Genç iş adamı, Maraş zeytinyağını dünya'ya pazarlayacak!

Kahramanmaraşlı genç iş adamı Abdurrahim Kırkgeçit, aroması ve kalitesiyle Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Kahramanmaraş’ta, zeytin yağ üretimi yapan tesis kurdu.

Genç iş adamı, Maraş zeytinyağını dünya'ya pazarlayacak!

Genç iş adamı, Maraş zeytinyağını dünya'ya pazarlayacak!

Kahramanmaraşlı genç iş adamı Abdurrahim Kırkgeçit, aroması ve kalitesiyle Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Kahramanmaraş’ta, zeytin yağ üretimi yapan tesis kurdu.

04 Mayıs 2018 Cuma 13:17

NAKSA adını taşıyan markayla üretime başlayan genç iş adamı, Kahramanmaraş’ın zeytinyağını önce Türkiye sonrasında ise dünya pazarında, adından söz ettirir bir marka haline getirmeyi hedefliyor.

Kahramanmaraş’ta, 2013 yılında NAKSA Danışmanlık ve Mühendislik ofisi açarak iş hayatına atılan Abdurrahim Kırkgeçit, 2017 yılında iş alanına bir yenisini daha ekleyerek, şirket bünyesinde Zeytinyağı Fabrikası kurdu.

Fabrikanın yer tespiti ve kurulum çalışmalarından sonra 2018 yılında, günlük 60 ton zeytin işleme kapasitesine sahip zeytinyağı fabrikasını devreye sokan Kırkgeçit, zeytin üretimi yapan zeytincilerin ürünlerini yağa dönüştürüyor.

Yurt çapında yapılan tarım ve gıda fuarlarında da her fırsatta yer alarak ürün tanıtımı yapan firma, Kahramanmaraş’ta ziyarete açılan Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarında yer almayı da ihmal etmedi.

Naksa Zeytinyağı Fabrikası ve şirketlerinin kurucusu Abdurrahim Kırkgeçit, Kahramanmaraş’ta yetiştirilen Maraş zeytinin yurt çapında büyük bir itibarı olduğunu belirterek, hedefinin bu kaliteyi tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.

“ÜRÜNÜMÜZ, 2019’DA MARKETLERDE”

Fabrikanın kuruluşuyla ilgili bilgi veren Kırkgeçit; “Fabrikamız 800 metre kare alan üzerine kurularak 2018 yılında faaliyete geçti, günlük 60 ton üretim kapasitesine sahibiz. Hem sızma gurubu hem de soğuk sızma olarak üretim yapıyoruz. Markamız, 2019 yılında marketlerdeki raflarda yerini alacak.” dedi.

“SOĞUK SIKMA YÖNTEMİNE ÖNCELİK VERİYORUZ”

Tesiste, zeytinyağı üretiminde ‘soğuk sıkma’ yöntemine öncelik verildiğini söyleyen Kırkgeçit, bu yöntemle zeytinyağı içerisindeki vitamin ve minarelilerin kaybolmadığını vurguladı.

Kırkgeçit; “Zeytin yağ sağlık açısından çok faydalı bir ürün. Böyle kıymetli bir ürünü bizde üretmek istedik. İşletmemizde soğuk sıkmaya öncelik veriyoruz. Bunun farkı zeytinyağının içerisinde uçucu maddeler vardır, soğuk sıkımda bu maddeler uçmuyor, faydası daha fazla oluyor.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ, MARAŞ ZEYTİNYAĞINI TÜRKİYE VE YURT DIŞINA TAŞIMAK”

Tüketiciye daha gelişmiş bir ürün sunma adına perakende satış ve paketleme sistemi geliştirdiklerini ifadeden Kırkgeçit, geleceğe yönelik hedeflerini şöyle sıraladı;

“Perakende satış ve paketle sistemini geliştirdik. Son kullanıcıya daha gelişmiş bir ürün sunmamız, kaliteli ürünü daha uygun fiyata müşteriye sunmamız bizim en temel özelliğimiz.  

 

İleriye dönük fiziki şartlarımızı geliştirmek istiyoruz. Kapasite artırımı ve paketleme sistemini tamamen bize özgün yapmak istiyoruz. Ayrıca firma olarak yurt dışına da açılmak istiyoruz.

Kahramanmaraş zeytinin çevre illerdeki zeytinlere nazaran daha güzel bir aroması var. Türkiye’de Maraş zeytinin itibarı var. Hedefimiz bu kaliteyi Türkiye ve yurt dışına taşımak.” (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 04.05.2018 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326