İsrail terörü sürüyor!

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına öfke sürüyor. Onbinlerce Filistinli cuma namazı sonrası gösteri düzenledi. İsrail askeri yine şiddete başvurdu, hatta ambulanstaki yaralıları bile tutukladıkları ortaya çıktı.

İsrail terörü sürüyor!

İsrail terörü sürüyor!

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına öfke sürüyor. Onbinlerce Filistinli cuma namazı sonrası gösteri düzenledi. İsrail askeri yine şiddete başvurdu, hatta ambulanstaki yaralıları bile tutukladıkları ortaya çıktı.

16 Aralık 2017 Cumartesi 11:33

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasının ardından İslam coğrafyasında başlayan öfke sürüyor. Türkiye ile birlikte Filipinler, Endonezya, Pakistan, Hindistan ve daha birçok ülkede yüz binler Kudüs'e sahip çıktı.

GÖSTERİLERİN EN ŞİDDETLİSİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA

Gösterilerin en şiddetlisi ise Filistin topraklarında yaşandı. Cuma namazı sonrasında, başta Kudüs olmak üzere Filistin'de tansiyon yükseldi. İsrail asker ve polisinin göstericilere saldırması sonucu kadınlar yerde sürüklendi, onlarca Filistinli yaralandı. Bir kadının İsrail polisinin müdahalesinin ardından burnu kırıldı.

AMBULANSTAKİ YARALILARI TUTUKLADILAR

Batı Şeria'daki El Halil bölgesinde ise İsrail askerlerinin yeni bir vahşeti daha gün yüzüne çıktı. İsrail askerlerinin bir ambulansı durdurarak, Filistin li iki yaralı genç kızı indirip tutukladığı ortaya koyan görüntüler yayımlandı. Ön koltukta çaresizce yaşananları izleyen sağlık görevlilerinin gözleri önünde gerçekleşen olayda, genç kızların korku içinde çığlık atması dikkatlerden kaçmadı. Daha önce de İsrail askerleri, down sendromlu Filistinli bir genci dövmüştü. 14 yaşındaki bir başka Filistinli genç de gözlerini bağlayan 25 asker tarafından tutuklamıştı.

MESCİD-İ AKSA'DA TÜRKİYE BAYRAKLARI

Kudüs'te cuma namazı kılmak isteyen 10 binlerce Müslüman, Mescid-i Aksa'ya akın etti. Cuma namazının ardından Filistin, Malezya, Cezayir ve Türkiye bayrakları açılarak, tekbir ve sloganlar eşliğinde surlarla çevrili kadim şehrin Şam Kapısı'na doğru yürüyüşe geçildi. 'Canımız, kanımız sana feda Aksa', 'Kudüs, sonsuza kadar Filistin'in başkentidir' sloganlarıyla yürüyüşe geçen Filistinlilere İsrail polisi engel oldu. Göstericileri zor kullanarak dağıtmaya çalışan polis, kalabalığa biber gazı sıktı. Müdahaleye rağmen Şam Kapısı'na ulaşan Filistinliler, eylemlerine burada devam etti. İsrail güvenlik güçleri, burada da onlarca kişiyi gözaltına aldı. Gerginlik gün boyunca sürdü.

BARIŞ VE SAVAŞIN ANAHTARI: KUDÜS

Mescid-i Aksa'daki cuma hutbesinde ABD yönetiminin kararının Filistinlileri görmezden geldiğine vurgu yapıldı. Şeyh İsmail Navahde tarafından okunan cuma hutbesinde, "Kudüs barış ve savaşın anahtarıdır" uyarısında bulunuldu.

BİRİ ENGELLİ ÜÇ FİLİSTİNLİ ŞEHİT

İsrail askerleri Kudüs ve Gazze'deki gösterilerde birisi engelli 3 Filistinliyi şehit ederken, 174 kişiyi de yaraladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, "Yasir Sukkar (23) ile İbrahim Ebu Süreyya (29) adlı iki genç şehit oldu" açıklamasını yaptı.

2008'DEKİ HAVA SALDIRISINDA İKİ BACAĞINI KAYBETMİŞTİ

Süreyya, İsrail 'in 2008'deki hava saldırılarında iki bacağını kaybetmişti. Kudüs'e destek gösterilerinin simgesi haline gelen Süreyya'nın, dün akşam sosyal medyada yayımlanan son sözleri ise şöyle: "İsrail ordusuna, burası bizim toprağımızdır mesajını vermek için geldim. Toprak bizim toprağımız, Trump'ın kararı için teslim etmeyeceğiz. İsrail ordusuna meydan okuyoruz. Filistin halkı cesur bir halktır." Kudüs'te de Basil Mustafa İsmail isimli genç şehit oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326