İlk ifadesi ortaya çıktı. "Puta tapıyorsunuz demedim!"

10 Kasım törenlerinde Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen Emine Şahin'in mahkemedeki ilk ifadesi ortaya çıktı.

İlk ifadesi ortaya çıktı. "Puta tapıyorsunuz demedim!"

İlk ifadesi ortaya çıktı. "Puta tapıyorsunuz demedim!"

10 Kasım törenlerinde Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen Emine Şahin'in mahkemedeki ilk ifadesi ortaya çıktı.

13 Kasım 2018 Salı 09:01

21 yaşındaki Emine Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni sırasında "Atatürk ilah değildir. Allah'ın kanunları var. Atatürk batının kanunlarını getirdi. Putlara tapmayın" dediği iddia edildi. Bu sözler üzerine genç kıza anında müdahale edildi. Tören alanından uzaklaştırıldı. Emine Şahin, daha sonra Atatürk'e ve maneviyatına hakaret suçlamalarıyla gözaltına alınarak tutuklandı.

Emine Şahin'in mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı.

"Yurttan çıkıp anma törenlerinin oraya geldim. O sırada saygı duruşu başlamıştı. Ben bu arada 'Bu kıyamdı' şeklinde söylememe kalmadan polis memurları beni yakaladılar. Bu kıyamdan kastım namazdaki dik duruş halidir. Putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz demedim. Polisler beni yakaladığında 'Allah'ın kanunu, bilmiyor musunuz? Batılı inançları getirdi' dedim. Fakat bunu sadece polis memurlarına karşı söyledim"

Emine Şahin'le ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklamada bulundu. "Emine Şahin, Atatürk'ün hatırasına alenen hakarette bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmış, sevkedildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır. Soruşturma halen devam etmektedir" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

sözlerinde bir yanlışlık yok isede, söylediği yer ve gelinen noktada bir provakatör olduğu gün gibi ortada. Bu sözleri defalarca yazan yazarlar var. Fakat böyle günlerde çarşafla çıkıp bu sözleri sarf edenlerin muradı hadise çıkarmaktır onu tutuklayan hakimde bu hadisenin dahada büyümesine sebeb olmuştur.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326