Sandaloğlu, “İnşaat sektörü itibar kaybetti”

Berksa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sandaloğlu, Kahramanmaraş’ta inşaat sektörüne güvenin kırıldığını söyledi.

Sandaloğlu, “İnşaat sektörü itibar kaybetti”

Sandaloğlu, “İnşaat sektörü itibar kaybetti”

Berksa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sandaloğlu, Kahramanmaraş’ta inşaat sektörüne güvenin kırıldığını söyledi.

24 Ocak 2018 Çarşamba 15:08

Sektörde bazı firmaların, insanları mağdur etmesi sonucu itibar kaybı yaşandığına dikkat çeken Sandaloğlu, günümüz yapılarında kalite aranmadığını, müşterilerin alım gücüne göre imalat dönemi başladığını belirtti.

Kahramanmaraş’ta 38 yıl önce kurulan Sandaloğlu İnşaatın, 10 yıl önce Berksa İnşaat adıyla yoluna devam ettiğini aktaran Selahattin Sandaloğlu, “Kahramanmaraş’ın ilk firmalarından biri olan Sandaloğlu İnşaat, 1980 yılından günümüze Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. 1980 yılında 7 müteahhit arkadaş vardı. Ama şimdi 650 kişi olduk. Bu 650 kişiden ancak 50 tanesi, alanında uzman, işin hakkını vererek yapıyor. Diğerleri bu işi bilmeyen, cebine ufak tefek para koymuş İnşaat yaptırmak için yola çıkan kişiler.” dedi.

Firma sayısında yaşan ciddi artışın, yapılarda kaliteyi düşürdüğünü anlatan Sandaloğlu, bu durumu şöyle açıkladı; “İnşaat firmalarında sayı artış günümüzde kaliteli inşaat yapılmasına engel oluyor. Herkes parasına göre İnşaat almaya başladı,  kaliteyi soran kalmadı. Böyle de olunca inşaatlar giderek talep görmez oldu. İnşaatlarda ki proje standartları bozulunca parasına göre imalat dönemi başladı.”

“KALİTELİ İŞ YAPAN USTA AZ”

Kaliteli iş yapan ustaların azlığına da dikkat çeken Sandaloğlu; “Geçmiş yıllarda kaliteli ustalar vardı. Bunlarla iş yapmak çok güzeldi. Ama şimdi kalifiye eleman kalmadı, bizim geçmişte çalıştığımız ustaların bir kısmı vefat etti, bazıları ile halen çalışmamız devam ediyor. Günümüzde işi benimseyen ustalar olmayınca ortaya kaliteli bir iş çıkması için maliyetleri yukarı çektik. Bizim mal ettiğimiz inşaat fiyatının yarısına, bazı firmalar inşaatın tamamını bitiriyor.” diye konuştu.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ İTİBAR KAYBETTİ”

10 yıl önce, Sandaloğlu İnşaat ismini Berksa İnşaat olarak değiştirdiklerini aktaran Sandaloğlu şöyle konuştu;

“İnşaat sektörü günümüzde yaşadığı bu itibar kaybını daha önce hiç yaşamamıştı. Geçmişte belli başlı firmalar çok güzel işler yapardı, günümüzde de halen bazıları devam ediyor. Ama bunun yanında günümüzde işi bilmeyen çok insan çıktı. Bunların yaptığı hatalar bizi de etkiliyor. Özellikle son 2 yılda güven duygusu bitti. Eskiden temel'den inşaata giren müşteriler artık yapımı tamamlanan daireleri tercih ediyor.”

Ev almak isteyenlere de önemli tavsiyelerde bulunan Sandaloğlu, “Artık Maraş'ın yerlisi bizim gibi müteahhitleri arayıp buluyor. Ama dışarıdan gelenler bunu bilmediği için parasına göre hangi ev ucuzsa onu alıp oturuyor. Ama Maraş’ta kaliteyi bilen insanlar bizim gibi firmaları tercih ediyor. Ev alacaklar, önce müteahhitin kim olduğunu bilmeli, araştırma yapacaklar, yapılan inşaatları gidip görecekler. Müteahhitler Birliği Odamız var, derneğimiz var. Gidip buradan firmalar hakkında bilgi alabilirler. Ayrıca belediyenin imar bölümünden şirketlerle ilgili bilgilere ulaşabilirler. Tapusu olmadan alınan bir ev bana göre ev değildir.” açıklamasını yaptı.

KONUT FİYATLARI ZAMLANDI”

Konut fiyatlarının, yapı malzemelerine gelen zamlarla yüzde 25 oranında arttığını da belirten Sandaloğlu; “Konut fiyatları yüzde 20 oranında arttı. Demir fiyatı ciddi oranda arttı. Buna bağlı olarak konut fiyatları da arttı. İnşaat alanındaki diğer tüm kalemlere de zam geldi. Şu anda bazı müteahhitler çarkı döndermek adına maliyetine satış yapıyor” ifadelerine yer verdi. (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326