Marfi’den görkemli açılış!

Kahramanmaraş FİAT Marfi Otomotiv’in yeni hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Marfi’den görkemli açılış!

Marfi’den görkemli açılış!

Kahramanmaraş FİAT Marfi Otomotiv’in yeni hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

25 Nisan 2018 Çarşamba 17:32

Tekstil ve enerji yatırımları ile kentin önemli sanayi kuruluşlarından olan İSKUR bünyesinde hizmet veren Marfi otomotiv, Fiat bayiliğinin yanı sıra bünyesine aldığı Jeep ve Alfa Romeo bayiliği ve yeni tesisin açılışını bugün gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu üzerinde hizmet verecek olan Marfi Otomotiv’in yeni hizmet binası açılışı siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi.

Törene, TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Fiat ve Alfa Romeo bayileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı ve Marfi Otomotiv sahibi Abdulkadir Kurtul yaptı. Kurtul, FIAT gibi bir markayı temsil etmenin kendileri açısından gurur verici olduğunu söyledi.

Marfi Otomotiv’in kuruluşunu anlatan Kurtul, 8 yılda 5 bin 400 müşteriye yeni araç satışı gerçekleştirdiklerini belirterek kentin en çok tercih edilen markası olduklarını vurguladı.

“LİDER OLDUK”

Kurtul; “Koç Holding- Tofaş ile iş birliğimiz 2009 yılında Fiat bayiliği ile başlamıştır. 8 yıl boyunca pek çok gelişim gösterdik. 2017 yılına geldiğimizde il liderliğini alma başarısını gösterdik. Bayiimizde bugüne kadar 5 bin 400 müşterimize yeni araç satışı gerçekleştirdik. 50 bin müşterimize de servis hizmeti sağladık.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ BÜNYEMİZDEKİ MARKALARIN BAYRAĞINI BÖLGEMİZDE EN İYİ ŞEKİLDE DALGALANDIRMAK”

Şubat ayından itibaren Jeep ve Alfa Romeo markalarının bayiliğini de Marfi bünyesine kattıklarını aktaran Kurtul şunları söyledi;

“Şubat ayından itibaren özgürlük ve macerayı temsil eden Jeep markamız ile, tutku ve performansı temsil eden Alfa Romeo markamızı yeni tesisimizde müşterilerimizin hizmetine sunmanın mutluğunu yaşıyorum. Yıl başında faaliyete geçen tesisimiz 5 bin metre kare kapalı alanda Fiat, Alfa Romeo ve Jeep markalarımızın araç satışı, servis hizmetleri yedek parça ve aksesuar, 2. El araç satışı, Koç Finans ve sigorta hizmetlerinin tamamını vermektedir. Marfi olarak bölgenin en büyük otomotiv satış ağına sahip şirketini kurmanın, kendi alanlarında uzman, eğitimli ve güler yüzlü bir kadro kurabilmenin haklı gurunu yaşamaktayız. Hedefimiz bünyemizdeki markaların bayrağını bölgemizde en iyi şekilde dalgalandırmak olacak.”

“TOFAŞ, TÜRKİYE’DEKİ SANAYİ ŞİRKETLERİ SIRALAMASINDA ÜÇÜNCÜ”

Kente gelerek Marfi’nin açılış törenine katılan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, yeni yatırımın hayırlı olması dileğinde bulunarak, Tofaş’ın, Türkiye’deki sanayi şirketleri sıralamasında 3. Olduğunu ifade etti.

Son 10 yılda şirketin 2.8 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini anımsatan Cengiz Eroldu, otomobil üretiminde Türkiye rekorunun Tofaş’ın elinde olduğu bilgisini verdi.

 Geçen yıl Bursa’da kurlu fabrikada 384 bin adet otomobil üretildiğini aktaran Eroldu;

“2018 Tofaş’ın 50. Kuruluş yılı. 2017 yılında Tofaş’ın geldiği yere baktığımızda Türkiye’deki sanayi şirketleri sıralamasında 3. Sırada. Geride kalan son 10 yılda Türkiye’de 2.8 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. 2017 yılında Bursa’daki fabrikamızda 384 bin otomobil ürettik. Bu bir Türkiye rekoru. Fabrikanın ilk kurulduğunda yıllık kapasitesi 20 bin adetti. 2016 yılından itibaren 450 binlik bir kapasiteye sahip bir fabrika oldu. Tek başımıza Türkiye’nin otomobil üretiminin yüzde 3’ünün gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde ihracatta 2017 yılında 3.3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik.” dedi.

“MARFİ OTOMOTİV’İN DESTEĞİ İLE, FİAT TÜRKİYE PAZARINDA 2. MARKA OLDU”

Marfi Otomotiv’in desteği ile, Fiat’ın Türkiye pazarında 2. Marka olduğunu anlatan Eroldu,       

“Tofaş yalnızca üreten, ihraç eden bir şirket değil, bizim ekonomiye katkımız iç piyasadaki satışlarla da Pazar payımızı 2 puan arttırarak yüzde 13’lük Pazar payı elde ettik. Türkiye pazarında Fiat 2. Marka konumunda. Tabi bunda Abdulkadir bey ve ekibinin çok desteği olduğunu söylemem lazım. Onlarda başarılı bir şekilde 2017 yılında yüzde 14 ile Kahramanmaraş’ta pazar lideri durumundalar. Mart ayı rakamlarına bakıldığında Marfi otomotiv’in payının yüzde 20 gibi yüksek bir seviyeye geldiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“MÜKEMMEL BİR TESİS ORTAYA ÇIKMIŞ”

Konuşmasında Abdulkadir Kurtuldan övgüyle bahseden Eroldu şunları kaydetti;

“Abdulkadir bey Kahramanmaraş’ın önemli sanayicilerinden biri. Bizde çok önemli bir sanayiciyiz Türkiye’de, böyle olunca bu kadar mükemmel bir tesis ortaya çıkmış oldu. Hem Koç gurubu hem de Tofaş olarak doğru bir iş ortağı seçtiğimizi bugün tesisi gördüğümde bir kez daha ikna oldum.”

“KAHRAMANMARAŞ’I ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL OLARAK GÖRÜYORUZ”

Türkiye’de her bölgeye Jeep ve Alfa Romeo bayiliği verilmediğine dikkat çeken Eroldu sözlerini şöyle bitirdi;   

“Bu gün Kahramanmaraş’a Jeep ve Alfa Romeo markalarını da taşıyoruz. Türkiye’de çok fazla şehirde Jeep ve Alfa Romeo satmıyoruz aslında. Ama Kahramanmaraş’ı bu konuda önemli bir potansiyel olarak görüyoruz. Ben bu tesisin tüm Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını diliyor, müşteriye değer katma yolculuğunda Marfi ailesine başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyelerince tesisin açılış kurdelesi kesildi, Marfi görevlilerince otomobillerin tanıtımı yapıldı. 

YENİ HİZMET BİNASINDA İLK ARAÇ SATIŞI GERÇEKLEŞTİ

Açılış törenin ardından hizmete giren tesiste ilk otomobilin satışı gerçekleşti. Şamil isimli bir müşteri tarafından eşine alınan FİAT 500X marka otomobil, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu tarafından sahibine teslim edildi.

Fiat satış Müdürü Abdullah Yenikomşu, teslimat sonrası yaptığı açıklamada, “Açılıştan sonra ilk teslimatımızı yaptık. Müşterimize Fiat 500X model aracımızı verdik. Açılışa denk gelmesi güzel oldu. hem müşterimiz hem de Marfi ailesi için hoş bir anı oldu.” dedi. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 25.04.2018 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326