Kahramanmaraş’ta Hayvancılığa Büyük Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, yatırım bedeli 40 Milyon Lira olan 35 adet hayvancılık projesi alarak Üçüncü Çağrı Dönemi başvuru sürecini başarıyla tamamladı.

Kahramanmaraş’ta Hayvancılığa Büyük Destek

Kahramanmaraş’ta Hayvancılığa Büyük Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, yatırım bedeli 40 Milyon Lira olan 35 adet hayvancılık projesi alarak Üçüncü Çağrı Dönemi başvuru sürecini başarıyla tamamladı.

04 Mayıs 2018 Cuma 17:17

2017 yılının son günlerinde TKDK tarafından yayınlanan Üçüncü Çağrı İlanı kapsamında desteklenecek yatırımlara ilişkin başvuru alım süreci geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Daha önce çiftlik faaliyetleri ve iş geliştirme hususunda teslim aldığı yaklaşık 65 Milyon Lira yatırım bedeline sahip 122 adet projeyle, programın uygulandığı 42 il arasında ikinci sırayı alarak büyük bir başarıya imza atan Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, hayvancılık alanında yatırım tutarı 40 Milyon Lira olan 35 adet başvuru alarak söz konusu çağrı dönemini toplam 105 Milyon Lira yatırım bedeline sahip 157 başvuru alarak tamamlamış oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, bir başvuru çağrı dönemini daha yatırımcıların teveccühü ile tamamlamanın kendilerini oldukça memnun ettiğini söyledi. Kurum olarak destek verdikleri tüm sektörlere ayrı ayrı önem verdiklerine dikkat çeken Ceyhan; “Bugüne kadar 18 Çağrı Döneminde proje kabulü gerçekleştirdik. Her çağrı döneminde yatırımcılarımız tarafından farklı sektörlerde projeler sunuldu. Ancak yatırımcının ilgisinin azalmadığı sektör her zaman hayvancılık olmuştur. Yatırımcının, çiftçinin yanında olan Kurumumuz, bu ilgiye kayıtsız kalmamış ve çok ciddi yatırımların kentimize kazandırılmasına vesile olmuştur. Bu bağlamda Kahramanmaraş’ta bugüne kadar et ve süt hayvancılığında 120 Milyon Liranın üzerinde yatırım bedeli olan 71 adet çiftliğin kurulumu için sözleşme imzalanmış ve bu yatırımlara 60 Milyon Lira hibe ödenmiştir. Faaliyete geçen çiftlikler, yüksek standartlarda üretim yapmanın yanı sıra şehrimizin süt ve et üretim kapasitesinin artmasında önemli rol oynamıştır. Yeni dönemde alınan hayvancılık projelerinin destek almaya hak kazanması ve yatırıma dönüşmesiyle Kahramanmaraş’ın hayvancılık alanında çok daha iyi yerlere gelmesi mümkün olacaktır.” dedi.

Açıklamada, hayvancılık alanında alınan başvuruların dağılımının 29 adet et, 6 adet süt üretimi şeklinde olduğu kaydedilirken, et hayvancılığı kapsamında 28 projenin kırmızı et üretimini hedeflediği, 1 adet projenin ise daha önce İl Koordinatörlüğü’ne proje başvurusu yapılmamış olan kaz yetiştiriciliği üzerine olduğu ifade edildi. Söz konusu yatırımların destek almaya hak kazanması halinde 20 Milyon Lirası hayvancılık yatırımlarına olmak üzere toplam 53 Milyon Lira ilave hibe ödemesinin yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326