Sukune İnşaat Yatırımcısının Yüzünü Güldürmek İçin Kolları Sıvadı

Kahramanmaraş’ta Gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek ve konut satışlarını artırmak için harekete geçen Sukune İnşaat, 60 ay vade, 0 faiz ile bankasız, kefilsiz yatırımcısının yüzünü güldürmek için kolları sıvadı.

Sukune İnşaat Yatırımcısının Yüzünü Güldürmek İçin Kolları Sıvadı

Sukune İnşaat Yatırımcısının Yüzünü Güldürmek İçin Kolları Sıvadı

Kahramanmaraş’ta Gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek ve konut satışlarını artırmak için harekete geçen Sukune İnşaat, 60 ay vade, 0 faiz ile bankasız, kefilsiz yatırımcısının yüzünü güldürmek için kolları sıvadı.

08 Eylül 2018 Cumartesi 15:29

Kahramanmaraş’ın yükselen yıldızı olan Onikişubat ilçesine Sukune İnşaat eliyle inşa edilen Öykü Sitesi ve Esila Sitesi projeleri için eşsiz bir kampanya gün yüzüne çıktı.

Projede yer alan 126 daire için 60 ay vade 0 faiz oranı yatırımcıyı cezbeden firma daireleri 170 bin ile 290 bin TL’den satışa sunuyor.

Konut satışında müşteri ile firma arasındaki banka ve emlakçı gibi aracıları da kaldıran Sukune İnşaat,  12, 24 ve 36 ay süreyle teslim edeceği daireleri için önden yüzde 30 ve yüzde 50 arasında değişen oranlarda peşinat alıyor. Kalan tutar ise yüzde 0 faizle 60 ay vadeye bölerek alternatif ve cazip ödeme koşulları ile ev sahibi olma şansı sunan şirket, modern yaşamın ihtiyaçlarına göre evlerini tasarlıyor.

Ödeme noktasında kolaylıklar sağlamak için gayret sarf ettiklerini belirten Sukune İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kundakçı, kredi çekerek faize girmek istemeyen müşteriler için alternatif seçenekler sundukları belirtti.

İnsanların faiz yüzünden ev almaktan vaz geçtiğini aktaran Kundakçı;   
“Kahramanmaraş’ta 10 müşterimizden 4’ü faize girmemek için ev almaktan vazgeçiyordu. Kahramanmaraş mutaassıp ailelere ev sahipliği yapan bir şehir. İnsanlar faize girmek istemiyor. Biz zaten bu konuda hassastık. Faize girmek isteyen müşterimizi faize girdirmedik, elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz.” dedi.

Kentte 8 yılda 300 konut ve 36 iş yeri projesine imza attıklarını bildiren Kundakçı;

“Şimdi de yeni bir proje ile Kahramanmaraş’ta bir ilk olarak ‘kadınların gün sistemine benzer’ el birliği sistemi gibi işleyen 12 ay,  24 ay,  36 ay sürelerle teslim edilip 60 ay vade ödeme seçeneği ile Kahramanmaraş halkına hizmet vereceğiz.

Projemizde fiyatlarımızın insanların ödeyeceği rakamlar da sabit olmasını, insanların her gün kuru takip etmek zorunda kalmaması ve her gün faiz oranlarını takip etmemeleri için ödemeyi 60 aya yayalım, el birliği sistemi ile herkesin birbirine destek olsun istedik.

Örneğin, 12 ay sonra teslim olacak bir projemiz için yüzde 50 peşinat alıyoruz, kalanını 60’a bölüyoruz. Diyelim ki 24 ay sonra teslim olacak 4 bloklu Öykü Sitesi diye bir projemiz var. Bu projemize bugünden gelecek 60 ay vadesi olacak, yüzde 30 peşin verecek, sonra kalan taksitlerini ödeyecek.

Yine 36 ay sonra teslim edeceğimiz bir projemiz var.  Yine onlar da bugünden gelirlerse, tabi biz bunu kısıtlı tutmayı düşünüyoruz. Ocak ayına kadar bu projelere dahil olan oldu. Çünkü bizde planlamamızı bu zamana kadar yapmış oluyoruz. Ocak ayına kadar inşallah dairemiz kalmayacağını düşünüyoruz.

Şu an bu kampanyayı elimizde ki 126 dairemiz için yapıyoruz.” diye konuştu.

“BİZİM ÇIKIŞ NOKTAMIZ EN UFAK ŞEYDE İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GÜVEN KAYBETMESİ VE ZARAR GÖRMESİ İLE ALAKALI”

İnsanların evine oturacağı zaman tapularını verdiklerini ifade eden Kundakçı, hayata geçirdikleri yeni sistemle ilgili şu bilgileri verdi:

“Kalan borcu kendi firmamız üzerinden ipotek koyuyoruz. Herhangi bir krediye biz de müşterilerimiz de bulaşmamış oluyor. 12 ay sonra oturacak olanlar 12 ay sonra, 24 ay sonra oturacak olanlar 24 ay sonra, 36 ay sonra oturacak olanlar 36 ay sonra tapularını almış olacak.

