"Turizm tesisleri parası olana değil, işi bilene verilmeli!"

Kahramanmaraş’ta hizmet veren Germanıcıa Otel Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli, milyonlarca lira harcanarak şehre kazandırılan turizm tesislerinin liyakat sahibi işletmecilere verilmesi gerektiğini söyledi.

"Turizm tesisleri parası olana değil, işi bilene verilmeli!"

"Turizm tesisleri parası olana değil, işi bilene verilmeli!"

Kahramanmaraş’ta hizmet veren Germanıcıa Otel Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli, milyonlarca lira harcanarak şehre kazandırılan turizm tesislerinin liyakat sahibi işletmecilere verilmesi gerektiğini söyledi.

10 Ocak 2018 Çarşamba 21:13

Turizm tesislerinin ihale edilirken parası olana değil, işi bilene verilmesi gerektiğinin altını çizen Gökhan Büyükdereli; “Turizm atağı hep birlikte yapılacak bir unsur. Kimse tek başına bu işi yapamaz. Marka şehir olmak istiyorsak el ele vermemiz gerekiyor.” dedi.  

Kahramanmaraş’ın turizmde hak ettiği yere gelmesi için var güçleriyle çalıştıklarını aktaran Germanıcıa Otel Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli; “Kahramanmaraş’ı tanıtmak adına geçen ay, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün katkıları ve DOĞAKA desteğiyle turizm platformu olarak İzmir fuarına katıldık. Orada tanıtım bordürleri ve kartlarla kentimizin tanıtımını yaptık.  İlimize 5 yıl önce ön yargılı bakan arkadaşlarımıza, Kahramanmaraş’ta yapılan yeni projeleri anlatarak ön yargılarını kırdık. Bazı tur acentelerini Maraş’a girmelerini sağlıyoruz. Neden bunu yapıyoruz? Biliyorsunuz ki tüm sektörler için bir nura olan firmalar Maraş’a girdiklerinde tur anlamında diğerleri de arkasından gelmeye başlıyor. Her hafta sonu ilimize 10 otobüs tur gelse 450 kişi yapıyor. Aylık 2 bin kişi, bunların hepsi 200,300 liralık alışveriş yaptığını düşünürsek önemli bir gelir girdisi sağlamış olacağız.” diye konuştu.

"HALKIN KÜLTÜR ELÇİSİ OLMASI GEREKİYOR"

Otel içerisinde ‘kayak adam’ figürü koyarak, Yedikuyular kayak merkezine dikkat çektiklerini anlatan Büyükdereli,  Kahramanmaraş’a gelen bir turistin şehre girişinden itibaren cep telefonuna gönderilecek mesajla gezilecek yerleri, mesafeleri, restoranları, otelleri, özel gün ve geceleri, kapsayacak bir bilişim ağının kurulması gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların da kültür elçiliği yaparak kentin tanıtımına katkı sağlaması gerektiğine işaret eden Büyükdereli; “Kahramanmaraş’ta Germanıcıa Otel olarak kendi sosyal ağlarımızda Kahramanmaraş’ta Yedikuyular kayak merkezini gördünüz mü? Gibi paylaşımlarla mekan tanıtımları yapıyoruz. Otelimizde bir kayak adamı oluşturduk. Ama önemli olan tüm halkın kültür elçisi olması gerekiyor. Bunun da yöneticilerin çıkıp’ sosyal bir site kurduk, buradaki bilgileri paylaşın’ demesi gerekiyor. Aynı zamanda halkımızın gidilecek yerleri bilmesi gerekiyor. Kimse bu yerlerin isimlerini bilmeden Google’de zaten arayamaz. Biz bunun Büyükşehir belediye başkanı ve diğer ilçe belediyelerine de anlattık. Acilen sosyal ağa sitesi kurulması gerekiyor. Kahramanmaraş’a gelen bir kişi şehre girişinden itibaren cep telefonuna mesaj yolu ile gezilecek yerleri, mesafeleri, restoranları, otelleri, özel gün ve geceleri, bunların tanıtımını yapacak bir bilişim ağının kurulması gerekiyor. Hava alanı, otogar ve yürüyüşe uygun olan yerlere tanıtım ekranlarının konması gerekiyor. Şehre dışarıdan gelen birinin Kıbrıs meydanında gezerken ekrana girip bakarak yemeği nerde yiyebileceğini, nereleri gezebileceğini, tarihi yerleri, konaklayacağı otelleri öğrene bilmeli.

Bu yapıldıktan sonra turizme büyük katkı sağlayacaktır.” açıklamasında bulundu.

"TURİZM TESİSLERİ İHALE EDİLİRKEN PARASI OLANA DEĞİL, İŞİ BİLENE VERİLMELİ"

Tesislerin ihale sürecinde, işin ehli olan kişilere verilmesi uyarısında da bulunan Büyükdereli, şöyle konuştu; “Turizm atağı hep birlikte yapılacak bir unsur. Kimse tek başına bu işi yapamaz. Marka şehir olmak istiyorsak el ele vermemiz gerekiyor. Turizm platformu kurduk, 23 kuruluş var. Şehrimiz zaten yılarca turizme kapalı bir mekandı. Turizme yapılan yatırımlar neresi olursa olsun gerçek işletmecilere verilmek zorunda. Turizm tesislerini, ehil kişilerin yönetmesi gerekli. Bu yapılan yatırımlar gerçek işletmeciye verilmezse hem tanıtım hem de para yönünden büyük kayıplar yaşarız. Yeşil vadiyi biliyorsunuz, ihale usulü verildi, alan kişi işletebildi mi? Hayır, şuanda orası kapalı. Turizm tesisleri ihale edilirken parası olana değil, işi bilene verilmeli.”

"PANAYIR HAVASINDA ÇOK BÜYÜK KİTLELERİ ÇEKEBİLİRİZ"

Dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayan doğa harikası Uludaz Uğur Böceklerinin de turizme kazandırılması gerektiğini belirten Büyükdereli, bu alanda teknolojiden faydalanarak, böceklere zarar vermeden yapılacak alternatif etkinlikleri anlattı.

Büyükdereli şu bilgileri verdi;      

“Bizim uğur böceklerimiz var. platform olarak son toplantıda bu konuyu ele aldık. Şöyle bir yargı var, ‘biz orada etkinlik yaptık havanlar öldü’ fakat şuna teknoloji bunların hepsinin üstesinden gelebilir. Örneğin büyük ekran televizyonla, dronlarla bu alanlar çekilebilir, bunun 10 günlük bir panayır havasında kamp alanları yaparak tanıtımı yapılabilir. Gece etkinliği ile panayır havasında çok büyük kitleleri çekebiliriz. Ayrıca tüm mekanların hikayelerle süslenmesi gerekiyor. 7 kuyular ismi neden verilmiş, bunun anlatılması ve gezdirilmesi gerekiyor. Yöresel tatlarda bile bunun yapılması gerekli. Yakında plastik torbaların yerini kağıtları alacak. Mümkünse bu kağıtlara turizm yerlerinin baskısı yapılarak halka tanıtım yapılmalı.” (Muttali Akkuş)

Son Güncelleme: 10.01.2018 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326