Semerkand yayınlarından Türkiye’de bir ilk

Kahramanmaraş’ta bu yıl 4. düzenlenen Uluslar arası Kitap ve Kültür Fuarı, kapılarını kitap tutkunlarına açtı.

Semerkand yayınlarından Türkiye’de bir ilk

Semerkand yayınlarından Türkiye’de bir ilk

Kahramanmaraş’ta bu yıl 4. düzenlenen Uluslar arası Kitap ve Kültür Fuarı, kapılarını kitap tutkunlarına açtı.

14 Ekim 2017 Cumartesi 18:00

263 yayınevi, 262 şair ve yazarın yer aldığı fuarda yurt içi ve yurt dışı tüm fuarlara katılan Semerkand yayınları da stant kurdu.  

Bir birinden önemli eserlerin yer aldığı kitaplarla fuara katılan Semerkand yayınları, Türkiye’de ilk kez hazırlanan çocuk takviminin tanıtımını yaptı.

Semerkand Çocuk ve Eğitim Yayıncılığı ekibince 2018 yılı için hazırlanan takvim çocuklara, takvim alışkanlığı kazandırarak, her gün yeni bilgi edinmeyi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Tematik kurgu yöntemiyle hazırlanan takvimin içeriğinde ise Ayet-i Kerîme, Esmâ-i Hüsnâ, Hadis-i Şerif, atasözleri, tekerleme, bulmaca, bilmece ve aktivite gibi çeşitli konular yer alıyor.

Hareketli grafiklerle çocukların sıkılmadan takip edebilecekleri düzeyde bir ürün hazırlandığını kaydeden Semerkand A.Ş. Fuar Birim Sorumlusu İbrahim Akıncı, “Kahramanmaraş’a bir sürprizimiz var, Türkiye’de ilk ve tek olan çocuk takvimi Semerkand yayınlarından çıkmıştır. İlk tanıtım Kahramanmaraş nasip oldu. Takvimde çocuklarımızı ana okulundan, lise eğitimine kadar yönlendirecek bilgilere, örf, adet, gelenek, görenek, dini vecibelerimizi kısa vecizeler halinde onlara empoze etmeye çalışacak bir takvim olarak hazırlamaya çalıştık.” dedi.    

Yayın evi olarak Kahramanmaraş’ta düzenlenen kitap fuarlarının tümüne katıldıklarını anlatan Akıncı,  “Türkiye genelinde tüm fuarlara katılıyoruz. Kahramanmaraş’ta 4. Kez fuara katıldık. Kitabı okurla, okuru da kitapla buluşturan yetkililere teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız fuarı iyi değerlendirmeli. Mutlaka gelip fuarı ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Burada ufuk açıcı kitaplar var.” diye konuştu.  

Yayın evinden 15 Temmuz konulu kitaplar çıktığını aktaran Akıncı, şöyle konuştu; “Türkiye ile ilgili çıkardığımız kitabımız var. ‘15 Temmuz Destanı’ adı altında yayın evimizden bir kitap çıktı. Özelikle bunu kampanya yaptık, halkımıza ücretsizde dağıtıyoruz. Gençlere, ailelere ve çocuklara yönelik 6 dalda kampanya kitaplarımız var. Hem ücretsiz hem de yüzde 75 indirimle satış yapıyoruz. Semerkand olarak, Tasavvuf, Akait, Fıkıh ve ilmi kelam, hanımlara özel, ailelere özel, üniversitelerde öğretim görevlilerine yönelik nizamiye akademi yayınları gibi yayınlarımız mevcut.”  

Fuar süresince Semerkand yazarlarının okuyucularıyla buluşacağı bilgisini de veren Akıncı; “Yazarlarımızdan; Hasan Ejderha, Ali Yurtgezer, Ali Sözer, Ozan Bodur, Mehmet Nalbant, Mehmet Raşid Küçükkültür fuarda okuyucularla buluşacaklar.  Ayrıca Hasan Nihat Sütçü, 17-18 Ekim Salı ve Çarşamba günü çocuklarla burada söyleşi havasında geçecek etkinlikler yapacak. Etkinlikte fotoğraf çekimi yapılarak çocukların fotoğrafları takvime kazınacak.” şeklinde konuştu.  (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326