Ala Geyikler Doğayla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından doğaya salınmak üzere  Kahramanmaraş’a 6 adet daha alageyik gönderildi.

Ala Geyikler Doğayla Buluştu

Ala Geyikler Doğayla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından doğaya salınmak üzere  Kahramanmaraş’a 6 adet daha alageyik gönderildi.

26 Nisan 2018 Perşembe 12:41

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 6 adet ala geyik daha, 2 bin rakımlı Başkonuş Yaylasındaki ormanlık alana bırakıldı.

KIZL GEYİKLERDE GEN DARALMASI YAŞANMAMASI İÇİN ALA GEYİKLER GÖNDERİLDİ

Daha önceki yıllarda alana bırakılan kızıl geyiklerde (dişi olanlar) kardeşlenme ve gen daralması yaşanmaması için Bakanlığa bağlı İstanbul Bahçeköy Kızıl geyik üretim merkezinde  üretilen geyiklerden 6 adet ala geyik Kahramanmaraş’a getirilerek doğayla buluşturuldu.

Bakanlık bu proje ile sahada gen çeşitliliğinin artmasını, üremenin hızlanarak türlerin çoğalması ve geyiklerin doğal ortamda sağlıklı bir şekilde yaşamasını amaçlıyor.

Yüksekliğe bağlı olarak kermes meşesi, teşbih çalısı, dağ çileği, karaçam, sedir, köknar ve Toros sedirlerinin olduğu bölgeye adata uçarcasına koşarak  doğanın derinliklerinde kaybolan geyikler çok renkli sahne oluşturdu.

Serdar Erdoğan Yılmaz : “Doğa koruma çerçevesi içerisinde bugün 6 tane geyiği daha Başkonuş Yaylasına bıraktık, erkek geyik. Önemli olan bu geyikleri nasıl koruyacağız? Bu koruma noktasında neler yapılabilir? Bunları düşünmek ve bu konuda gerekli kanuni önlemleri almak gerekir diye düşünüyorum. Biz doğayı korumak için, geyikleri korumak için gereğini yapacağız. Bu sezon başka geyik gelmeyecek. Şuanda toplam 12 erkek geyik bırakıldı. Bu 12 geyikten sonra artık bu sezon geyik gelişi tamam. “ dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326