Talimatın en somut belgesi!

ABD’deki kumpas davasında savunma tarafı, Fetullah Gülen’in FETÖ üyesi hâkimlere gönderdiği mektubu ortaya çıkardı. Mektupta, hâkimlere “Onları serbest bırakın” talimatı yer alıyor.

Talimatın en somut belgesi!

Talimatın en somut belgesi!

ABD’deki kumpas davasında savunma tarafı, Fetullah Gülen’in FETÖ üyesi hâkimlere gönderdiği mektubu ortaya çıkardı. Mektupta, hâkimlere “Onları serbest bırakın” talimatı yer alıyor.

16 Aralık 2017 Cumartesi 11:25

ABD'deki kumpas davasında savunma avukatı Todd Harrison, FETÖ lideri Fetullah Gülen 'in, Türkiye 'deki tutuklu FETÖ sanıklarının serbest bırakılması için hakimlere gönderdiği imzalı mektubu ortaya çıkardı. 19 Nisan 2015 tarihli mektupta Gülen, FETÖ üyesi hakimlere, tutuklu sanıklar için "Onları rahatlıkla serbest bırakın" talimatını veriyor. İstanbul Başsavcılığı'nın ele geçirdiği o talimat mektubuyla 25 Nisan 2015'te çok sayıda FETÖ üyesi tahliye edilmek istenmişti.

MEKTUPLA TAHLİYE
Savcılık soruşturmasında Zaman gazetesi yöneticilerinden Fevzi Yazıcı'nın, Gülen ve hakimler arasında kurye olarak görev yaptığı, 8 Nisan 2015'te ABD'ye gittiği, 18 Nisan'da Türkiye'ye döndüğü ve 20 Nisan'da ise tahliye kararlarının verildiği belirlendi. Mektupla verilen talimat sonrası, İstanbul 29. Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik ve 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer tarafından, Yakup Saygılı, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, 17-25 Aralık belgelerini kaçırıp halen devam eden ABD'deki kumpas davasında tanık olarak ortaya çıkan polis memuru Hüseyin Korkmaz, Hidayet Karaca ve 70'in üzerindeki FETÖ'cü polis hakkında 5 dakikada toplu tahliye kararı verilmişti. Ancak gece yarısı gelen bu yargı darbesi farkedilince tahliyeler engellenmiş iki isim de açığa alınmıştı.

SAVCILIK: EN SOMUT BELGE
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, belgeye ilişkin yaptığı açıklamada örgüt liderinin mektupla aynı tarihte yani 19 Nisan 2015'te yaptığı bir sohbet videosunda da "Onları en çabuk zamanda, çok rahatlıkla salıver" dediği belirlendi. Açıklamada, "ABD'deki sözde dava, FETÖ'yü ABD üzerinden diriltmeyi amaçlayan ve Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan bir kumpas davasıdır. Bu sözde dava üzerinden 17-25 Aralık, MİT TIR'larının durdurulması, Selam Tevhid kumpasları meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. En önemli aktörleri de firari emniyet ve yargı mensupları ile işbirliği içinde çalışan yabancı istihbarat servisleridir" ifadeleri yer aldı.

'ONLARI SALIVERİN'
Fetullah Gülen imzalı mektupta 'Muhterem Asliye Ceza Hakimi Medrese-i Yusufiye'deki kardeşlerimizin salıverilmelerinin lüzumunu hissettim. 'Onları çok rahatlıkla salıver Allahım' duasına siz de iştirak edersiniz inşallah. Sizin bu gayretiniz vesilesiyle 10 milyon aile sevinecek inşallah. Bunu sizden rica ediyorum" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326