Genç öğretmen,  öğrencileri için yardım kampanyası başlattı!

Kahramanmaraş’ta bir öğretmen öğrencileri için yardım kampanyası başlattı.

Genç öğretmen,  öğrencileri için yardım kampanyası başlattı!

Genç öğretmen,  öğrencileri için yardım kampanyası başlattı!

Kahramanmaraş’ta bir öğretmen öğrencileri için yardım kampanyası başlattı.

17 Nisan 2018 Salı 16:05

Onikişubat ilçesine bağlı Kumarlı Mahallesinde bulunan Kumarlı İlköğretim Okulunda sözleşmeli öğretmenlik yapan Nesrin Toplama, öğrencileri için sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattı.  

İmkansızlık içinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler için ‘Minik yürekleri ısıtalım’ isimli projeye imza atan genç öğretmen, tüm Türkiye’ye yardım çağrısında bulundu. Nesrin öğretmen’in bu çağrısı Kahramanmaraş merkezde eğitim veren Yıldırım Bayazıt ilkokulunda karşılık buldu.

Okul müdürünün ön ayak olmasıyla öğretmen, öğrenci ve veliler elbirliği ile topladıkları giyim, ayakkabı, kırtasiye ve spor malzemelerinde oluşan yardımları hafta sonu düzenlenen ziyaretle Kumarlı İlk Öğretim Okulu öğretmeni Nesrin Toplamaya teslim etti.

Yardım çağrısına kulak veren Yıldırım Bayazıt İlkokulu öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Toplama; “Teog birincileri Muş’un bir köyünden çıktı. Bu çocuklar onlara uzanan elleri unutmuyorlar. Ve daha çok okulu sevmeye başlıyorlar, insanları sevmeye başlıyorlar. Buraya daha önce gelen öğretmenler yarım bırakıp gitmişler. Ben okul başladıktan 2 ay sonra geldim. Onlarda hep benimde bırakıp gideceğim korkusu vardı. Zaman geçtikçe birbirimize olan bağlılığımız arttı. Biz okula gönderilmeyen öğrenciler için tek tek ev ziyaretleri yaptık, ilk dönem sırf bu işle uğraştık. Şimdi artık bu durum ortadan kalktı ve aileler bana güvendikleri için gönderiyorlar. Elimizden geldiğinde tüm öğrencileri okula eğitime bağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yıldırım Bayazıt İlkokulu Müdürü Fahri Pehlivan, öğrencilerin sevincine ortak olduğu için duyduğu memnuniyeti ifade etti.

‘Söz konusu eğitimse gerisi teferruattır’ diyen Pehlivan; “Öğretmen ve öğrencilerimizin duyarlığı sayesinde sonuca ulaştık. Bu bir yardım değil hediyeleşmedir. Kurumsal olarak kütüphanesini zenginleştirmeyi, buranın imkanlarını biraz daha geliştirmeyi düşünüyoruz. Eğitimde merkez ve köy, kasaba ayrımı kalkmış durumda. Sınav sonuçlarında bu beli oluyor, onların elinden tutulduğunda hayallerindeki okullara gidebildiklerini görüyoruz. Yüzlerindeki sıcak ifade bizi çok sevindirdi. İhtiyaçların ortaya çıkmasında gerek insani, gerek vicdani olarak duyarlılık göstererek bize duyuran Nesrin hocanımı ben takdir ediyorum.” dedi.     

Yıldırım Bayazıt İlkokulu öğretmenlerinden, sınıf öğretmeni Serap Çapar da böyle bir kampanyada yer almaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Öğrenci, öğretmen ve veliler olarak el ele verip yardım seferberliği başlattıklarını belirten Çapar; “Kumarlı İlköğretim Okulu için okulumuzda kampanya başlattık. Velilerimiz ve öğrencilerimizle öğretmen arkadaşlarımız duyarlı davrandı. Çok mutluyuz. Buradaki çocukların yüreklerine küçükte olsa dokunabilmek bizi son derece memnun etti. Bu yardımın başlamasına önayak olan ve bu köy ile öğrencileri görmemizi sağlayan Nesrin hanıma teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 17.04.2018 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326