Sağlık Bir-Sen Taleplerini Açıkladı

Sağlık Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Önür, yetkililere seslenerek sendikanın taleplerini dile getirdi.

Sağlık Bir-Sen Taleplerini Açıkladı

Sağlık Bir-Sen Taleplerini Açıkladı

Sağlık Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Önür, yetkililere seslenerek sendikanın taleplerini dile getirdi.

26 Aralık 2019 Perşembe 12:50

Önür, maddeler halinde yaptığı açıklamada taleplerini şöyle dile getirdi;

1) Sağlık bakanlığında ki sabit uygulamasına itiraz ediyoruz. Bu uygulama sağlık çalışanlarına karşı uygulanan bir zulüm ve çalışanların psikolojisini çok olumsuz etkileyen, gelecek kaygısına neden olan bir yanlıştır. Bir an önce düzeltilmelidir.

2) Döner sermaye gelirlerinde eşit ve hakça dağıtım talep ediyoruz. Kurumlarımız en alt seviyede çalışan bir arkadaşımızla, en üst düzey yöneticilerimizin omuzlarında hizmet vermektedirler.
3) 3600 ek gösterge belli bir seviyeye kadar gelebilmiş tüm memurların hakkıdır. Siyasi partilerimizin de seçim dönemlerinde söz verdikleri üzere bu hak bir an önce hak sahiplerine teslim edilmelidir.
4) Yıpranmanın, en fazla hissedildiği kurumlardan birisi sağlık kurumlarıdır. Kadro görev ünvanı ayrımı yapılmaksızın tüm sağlık çalışanlarının yıpranma payı hakkı verilmelidir.
5) Geçmişte düzenlenen görevde yükselme sınavlarını kazanmış olmalarına rağmen, kadroları verilmeyen Yrd.Hzm.lerin mağduriyetleri giderilmeli, Yrd.Hzm.kadrosu sistemden kaldırılmalıdır.
6) Kurum yöneticilerinin tamamı başta sağlık bakanlığı olmak üzere, liyakat esasına göre ve bizzat ösym tarafından, şaibelere yer verilmeyecek şekilde düzenlenecek yazılı sınav esasına göre yapılmalı, siyasi partilerin ve sendikaların bu hususta ki etkisine son verilmelidir.
7) Kamu kurumlarında her hangi bir pozisyonda yönetici olarak atanmış olan kişilerin sendikalarda da yönetici ya da temsilci olmalarının önüne geçilmeli, bu konuda bir an önce bir düzenleme yapılarak kurumlarda çalışanların üzerinde ki sendikal baskılara son verilmeli, bu hususta cezai müeyyideler hayata geçirilmelidir.
8) Siyasi ve sendikal baskılardan arınmış bir kamu düzeni istiyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, kamu kurumlarının üzerinde baskı unsuru olup, kurumların yönetimlerini zaafa uğratacak girişimlere son verilmeli,siyasiler ve sendikacıların kamu kurumları üzerinde ki etkisi yasal düzenlemelerle kırılmalıdır.
9) Kadrolu, sözleşmeli ayrımı son bulmalıdır. Bir hastanede aynı serviste ve aynı işi yapan ancak, vekil, sözleşmeli, kadrolu gibi 3-4 ayrı statü kapsamından bocalayan çalışanların bu çilesine son verilmeli, tüm çalışanlara sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı tesis edilmeli, kadrosuz çalışan tüm personelin kadroya geçirilmesi kurumun sağlıklı işleyişi bakımından son derece önemlidir.
10) Sendikaların üye aidatlarının bizzat devlet tarafından karşılanması sendikalar açısından ayakta kalabilmek adına iyi bir yol olmakla birlikte, tüm sendikaların gelir gider bilançoları bağımsız denetim kuruluşlarınca denetime tabi tutulmalı, devletin ve dolayısıyla halkın parasının nerelere harcandığı titizlikle takip edilmelidir.

11-Tıbbi sekreterlerin hakları verilmeli ve ayrıca iş alımlarında daha fazla tıbbi sekreterler alınmalıdır

12- Biyologların görev tanımlaması yeniden yapılmalıdır.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326