Yöresel Lezzetler Kahramanmaraş’ta Buluştu

Gastronomi geleneklerini, yöresel doğal ürünler ve yerel markalar ile bir araya getiren Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Yöresel Lezzetler Kahramanmaraş’ta Buluştu

Yöresel Lezzetler Kahramanmaraş’ta Buluştu

Gastronomi geleneklerini, yöresel doğal ürünler ve yerel markalar ile bir araya getiren Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

04 Mayıs 2018 Cuma 12:04

Yerel değerleri koruyarak, yöresel ürün üreticilerini ekonomik olarak kalkındırmak, yöresel lezzetlerin bilinirliliğini arttırmak, yerel ekonomiyi desteklemek, yerinde ve kalıcı istihdama katkı sağlamak üzere yola çıkan Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Kahramanmaraş KAFUM Fuar Merkezi’nde başladı. Maraş haberleri ve son dakika gelişmeler için Anadolu Press gazetemize abone olun.

ECR Fuarcılık tarafından, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Desteği ile bu yıl ilk kez düzenlenen Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Türkiye’nin muhtelif bölgelerinden yöresel lezzetleri tüketiciyle buluşturdu.

Bölgede ilklere imza atacak olan Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, küçük üreticileri desteklemenin yanı sıra yöresel ürünlere ilişkin yurt içindeki tüketimi yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Yöresel Lezzetler ve Doğal Ürünler Sergilemiyor

Farklı sektörlerden birçok firmanın stantlarıyla yer aldığı fuar, yöresel lezzetlerin tanıtılması için eşsiz bir platform sunuyor. Birçok kültür ve inancın yeme içme alışkanlıklarının tarih boyunca meydana getirdiği gastronomi geleneklerini, yöresel doğal ürünleri ve yerel markaları tüketici ile buluşturan Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı; gıda, içecek ürünleri, yöresel ürünler, sertifikalı organik ürünler, doğal ürünler, gıda işleme ve unlu mamul teknolojileri başta olmak üzere, pek çok ürün ile geniş bir katılımcı kitlesine sahip.

Sektör Firmalarının Buluşma Noktası

Gıda, gastronomi ve yöresel lezzetler alanında önemli firmaları bir araya getiren fuarda, Kahramanmaraş başta olmak üzere; Adana, Osmaniye, Sivas, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden de çok sayıda firma katılıyor

Kahramanmaraş’ın En Hamarat Bayanı Aranıyor

Fuar kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Kahramanmaraş’ın En Hamarat Bayanı Aranıyor’ isimli yöresel lezzetler yarışması ile Kahramanmaraş lezzetleri, Kahramanmaraşlı hanımların hünerli ellerinden çıkacak.

5 Mayıs tarihinde saat 11.00’de Kahramanmaraş KAFUM Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan yarışmada, yöresel lezzetleri en iyi pişirdiğini düşünen adaylar maharetlerini sergileyecek. KAHAPAD önderliğinde gerçekleştirilecek, jüri koltuğunda Türkolog ve yemek yazarı Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu’nun yanı sıra Bahattin Sökmen, Hasan Soydemir, Sefa Can ve Sinan Pulat gibi önemli şeflerin yer alacağı yarışma kapsamında maharetli ellerden çıkan yöresel lezzetler tadılacak, Kahramanmaraş’ın en güzel yapılan yöresel lezzeti, en hamarat bayanı belirleyecek.

Kahramanmaraş Mutfak Kültürü Yeniden Canlanıyor

Maraş tava, Maraş tarhanası, tirşik çorbası, eli böğründe, sömelek köfte, yoğurtlu dövme çorbası, ekşili çorba, eşkiliye sulusu gibi birbirinden özel lezzetlerin kaynağı olan Kahramanmaraş’ın gastronomi gelenekleri özel bir söyleşide ele alınıyor. 5 Mayıs tarihinde saat 13.00’de Kahramanmaraş KAFUM Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan “Kahramanmaraş Mutfak Kültürü” söyleşisinde Türkolog, yemek yazarı ve workshop eğitmeni Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu, bu özel yörenin zengin mutfak kültürünü anlatacak.

Tuğba Yurt, Sevilen Şarkılarını Kahramanmaraşlılar İçin Seslendirecek

Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, bölgenin en hareketli etkinliğine imza atıyor. Son döneme sesiyle damgasını vuran, pop müziğin sevilen ismi Tuğba Yurt, fuar kapsamında düzenlenecek olan ücretsiz halk konserinde Kahramanmaraşlı dinleyicileri ile buluşacak. Ünlü sanatçının 5 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’de fuar alanında düzenlenecek olan konserini, tüm Kahramanmaraşlılar ücretsiz olarak dinleyebilecek. Hareketli şarkılar eşliğinde ziyaretçilere oldukça keyifli dakikalar geçirtecek olan bu özel organizasyon Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na renk katacak.

Son Güncelleme: 05.07.2018 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326