Göksun’a atölye kurdu, Avrupa’ya ihraç ediyor

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın girişimleriyle, yatırımcılar ilçeye tekstil atölyesi kurdu. Belediye desteği ile faaliyete geçen tesiste, Göksunlu tekstilciler tarafından dikimi yapılan ürünler yurt dışına ihraç ediliyor.  

Göksun’a atölye kurdu, Avrupa’ya ihraç ediyor

Göksun’a atölye kurdu, Avrupa’ya ihraç ediyor

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın girişimleriyle, yatırımcılar ilçeye tekstil atölyesi kurdu. Belediye desteği ile faaliyete geçen tesiste, Göksunlu tekstilciler tarafından dikimi yapılan ürünler yurt dışına ihraç ediliyor.  

21 Aralık 2017 Perşembe 11:35

İlçeden göçü önlemek amacıyla Belediyenin bina tahsis ederek destek olduğu atölye’de, 25 kişi istihdam ediliyor. Bin metrekare kapalı alana sahip iş yeri, yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçerek Göksunlular iş başı yaptı. Yurt dışına ihraç edilen iç çamaşırların üretildiği atölye, İstanbul’da tekstil işiyle uğraşın Göksunlu Mehmet Tayyar Canlı tarafından MTC markasıyla işletiliyor.

Atölye ile ilgili bilgi veren Göksun MTC Tekstil Atölyesi sahibi Mehmet Tayyar Canlı, İstanbul’da uzun yılar tekstil işiyle uğraştıktan sonra memleketine atölye kurmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Belediye başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın, ikna çabaları sonucu Göksun’a yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Canlı, başta iş gücü açısından tereddütle yaklaştığı yatırım teklifinin bugün çok isabetli ve yerinde bir karar olduğunu anlatıyor.

GÖKSUN’DAN ALMANYA’YA İHRAÇ

Atölyede üretilen ürünlerin başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini aktaran Canlı; “İstanbul’da bu işi uzun yıllar yaptık. Daha sonra memleketimize yatırım yapma kararı aldık. Göksun’a bir tekstil atölyesi kurarak buranın istihdamına katkı sağlamak istedik. İstanbul’da da faaliyetimiz devam ediyor.  Burada tesis kurmamız için Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın büyük gayretleri var. Belediyenin yaptığı tesisin içini doldurarak burada konfeksiyon atölyesi kurduk. Hammaddeyi Kahramanmaraş’tan tedarik edip, boyattıktan sonra Göksun’da da işleyerek Almanya’ya ihraç ediyoruz.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ 100 KİŞİ İSTİHDAM ETMEK”

 Göksun’un göç veren bir ilçe olduğunu dile getiren Canlı, atölyede 20 kişinin istihdam edildiğini aktardı. Önümüzdeki yılarda bu sayıyı 100’e çıkartacaklarını ifade eden Canlı, Türkiye’nin istihdam seferberliğine katkı sunduklarını anımsattı. Yöre halkının işine dört elle sarılarak dikim işini öğrendiğini kaydeden Canlı şöyle konuştu:  

“Burada 20 kişi çalışıyor. Yaklaşık bir yıl önce üretime başladık. Gelecekte bu sayının 70 kişiye çıkmasını hedefliyoruz. Şuanda yüzde 25 kapasite ile çalışıyoruz. Kapasitenin artmasıyla istihdam da artacak. İnsanlara önce makineyi, işi ve iş dikmeyi öğrettik. Her ay yeni arkadaşların aramıza katılarak işi öğrenmesiyle çalışan sayımız kademeli bir şekilde artacak. Yöre halkının işe ilgisi oldukça yoğun. Atölyenin tanıtımı için buraya davet edip işi tanıtıyoruz. Çalışanlarımızda işine ilgi gösterip hakkını veriyorlar. Kimse memleketini bırakıp çalışmak için gurbete gitmesin. Artık burada iş imkânı var.”

YATIRIMCILARI İLÇEYE DAVET ETTİ

Canlı, tesisin inşaatının Göksun Belediyesi tarafından yapıldığını ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın büyük emek sarf ettiğini belirterek, iş adamlarına, tarım ve meyvecilikte Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden olan Göksun’a meyve suyu işleme tesisi kurmaları için çağrıda bulundu. (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326