TYB Kahramanmaraş şubesi, KSÜ ile iş birliği protokolü imzaladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kahramanmaraş Şubesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarını kapsayan işbirliği protokolü imzaladı.

TYB Kahramanmaraş şubesi, KSÜ ile iş birliği protokolü imzaladı

TYB Kahramanmaraş şubesi, KSÜ ile iş birliği protokolü imzaladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kahramanmaraş Şubesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarını kapsayan işbirliği protokolü imzaladı.

03 Mart 2021 Çarşamba 11:52

Sosyal ve kültürel içerikli seminer, konferans, panel, açık oturum, yarışma, kurultay ve benzeri etkinliklerde işbirliğini amaçlayan protokol, KSÜ rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve TYB Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Fazlı Bayram tarafından imzalandı. İmza töreninde KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Timur, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Somuncu ve TYB Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Öğr. Gör. Mehmet Yaşar, Enver Çapar ve Mehmet Akif Şen de hazır bulundu.

Edebiyat şehri olan Kahramanmaraş’ın üniversitesi olarak kültür ve edebiyat alanlarında faaliyetleri önemsediklerini ve bu manada ülkemize önemli katkılar sunan TYB ile işbirliği yürütmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “Bu protokolle eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarında birçok faaliyete birlikte imza atacağız. Bu işbirliği Kahramanmaraş’ın kültür ve sanat şehri kimliğine önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

KSÜ ile işbirliği yürütmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden TYB Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Fazlı Bayram ise kendilerini kabul ederek ağırlayan Rektör Can’a teşekkür ederek “Türkiye Yazarlar Birliği, 40 yılı aşkın mazisi ve alanında ortaya koyduğu hizmetlerle bir meslek kuruluşu olmaktan ziyade, bir kültür ve edebiyat ocağı hüviyetine sahiptir. Şehrimiz ise “şiirin ve edebiyatın başkenti” hüviyetini taşımaktadır. Dolayısıyla bizler de TYB Kahramanmaraş Şubesi olarak iki sorumluluğu birden omuzlarımızda hissediyoruz. Bu doğrultuda şehrimizde bilimin öncüsü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile bu sorumluluğu paylaşmak, bizim için bir bahtiyarlık vesilesidir.” şeklinde konuştu.

Protokol kapsamında, ülkemizde kutlanmakta olan önemli gün ve hafta etkinlikleri içerisinde yer alan kültür, sanat, edebiyat konularının yanı sıra milletimizin güvenine mazhar olmuş, kültür ve sanat hayatımıza önemli katkı sağlamış, düşünce alanında olağanüstü gayret ve çalışmaları bulunan şahsiyetlerin anılmalarına yönelik faaliyetler düzenlenecek.

Ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlara birlikte proje sunulması hususlarında işbirliği konularını da kapsayan protokol çerçevesince taraflar ülkemizin gündeminde bulunan milli, manevi, tarihi, kültürel ve edebi konularda önemli ve öncelikli meseleleri ele alarak gerektiğinde raporlar hazırlayıp, bu raporları kamuoyu ile paylaşabilecek.

Protokolde yer alan amaçların gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge ve doküman temin edilerek gerektiğinde, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkarılabilecek. Protokol çerçevesindeki uygulamalar gerek Kahramanmaraş, gerek ülke geneli ve gerekse de yurt dışı kapsamında olacak biçimde gerçekleştirilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326