Dairelerimiz 170 bin liradan başlıyor 290 bin liraya kadar dairelerimiz var. Bu dairelerimiz sınırlı. 12 ay sonra teslim edeceğimiz projemize 36 ailemiz müracaat edebilir. 24 ay sonra bitecek olan projemize de 32 aile başvurabilecek.

58 ailemiz de 36 ay sonra biten projemize başvurabilecek. Bunun haricinde müşteri kabul edemeyeceğiz, çünkü sınırlı ve özel proje. 2 projemiz Boğaziçi mevkiinde insanı kendine aşık edecek lokasyona sahip yerlerde. 1 tanesi de yanık petrol dediğimiz Yirmi İki Gün Mahallesi mevkiinde.

Bu projeden önce 170 bin liralık topraktan daire alan bir müşterimiz,100 bin lira çekmiş olsaydı, 100 bin liraya 70 bin lira faiz ödeyecekti ve daire 240 bin liraya mal olacaktır. Ama şu an da 170 bin liralık daireye 170 bin liraya sahip olabilecek. Hiçbir ekstra ödeme yapmak zorunda kalmayacaktır. Kooperatifler gibi daha sonra fiyat artışı gibi bir durum söz konusu değil.

Biz 6 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Dolar artışından önce de biz bu fikirle uğraşıyorduk. Yani çıkış noktamız kur artışı değil.  Faizin artması da değil. Bizim çıkış noktamız en ufak şeyde inşaat sektörünün güven kaybetmesi ve zarar görmesi ile alakalıydı. Bir de Kahramanmaraş’ın böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu fark etmemiz bu projenin başlamasında etkili oldu.

Şu an 200 bin liralık bir ev almak isteyen bir aile 50 bin peşinat verip kalanını kredi kullandığı zaman 120 ayda tam iki katı 410, 420 bin liralık bir meblağa almış olacaktı. Biz vatandaşlarımızı bu proje ile bu dertten kurtarmayı amaçlıyoruz.

“BİR İNSANIN EV SAHİBİ OLABİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ”

“Ayrıca illa 50 bin lira peşinat ile sınırlandırmıyoruz. Müşterimizin şu an peşinatı azdır, bu sistemi kaçırmak istemiyordur ve aylık taksitleri ödeyebilecek durumu iyidir, taksit aralığı 4 bin liradır, 5 bin liradır. Biz onlara da sesleniyoruz.  Buyursun gelsinler. Ya da taksit aralığı düşüktür, peşinatı azdır ama beklediği bir ödemesi vardır yine buyursun gelsinler, ona göre bir ödeme planı çıkaralım.

Şöyle de bir imkanımız mevcut; şimdi burada çıkacak olan taksiti ödemekte zorlananlar için 60 ayı 2’ye bölüyoruz. 30 ay düşük taksitle ödeyin, evinize oturduktan sonra kalanı üzerine ekleyelim diğer 30 ayda artık vermeyeceğiz kirayı da üzerine ekleyerek yüksek meblağda taksitleri ödeyin. Örneğin; ‘2750 lira aylık taksit çıktığında bunun 250 lirasını sona atalım 2500 lira ödeyeyim sonra 3000 lira ödeyeyim’ dediğinde de taksitleri böyle ayarlayabiliyoruz.

‘Şuan kirada oturuyorum, evime oturduktan, şu an da ödediğim kirayı da size verebilirim’ diyenlere de aşağı taksitleri azaltıp, sonra ki taksitleri artırıyoruz. Yani bir insanın ev sahibi olabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

“BİZ BANKALAR GİBİ İNSANLARI SIKIŞTIRIP ÖDEMELERDE ZORLAMIYORUZ”

“Biz bankalar gibi insanları sıkıştırıp ödemelerde zorlamıyoruz. 3 aya kadar olan gecikmelerde faiz almıyoruz, fark almıyoruz. Ödeyemediği taksiti diğer taksitlerin üzerine yayarak da ödeme alabiliyoruz. 3 aya kadar ödeme yapmayanlarda o gün için soruyoruz. Devam etmek istemiyorsa, çıkmak istemiyorsa %10 kesintisini yapıp çıkarıyoruz. Devam etmek istiyorsa da toplu ödeme için gün belirliyoruz. 6 aya kadar ödeme yapmayanlar da ise direkt resmi kanallarla gelen ödemelerini 90 günde tekrar iade ediyoruz. Yani sonrasında ödeme yapamayan çıkmak isteyen ailelerimizin çıkma talebini alıyoruz.90 gün içerisinde parasını iade edip, Evimizi yeni bir aileye satışa çıkarıyoruz.

Sukune inşaatta müşteri bizzat gelip benimle görüşüp pazarlığını yapıp dairesini alıp gidiyor. Böyle de bir güzelliğimiz de var.7/24 insanlar bize ulaşabilirler.” (Furkan Gökçe)

Son Güncelleme: 08.09.2018 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326