Meteorolojiden kar uyarısı

Meteoroloji 'den peş peşe son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı geliyor. Hafta başından itibaren sıcaklıklarda yaşanacak ciddi düşüş ile birlikte yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

Meteorolojiden kar uyarısı

Meteorolojiden kar uyarısı

Meteoroloji 'den peş peşe son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı geliyor. Hafta başından itibaren sıcaklıklarda yaşanacak ciddi düşüş ile birlikte yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

13 Kasım 2018 Salı 09:10

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Yalova, Çanakkale'nin doğu, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçeleri, Sinop, Tokat, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon ve Rize ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

SON DAKİKA YAĞIŞ UYARISI YAPILDI!

Hava sıcaklığının Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliirken, rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Yağışların Trabzon ve Rize ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI YURDUN BÜYÜK KESİMİNDE ETKİLİ OLACAK!

Meteoroloji'nin 5 günlük haritalı tahmin raporlarına göre yardından itibarin yurdun bazı kesimlerinde kar yağışları başlayacak. İstanbul'un yanı başı olan Bolu kesiminde de kar yağışı etkili olacak. Haftanın son günü Cuma ise yurdun büyük kesiminde kar etkisini gösterecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326