TERKONSAN Yönetimi, iddialara sert yanıt verdi!  

Terziler ve Konfeksiyoncular İhtisas Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İhsan Kurtar, ‘TERKONSAN’da usulsüzlük’ yapıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

TERKONSAN Yönetimi, iddialara sert yanıt verdi!  

TERKONSAN Yönetimi, iddialara sert yanıt verdi!  

Terziler ve Konfeksiyoncular İhtisas Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İhsan Kurtar, ‘TERKONSAN’da usulsüzlük’ yapıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

25 Şubat 2018 Pazar 14:13

Türkiye’ye örnek gösterilen Kooperatifle ilgili gerçeklerin, bilinçli olarak çarpıtıldığını savunan Kurtar,  Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt’un yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

Kurtar yaptığı açıklamada; “Terzi ve konfeksiyonlar sanayi sitesi Türkiye’de örnek bir yapıdır. Ben bu durumu başkanın cahilliğine veriyorum. Kendilerine defalarca rica ettim ve oldukları yer Mustafa Karaaslan’ın yeridir ve orada oturuyorlar. Bütün terziler önce servisi bahane ettiler, yemek konusunu bahane ettiler ve ondan sonra da buranın masraflı olabileceğini söylediler. Salı günü geniş bir toplantı yapacağım ve basına açıklayacağım bu durumu. Bunlar ulaşamadığı dala sözün devamını getirmek istemiyorum. Yani çok yanlış yapıyorlar, ve bilgi eksiklikleri var. Kendim arsayı aldıysam bize yönetim kurulunda yetki verildi kapalı teklif usulü. Cami yaptık, camiye paramız gerekti ihaleye çıktık ve aldık. Ama bilgi eksiklikleri var, yanlış yapıyorlar. Bunu yazan gazeteci arkadaşlarıma da araştırmalarını öneriyorum çünkü gazetecilik bu değil.

Biz Kasım ayının 22’sinde ihaleyi yaptık. Yaptığımız ihalede Kahramanmaraş’ın ve bütün terzilerin haberi var. Talip oldular ve ‘17 tane terimiz var bunları alacağız’ dediler. Niye gelip almadılar? da şimdi gelip konuşuyorlar. ‘17 tane konfeksiyoncu bir araya geleceğiz dediler ve gelip alamadılar.’ Önce kendi oturdukları yerlerin kira borçlarını versin ve ondan sonra böyle demeçler versinler. Bununla alakalı gelecek günlerde daha detaylı bilgiler vereceğim.” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, TERKONSAN’ın amacına hizmet etmediğini ve kooperatifte bir takım usulsüzlüklerin yaşandığını iddia etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326