Veliler eylem yaptı!

Kahramanmaraş’ta öğrenci velileri mahallelerinde bulunan okulun yıkım kararına tepki göstererek, eylem yaptı.

Veliler eylem yaptı!

Veliler eylem yaptı!

Kahramanmaraş’ta öğrenci velileri mahallelerinde bulunan okulun yıkım kararına tepki göstererek, eylem yaptı.

29 Ekim 2018 Pazartesi 17:46

Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şeyh Şamil, Dulkadiroğlu, Yahya Kemal, Kanuni ve Bağlarbaşı olmak üzere toplam 5 mahallenin çocuklarının eğitim gördüğü Dulkadiroğlu İlkokulu’na okul binasın çürük olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

Verilen bu kararı öğrenci ailelerine tebliğ etmek üzere okul müdürü dün itibariyle okulda bir veli toplantısı düzenlendi. Toplantıya Okul Aile Birliği üyeleri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Okul müdürü velilere okulun yıkılacağını, çürük olan okulun yerine ise yeni bir okulun yapılacağını ve bu süreçte öğrencilerin çevrede bulunan diğer okullara dağıtılacağını söyledi.

Bunun üzerine toplantıya katılan öğrenci velileri çocukların eğitim düzeninin bozulacağı gerekçesiyle yıkım kararına tepki gösterdi. Bir süre sonra okulun bahçesine çıkan velilere diğer velilerde katılınca tepki giderek çoğaldı ve büyük bir eyleme dönüştü. Okulun bahçesinde, “Okulumuzu yıktırmayız” sloganları atarak, eylem yapmaya devam eden veliler, yetkililerden bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istedi.

 “OKULUMUZUN YIKILMASINI İSTEMİYORUZ”

 Okul bahçesinde açıklama yapan velilerden Ergin Uçar, 10 yıldan bu yana okulun çürük olduğunu söylediklerini ancak okulun 10 yıldan bu yana eğitime devam ettiğini belirtti. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Uçar, “Bende bir veliyim. Benim öğrencilerimde, akrabalarımda herkes bu okula geliyor. 10 yıldan beri bu okulun çürük olduğunu söylüyorlar ama 10 yıldan beri eğitim devam ediyor. Bugün bizi buraya topladılar. Verdikleri karara bak.  Okulları böldük, 1. ve 2. sınıflar, 3. Ve 4. Sınıflar, 5. Ve 6. Sınıfları farklı okullara gönderilmek üzere ayrım yapılmış. Şimdi benim anlamadığım 5 kişiden oluşmuş okul aile birliği var diyorlar. Ama hiç kimsenin haberi yok. Milli eğitimden ödenek çıkmış. Şu halk toplanmış buraya. Gariban aileyiz biz. Burası yoksul bir yer. Niçin topladılar? Okul yıkılacak, yeniden inşa edilecek, çocuklarınızı başka okula sevk edin dediler. Biz bunu istemiyoruz, okulumuzun da yıkılmasını istemiyoruz” dedi. (Manşet Gazetesi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326