KSÜ'de, bebek ve çocuk hastalara keyfi uygulama

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve İmonoloji Polikliniği'nde, sağlık muayenesine giden bebekler randevu çilesi yaşıyor. Poliklinikte yaşanan keyfi uygulama bebek ve çocuk hastaları mağdur ediyor.

KSÜ'de, bebek ve çocuk hastalara keyfi uygulama

KSÜ'de, bebek ve çocuk hastalara keyfi uygulama

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve İmonoloji Polikliniği'nde, sağlık muayenesine giden bebekler randevu çilesi yaşıyor. Poliklinikte yaşanan keyfi uygulama bebek ve çocuk hastaları mağdur ediyor.

21 Temmuz 2017 Cuma 12:16

Temeli 2000 yılında atılan ve 13 yılda tamamlanabilen 600 yataklı KSÜ araştırma hastanesi, 2013 yılında büyük umutlarla hizmete açılmıştı. Vatandaşların hastane kuyruğunda beklememek için büyük umut bağladığı KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Çağrı Merkezi, Online randevu ve Danışma sekreterleri aracılığıyla muayene için randevu veriyor. Ancak, özellikle bebeklerin faydalandığı Çocuk Alerji ve İmonoloji Polikliniği'nde verilen randevu çileye dönüşüyor. Günler öncesinden randevu alarak muayene için hastaneye giden bebekler, polikliniğe verilen randevu saatinden 2-3 saat sonra doktora muayene olabiliyor.

HASTALAR, HEM SABAH HEM ÖĞLEDEN SONRA HASTANEYE GİTMEK ZORUNDA BIRAKILIYOR

Öte yandan yaşanan çile bununla da sınırlı değil.  Uzun bekleyişin ardından sırası gelen hastalar poliklinikte başka bir sürpriz uygulamayla karşılaşıyor. Hastaların şikayetini önce araştırma görevlileri dinliyor, ardından uzman doktor'un öğleden sonra saat 14:30'da muayeneye başlayacağı söyleniyor. Keyfi uygulama özellikle bebekli aileleri mağdur ediyor. Aileler, tedavi için Kahramanmaraş'ın tek alerji polikliniği olan hastaneye 2 kez gelmek zorunda kalıyorlar. Bu durum ise  tedavi için hastanenin yolunu tutan minik hastaları ve ailelerini oldukça rahatsız ediyor.

Geçtiğimiz günlerde alerji teşhisi konulan bebeğini KSÜ'ye götüren bir anne, randevu saatinin 9:20 olduğunu ancak kendisine sıranın 11:30'da geldiğini belirtiyor.

Adının açıklanmasını istemeyen anne yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlatıyor; 6 aylık kızıma Alerji teşhisi kondu. Bizde KSÜ'den muayene için randevu aldık. Randevu saati 9:20' idi, bize sıra 11:30'da geldi. Ayrıca içeriye hastalar polikliniğin kapısında asılı ekran aracılığı ile alınmıyor, içerdeki görevli tarafından hastalar çağrılıyor. Kaçıncı sıra olduğumuzu, önümüzde kaç hastanın olduğunu bilmiyoruz. diğer polikliniklerde ise durum farklı. Hastalar numara sırasına göre içeriye alınıyor.

TORPİL İDDİASI

"Sıranın bizde olması gerekirken din görevlisine öncelik tanındı. Görevliye rica eden ve işinin acele olduğunu söyleyen imam, hakkımızı gasp etti. Görevli ise bu duruma müsaade etti. Herkesin acelesi var, sıra sistemine uyulmuyor."

KEYFİ UGULAMA MAĞDUR EDİYOR

"Ayrıca, içeri girdiğimde karşımızdaki kişinin doktor olduğunu sanaraktan kızımın şikayetlerini anlattım. Fakat karşımızdaki kişi araştırma görevlisiymiş, not aldı ve uzman doktorun saat 14:30'da geleceğini söyledi. Boşa beklemiş olduk, eve gidip öğleden sonra tekrar hastaneye gelmek zorunda kaldık. Bu durum bebekleriyle gelen aileleri mağdur ediyor. bu uygulamanın biran önce kaldırılmasını istiyorum."            

Son Güncelleme: 21.07.2017 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kazancakis 5 yıl önce

İlgili bölümde 16.00 dan sonra özel muayene yapan hekim Mehmet Yaşar ÖZKARS var. Gündüz akşama polikilinik doğru düzgün çalıştırılmıyor ki, hastalar özel muayeneye yönlendiriliyor. Garibim insanlar ne yaptın, çaresiz veriyor parayı gitmek zorunda kalıyor hocaya. Gün boyu ortalıkta hiç görünmeyen hoca kendi muayene saati geldiği zaman ortalıkta beliriyor. Adam resmen hastaneyi, özel muayene olarak kullanıyor. Üniversite yönetiminin bundan haberi mi yok yoksa var da ses mi çıkarmıyorlar onu bilemem; ancak manzara vahim. Bu devlete de yazık, millete de....

Avatar
Kazan kazan 4 yıl önce

Türkiye’nin her yerinde üniversite hastanelerinde böyledir.Önce asistan doktor muayene eder,hastayı dinler,öğleden sonra hocasına danışır.Bütün üniversitelerde sistem böyle işler,farklı bir durum olmamış.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326