Saray Mutfağı Halka Açıldı

Uzun yıllar saray mutfaklarında kral sofralarını hazırlayan ünlü yiyecek içecek danışmanı Uluç Bayramoğlu, Kahramanmaraş'ta hizmete açılan Narçiçeği Lokantası'nın konseptine attığı imza ile tarihi kentin sakinlerine eşsiz lezzetler sunuyor.

Saray Mutfağı Halka Açıldı

Saray Mutfağı Halka Açıldı

Uzun yıllar saray mutfaklarında kral sofralarını hazırlayan ünlü yiyecek içecek danışmanı Uluç Bayramoğlu, Kahramanmaraş'ta hizmete açılan Narçiçeği Lokantası'nın konseptine attığı imza ile tarihi kentin sakinlerine eşsiz lezzetler sunuyor.

11 Ağustos 2017 Cuma 18:26

Birçok ülkede, 30 yıla aşkın süredir yiyecek içecek danışmanlığı yapan Bayramoğlu, Amerika Devlet Başkanlarından tutun, İspanya Kralına kadar ünlü devlet adamlarının sofralarına Türk imzasını attı. 

Katar ve Yemen emirlerinin mutfağına da girmeyi başaran Bayramoğlu, 2004 yılında döndüğü Türkiye’de serbest yiyecek ve içecek danışmanlığı yapıyor. Son olarak Kahramanmaraş'ta işletmesini Muzaffer Baysulu’nun yaptığı Narçiçeğin Lokantası ünlü danışanın sihirli dokunuşlarıyla hizmete açıldı.

Kahramanmaraş’ta, şehrin Sulu Yemek Tesisine ihtiyacı olduğuna karar verdiklerini belirten Bayramoğlu restoran'ın kuruluş serüvenini şöyle anlattı: "Esnaf Lokantaları mevcut ancak Kahramanmaraş’a layık olacak ve adını koyacak bir lokanta olmadığını hissettiğimiz için Narçiçeğini önerdik. Mutfak bir tek şehre veya ülkeye bile bağdaştırmak mümkün değil. Geniş yelpazelerin içerisinden seçerek, yöreye has sulu yemeklerini Anadolu konseptinde oluşturarak Narçiçeğini meydana getirdik."

"UZUN YILLAR YURT DIŞINDA ÇALIŞTIM"

Meslek hayatının büyük bir bölümünü ülke sınırları dışında geçirdiğini anımsatan Bayramoğlu: "1987 den başlayarak bugüne kadar büyük işletmelerde çeşitli üst düzey görevlerde bulundum ve yiyecek içecek danışmanlığı yaptım. Benim yaşam serüvenimde gıda yiyecek ve içecek hep oldu. Yemek araştırmaları yapmak benim için büyük bir zevkti ve 1987 bugüne asli işim oldu. Kahramanmaraş’ta, Ferah Pastanesi Kafedo markasının oluşumunda bulundum. Yurt dışında Katar Emiri'nin Sarayı’nın yiyecek ve içecek şefliğini yaptım. Amerikan Başkanı, Yemen Emiri ve İspanya Kralı gibi büyük devlet adamlarının sofralarında da imzamız oldu. 2004 senesinden bu yana Türkiye’de serbest yiyecek ve içecek danışmanlığı yapıyorum." diye konuştu.

"SİHİRLİ DOKUNUŞLARLA LEZZET DOLU MEKANLAR"

Gıda sektöründeki firmaların marka konsept oluşturmak için kendilerini tercih ettiğini ifade eden Bayramoğlu, yılların verdiği tecrübe ile yöreye has sihirli dokunuşlar ile lezzet dolu kaliteli mekanların oluşmasında görev aldıklarını kaydetti.

"HUZUR DOLU BİR MEKAN OLUŞTURDUK"

Üç ay önce hizmete geçen lokantanın konseptinde bir çok kültüre yer verildiğini bildiren Bayramoğlu, "Ev yemekleri menüsüyle öne çıkan mekân Muzaffer Baysulu tarafından işletiliyor. İçeriğinde hem Kahramanmaraş var hem de diğer kültürlerin etkisi de var. 3 aydır faaliyetteyiz. Yavaş yavaş kendi çizgisini bulacaktır. Konsept ile ilgili olarak Anadolu’nun kadim mutfağının çok önemli lezzetleri var. Biz bunun içerisinde küçük parçalar almaya çalıştık, duvarlarda kullanılan fayanslar çok özel olarak İslam Kültürünün taşıdığı sırlı dokunuşlara yer verdik. Özellikle Selçuklu mimarisinden önemli tasvirler sergileyen figürler getirdik. Arka fonda özenle seçilmiş Türk Sanat Müziğinin çalması, müşterilerimize günün yorgunluğunu attıracak huzur dolu bir mekân oluşturduk." ifadelerini kullandı.

"DOĞAL LEZZETLERİ SUNMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Lokantada, doğal lezzetlerin damak tadına sunulduğunu anlatan Bayramoğlu şöyle devam etti: "Her gelen müşterimizin rahat etmesini istiyoruz. Damağa yakın gelen lezzetlerle evinde ne pişiyorsa burada da o pişecek düsturu ile yola çıktık. Her mevsim yöreye özel menüler ile müşterilerimize menüler sunuyor olacağız. İşin özü kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Yöreye özgü yetişen mevsimsel bir sebze olduğu için 2 aydır çiriş otu kullanıyoruz fakat ömrü kısalıyor. Narçiçeği burada mevsimsel meyve ve sebzelerden elde edilen doğal lezzetleri sunmanın gururunu yaşıyor. Zeytinyağımızın tadını bulmak için bir buçuk ay uğraştık. Mekânın içerisinde hiçbir yarı hazır mamul kullanılmıyor, buraya kesinlikle katkılı ürün girmiyor ve meyve ile sebzeyi mevsiminde kullanmaya büyük önem gösteriyoruz. Tereyağını bulmak için bir ay araştırma yaptık. Bugün kaybolmaya yüz tutmuş mamulleri kullanarak kültürü yaşatmaya büyük gayret gösteriyoruz. Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerini mevsiminde kullanmak bizim en büyük misyonumuzdur. Kahramanmaraş’ın değerlerini öne plana çıkarma gayretindeyiz. Canınız Yöreye has bir lezzet mi çekti, o halde Narçiçeğine kesinlikle uğramalısınız."

170 KİŞİLİK OTURMA ALANINA SAHİP

Restoranın toplantı ve toplu yemek organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu belirten Bayramoğlu: "Toplantılara hizmet vermek üzerine normal restourant dışında 30 kişiye hizmet verecek çok özel bir salon yaptık. Özel cam kapı bölmeleri ile yapılan bu odalarda mükemmel toplantıların ve sunumların yapılmasına imkân sağlıyor. Toplantı yaptığınız salonda yemek servisi almak imkânınız da var. Bu Restorandın içerisinde 30 kişilik toplantıların Kahramanmaraş’ta en iddialı mekânı olmaya adayız. Toplantı gruplarını hem toplantı hem ikram menülerinde hizmet vermeyi hedefliyoruz. Ramazan aylarında ailece muhteşem bir iftar yapabilirsiniz.  Toplamda 170 kişilik bir oturma alanımız var." İfadelerine yer verdi.

Muhabir Muttalip Akkuş.

Son Güncelleme: 09.11.2017 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326