ve benzeri iş yerlerinin akşam erken saatte kapalı olmasından yakınıyor. Bir diğer şikayet konusu ise ‘Kullan At’ biletler.

Otobüste, şoförden ‘Kullan at’ bilet isteyen vatandaşlar, ücretini ödedikleri kartın, şoförden yeterli miktarda nakit para olmaması nedeniyle para üstü alımında sıkıntı çekiyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehir içi ulaşımı konusunda devrim niteliğinde bir yenlik yaparak Kahramankartı tüm vatandaşların kullanıma sunmuştu. Kahramankart ile kent içi ulaşımda belediye otobüslerinde nakit para yerine karta yükleme yaparak ödeme kolaylığı sağlayan uygulama halk tarafından memnuniyetle karşılansa da uygulamada oluşan alt yapı eksikleri vatandaşların zamanla mağdur olmasına neden oldu.

BAKKAL VE ŞEKERLEMECİLERE MUHTACIZ

Şehir içi ulaşımda toplu taşımayı tercih eden ve Kahraman Kart kullanıcısı Şamil Temiz, Kahramankart dolum noktalarının yetersizliği ve sürekli arızalanmasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.

Temiz, şehrin her noktasında Kahramankart dolum noktası olmadığını belirtti . Vatandaşların Kahramankart’a bakiye yüklemek için bakkallara ve şekerlemecilere muhtaç olduğunu aktaran Temiz, bakkal ve şekerlemecilerin sabah saatlerinde genelde kapalı olduğunu, bundan dolayı vatandaşların Kahramankart’a dolum yapamadıklarını söyledi.

Kartlarına dolum yapamayan vatandaşların otobüse binerek 2 yada 3 kullanımlık kartları satın almak zorunda olduğunu hatırlatan Temiz, “Sıkıntı bunlarla da bitmiyor Otobüse biniyoruz Kullan At kartlardan almak istiyoruz ama Otobüs şoförünün yanında yeterli bozuk para olmadığı için paramızı bozamayacağını söylüyor ve kartı alamıyoruz. Diğer yolculardan rica minnet kart bulabilirsek yolculuğumuzu gerçekleştirebiliyoruz Yoksa işimize geç kalmak unsurunu göze alarak şekerlemeci ve bakkalların açılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Temiz, ayrıca ‘Kullan At’ kartların pahalı olduğunu dile getirerek, Bu konuda da düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Mimar Sinan Mahallesinde ikamet eden Çağlar Dulkan’da Mimar Sinan Mahallesin de dolum noktalarının yetersizliği dile getirerek bir çok kez dolum noktasının arızalı olması sebebi ile kartı olmasına rağmen 10 TL fiyat biçilen kullan at kartlardan almak zorunda kaldığını ve birkaç kez de uzaklarda ki dolum noktasına yürümek zorunda kaldığını ifade etti ve en kısa zaman da bu durumun düzeltilmesini istedi. (İlker Güzeldemirci)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326